Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Lytter forgæves efter at græsset gror

Græsset her til højre og venstre har været slået én gang i foråret – og da der ikke kom regn og ikke var varslet, har jeg ladet det stå

På billedet ovenfor er græsset slået i en “stribe” i midten en gang først i denne uge, og selv om det ikke er et nærbillede, kan man ane at der gror mos. Det er et af de mest mosgroede steder på plænen. (Grunden til at jeg tog en stribe her er ikke for at lave havegange, men for at se, hvordan plantedækket ser ud når man klipper og for at se om græsset kommer igen – men nu er jorden så tør, at græsset ikke skyder igen.)

På de områder, hvor græsset får lov at blive længere får græssets blade mere sol og længere rødder og klarer sig derfor bedre overfor mosset.

Der, hvor græsset ikke er slået siden Oktober, er det ca. 40 cm. langt (ikke med på billedet), men det er ikke tæt. Græsset, også de grønne områder, er faktisk tørt, så når man slår det, danner der sig ikke “våde klumper” i græs-udblæsningen, men det er tørre strå, som let flyver ud under maskinens skjold.

Markerne overfor gror godt

Når planterne på marken klarer sig så godt, skyldes det så at jorden har meget fugt efter de første regnfulde måneder, Februar, Marts, April? Billedet er fra 5. maj, men i skrivende stund 18.Maj ser det stadig godt ud på markerne heromkring. DMI varslede tørke i går. Et varsel, man ikke rigtig kan gøre noget ved.

Advertisements

Written by Donald

Wednesday, May 16, 2018 at 21:39 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Her er tørt efterhånden, og de byger der har kunnet anes lige nu er gået nord om. Jeg tror nu også jorden er våd et stykke nede, men alligevel vander jeg lidt, fx en i efteråret nyplantet bøgehæk.

  Jørgen

  Saturday, May 19, 2018 at 14:48 GMT+0000

  • Farmer sagde sidste år i en tør periode, at hvis der kommer mindre end 4 mm. regn, så giver det ikke afgrøderne bedre forhold for at trives (de lukker ned og sparer på vandet). De bedste græsser og urter kan have rødder, der går 2 meter ned (eller måske mere). Træerne, derimod, sender rødder endnu dybere.

   Donald

   Monday, May 21, 2018 at 13:25 GMT+0000

 2. Afgrøderne klarer sig stadig godt, hvor jorden har en god struktur og tekstur.
  Lavt dæktryk og få kørsler på marken redder strukturen.
  Teksturen, altså jordens finkornethed, blev grundliggende afgjort ved isens afsmeltning. Det står ikke rigtigt til at ændre, og sandpletterne ses nu dag for dag tydeligere i markerne som svagtvoksende og misfarvede pletter.
  Indtil videre er der ingen panik her på stedet. Sandpletterne skal svides lidt for at den gode jord giver optimalt udbytte.

  natural2222

  Sunday, May 20, 2018 at 3:45 GMT+0000

  • Det var interessant at de sandede områder er lidt svedne når den gode jord har det bedst!

   Donald

   Monday, May 21, 2018 at 13:38 GMT+0000


Comments are closed.