Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Søndagstur i blæsevejr

Det var ikke iskoldt, men vind og kulde er nok ikke det bedste for mig, så jeg gik ikke på stranden, men inde i skoven, hvor jeg undrer mig over at man har vindstille, læ, – trods at der er god plads mellem træerne. Der er selvfølgelig masser af susen i trætoppene.

Som bevis for at jeg gik op ad trappen her måtte jeg ofre mig og tage en selfie, der som sædvanlig ser skræmmende ud. Sådan vil jeg helst ikke huskes, så jeg må finde et andet billede engang i nærmeste fremtid … Måske er jeg en meget god fotograf, for jeg synes faktisk at jeg kan fremhæve andre folks fornemste vinkler og egenskaber? Nå det … må jeg nok også hellere vise i nærmeste fremtid.

Hjemme igen lavede jeg mad, er det egentlig mærkeligt at jeg gider det? Det tog max ¾. Igår fik den lille familie gulerodssuppe, fasan-ruller og blomme-spidskål salat, så der var noget at leve op til.

Bliver man ikke mere mæt af hjemmelavet mad?

Spinaten ville jeg egentlig gerne have var lidt mere tyndtflydende, som en sauce (det er bouillon med hakket spinat, fra dybfrost), og man blander den i risene når man spiser og det smager himmelsk.

Hvad kalder man sådan en smagstilsætning af samme konsistens som tomatketchup?

Bagefter ZZZzzz …

Advertisement

Written by Donald

Monday, February 20, 2023 at 7:04 GMT+0000

Posted in Liv, Vejr

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Havde du kogt spinaten i smør havde det jo været en Florentine. Men så skulle der være en Mornay-sauce ved siden af.
    Med lidt brøndkarse, kørvel, estragon, persille og purløg, og rørt op med mayonnaise kunne det blive til en Sauce Verte.
    Men hvis du rørte lidt smør og mælk i, evt samlede det med lidt mel, ville du få en Salsa Agli Spinaci. Næsten det samme som en Florentine, bare rørt sammen, og uden æg og ost.
    Bon appetite!

    AagePK

    Monday, February 20, 2023 at 8:43 GMT+0000

    • Tak for de opskrifter, det skal jeg prøve.

      Jeg brugte jo bouillon og lidt olie, så det var tæt på en salsa agli spinaci.

      Min mors familie kendte jo alle de dejlige måder at lave saucer til ris, selve risen var typisk en aromatisk type, basmati kommer tæt på. Saucen til risene kunne være rød, grøn eller gul. Farven var vigtig. Og krydderiet sumak kan give en blåviolet farve! Sikken et farveorgie.

      Jeg vidste ikke at italienerne også lavede spinat-saucer — åh jo, forresten, Charlottes italienske faster demonstrerede spinat + pasta.

      Donald

      Monday, February 20, 2023 at 11:26 GMT+0000

      • Salsa agli spinaci

        To eat a nice bright green pasta you don’t necessarily have to use pesto, you can also prepare this simple spinach-based sauce. Pasta with spinach sauce can also be a great way to introduce children to vegetables.

        40 g. almonds
        1 clove of garlic
        2 salted anchovies
        600 g. spinach
        6 tablespoons of olive oil extravergine

        – Soak the almonds in hot water for about ten minutes and peel them.
        – Pound them well in the mortar adding a few tablespoons of water or blend them with a food processor.
        – Clean and wash the spinach, cook them in a pot without adding water.
        – Pour the oil into a pan, add the desalted and boned anchovies, put on the heat and let them melt.
        – Add the spinach, the crushed garlic and salt to taste, cook for five minutes.

        – Blend everything with the food processor, put it back in the pan, add the previously prepared almond paste and thicken over low heat, stirring, until you reach the right density.

        – Season the pasta with this sauce plus a handful of grated Parmesan and complete with a drizzle of raw oil.

        Donald

        Monday, February 20, 2023 at 11:41 GMT+0000

  2. Jeg skal ikke kloge mig på gastronomien, men tallerkens indhold ser fin ud. Og du er uretfærdig over for dig selv. Det er et ok-snapshot. 😉 – Endelig kan jeg nikke kraftigt genkendende til din oplevelse af naturens kontraster strand versus skov. Jeg oplever den ofte selv i selve Assens-området.

    hulegaarddk

    Monday, February 20, 2023 at 15:53 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: