Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Angående elevers attituder

with 6 comments

Hvis man er interesseret i uddannelse, mønsterbrydere, karaktertræk mv. så skal man se den dokumentar, som fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen har medvirket i – om sin far og fejl-anbringelse på Livø.

Kort fortalt var faderen en rod, men også af en fattig familie, og han gjorde oprør mod alting, også sin mor, som ene forsøgte at holde sammen på familien. Da barnet truer med vold, bliver han anbragt på Livø, og det kan vi alle sammen se en rimelighed i, men på den anden side er Livø ikke stedet for en ung dreng, som vi senere finder ud af ikke er så dum.

Poul Nyrup arvede åbenbart lidt af det vilde temperament, for han kom på tværs af sin skole, og forældrene blev så kaldt til samtale osv. Faderens reaktion er at tage sønnen (senere statsminister) ud af skolen og køre på cykel med ham til en anden skole, som — heldigvis for Socialdemokratiet — finder ud af at give Poul en god skolegang.

Engang i et “fortælle-telt” i Tisvilde fortalte Poul Nyrup om sin første dag ved en højere uddannelse – åbenbart begyndte den på en vinterdag, for han fortalte at det lykkedes ham at oversprøjte rektoren/chefen med snesjap fra en opbremsning, hvor han kom i skred på sin motorcykel og væltede med det resultat at snesjap sprøjtede op på rektor (jeg husker ikke nærmere omstændigheder).

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, March 14, 2023 at 11:11 GMT+0000

Posted in Liv, Vejr, Videnskab

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Et godt program som vi også har sett her hos oss.

  Hege

  Monday, March 20, 2023 at 11:32 GMT+0000

 2. Jeg har det virkelig stramt med PNR, men har hørt fra flere, at netop den udsendelse er værd at se, så det bliver jeg nok nødt til.
  Jeg har meget svært ved at forestille mig ham vild og temperamentsfuld 😅

  Ellen

  Tuesday, March 21, 2023 at 17:14 GMT+0000

  • Du behøver ikke at se den, hvis du hører at hans far var i stand til at overleve at blive anbragt på Livø, og faktisk fik et godt forhold til lægen og senere til en anden myndighed, men at det var så svært for en “stemplet” dreng/mand at få arbejde, så faderen på et tidspunkt lånte eller fik penge af den læge. – Men så går det videre, faderen får arbejde og etablerer den lille familie, elsker sønnen, som kommer galt afsted med nogle lærere eller hvad ved jeg, og farmand ser, at det må der gøres noget ved, og finder en anden skole til ham – det er i store træk det hele. Far bliver film-operatør i 1950, økonomien vender jo.

   Og så opkaldet hjemmefra, da PNR er blevet statsminister, far siger: “Tror du nu, at du kan klare det? …”

   Donald

   Tuesday, March 21, 2023 at 19:09 GMT+0000

   • Det tog hårdt på PNR at opdage, at faderen stod i Boutrup-kartoteket: medlemslisten over dem, der var medlem af DNSAP, nazisterne. Men hatten af for manden, der tog tyren ved hornene og ikke ventede, til sladderpressen havde opsnuset det.
    Og med faderens oplevelser med det offentlige system har man (jeg) svært ved at fordømme manden.

    AagePK

    Tuesday, March 21, 2023 at 19:17 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: