Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Elsker min have, men gruer for arbejdet der ligger forude

Min lille familie siger at der da ikke er behov for at lave så meget om

Sandt nok.

Dette er selvfølgelig de pæne sider.

Men for at det skal blive ved med at være lyst, skal der beskæres i et omfang, som jeg har svært ved at gøre. Jeg kan godt selv lave mange ting, men mine bevægelser gør ondt. På en lille 900m tur i dag med min søn var jeg lige ved at miste støtten på mit højre ben og det kan betyde et fald. Heldigvis har mit venstre ben indtil videre kunnet reagere lynhurtigt.

I morgen skal jeg aftale konsultation med en ortopæd kirurg, som måske kan give mig gode råd. Desuden skal jeg høre om en fysioterapeut vil se om de kan hjælpe – både med massage og pilates (vægt-befriet gymnastik).

Advertisement

Written by Donald

Thursday, February 16, 2023 at 1:14 GMT+0000

Posted in Foto, Skov og have

Tagged with ,

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fysioterapeuten må være den rigtige “gartner” aktuelt. Pilates hjælper på noget, især hvis troen er til stede. Det rehabiliteringsagtige anerkendte fysioterapi må kunne tage dit 70+ legeme under kyndig vejledning for at styrke muskulaturen.

  Nuvel, grenene i haven er der stadig. Jeg anvender selv det “trick” at starte med noget, der morer mig. Så kommer energien ofte i gang til det mere pligtbetonede; alternativt betaler jeg mig fra noget.

  Pas godt på dig selv! Very best _ehu

  hulegaarddk

  Thursday, February 16, 2023 at 8:25 GMT+0000

  • Det var endnu en gang godt at høre et råd til håndtering af situationen. Jeg har været på en lille spadseretur med min søn i går og det var “hårdt arbejde”; men jeg kan stadigvæk, og det er jeg glad for. Ja, jeg kan meget mere end for 5 år siden.

   Donald

   Thursday, February 16, 2023 at 11:38 GMT+0000

  • Åh ja, pilates og troen, det er jeg med på. Min ex- mener at det er godt fordi man motionerer leddene uden belastning, men jeg er nu ikke sikker på at det er den officielle definition af Pilates.

   Donald

   Thursday, February 16, 2023 at 11:39 GMT+0000

 2. Jeg tror Hulegaard kom med et rigtig godt råd der. Lad være med at tænke på “alt det der mangler”, men tænk en ting ad gangen: “Nu har jeg nået det. Hvor er jeg dygtig!” 👼😀

  Ellen

  Thursday, February 16, 2023 at 14:13 GMT+0000

  • Det er faktisk et godt råd, nu har jeg gået og tænkt over det i flere dage, og så pludselig falder det mig ind at Søren Kierkegaard også sagde at forventningens glæde var den største, og så giftede han sig alligevel ikke med den dejlige forlovede Regine.

   Nå spøg til side. Jeg har godt af bevægelse, og er blevet enig med mig selv og naboerne om at jeg gør så meget jeg kan, og hyrer hjælp til resten. Formand Jesper har meldt sig som hjælper, det er jeg meget glad for.

   Donald

   Friday, February 17, 2023 at 12:32 GMT+0000

 3. “Kun en tåbe frygter ikke haven!”
  Ærøsk vismand.
  Og især om foråret får fysioterapeuterne rigtigt travlt, fordi vi andre har så travlt med haven, der i løbet af 0,5 skal top-shine. Så tag det nu roligt, haven løber jo ingen steder. Og som regel kan det jo komme til at se rodet ud, med en flagstang, der er rejst, buske der er sprunget ud, og en plæne, der er stukket af, ikk’?
  Pilatus—giver det ikke strækmærker? 😇

  AagePK

  Thursday, February 16, 2023 at 15:28 GMT+0000

  • Jeg har faktisk allerede strækmærker! Pga. at jeg er så usmidig og alligevel udførte noget gymnastik i år 1961, hvor man bøjer benene så meget bagover for at få fart på et “kraftspring fra stående position”.
   Jeg skal nok tage det roligt. Jeg tog det meget roligt i nat og i formiddags, og nu er jeg næsten kommet mig over de smerter, der opstod på den lille (hyggelige,dejlige) spadseretur med min søn i går.

   Jeg har fået tilbud om hjælp, og det tager jeg imod, men jeg har ikke engang helt styr på, hvad der er det fornuftigste. En gartner-bekendt har lovet at kommentere (gratis) på mine have-planer og billeder.

   Donald

   Thursday, February 16, 2023 at 16:33 GMT+0000

   • Øhm, Pilatus, det er ham, der hænger folk på kors, så de får strækmærker, ikk’?

    AagePK

    Saturday, February 18, 2023 at 20:35 GMT+0000

    • Nu gjorde Erik Hulegaard jo også opmærksom på at der er noget tro involveret i Pilates, så jeg finder en Wikipedia beskrivelse:

     Pilates […] is a type of mind-body exercise developed in the early 20th century by German physical trainer Joseph Pilates, after whom it was named. Pilates called his method “Contrology”. [… … ]
     ***Desciption***
     A systematic review of 2012 examined the literature to divine a consensus description of Pilates. It said it can be described as “a mind-body exercise that requires core stability, strength, and flexibility, and attention to muscle control, posture, and breathing”.
     // citat end. //

     Det fremgår af “Description” at der er mange opfattelser af hvad Pilatus er forn’en. 😉

     Når Charlotte så engageret fortæller mig hvad der ville være godt for mig er det jo i den bedste mening; og ud fra egne erfaringer. Vi er lige gamle og mærker de samme aldersrelaterede problemer i bevægeapparatet (siger man det om led og muskler? bevæge-apparatet? Jeg synes jeg har hørt det.)
     Hendes opfattelse er dannet ved at følge en pensioneret ballet-danserindes hold i “pilates” – og hun beskriver det selv som flexibilitetsøvelser, hvor man prøver at bruge alle muskler i varierede bevægelser og hvor man undgår stress, bevægelser af lemmer (især ben) skal være uden belastning, derved får man “smurt” led og muskler.

     Når vores venner og familie har så meget glæde af en slags bevæge-mønster, der ligger så langt fra den militaristiske gymnastik, så vil jeg ikke gøre grin med eventuelle “overtroiske elementer”.

     Ligesom jeg heller ikke ville forklejne balletdansere og kunsten at se fortryllende ud med bastskørt eller tyl, tricot, som til Sukkerfeen i Nøddeknækkeren eller dukkerne i Petrushka … eller Svanesøen.

     Jeg har nu erkendt, at jeg må og skal se at komme til Hovedstaden og se ballet. Det er 50 år siden! Neiii … uha!

     Donald

     Sunday, February 19, 2023 at 10:02 GMT+0000

     • Der er den enorme forskel på mænd og kvinder, at kvinderne har et subkutant fedtlag, der for kvinder udgør et endokrint organ: det omdanner testosteron til østrogen! Det er derfor en forbrydelse, når svømmetrænere, fodboldtrænere og andre fag-idioter tror, at kvinder skal vejes som mænd, og at deres vægt skal styres for at optimere ydelsen.For: hvis man fjerner fedtet, forbliver testosteronet ikke omdannet til en tilstrækkelig mængde østrogen. Det går ud over cyklus, menstruation forsvinder, og de får senere sværere ved at blive gravide.
      Samtidigt bevirker østrogen, at sener forbliver smidige, hvilket er forudsætningen for en rimeligt ubesværet fødsel: fødselsvejen vil ikke åbne, og barnet tages ved kejsersnit.
      Heraf følger også, at kvinder, der har født, bevarer smidigheden i en høj alder, især hvis de bevarer de fedtceller, der danner østrogen. De usundt magre bliver lige så stive i kroppen som vi mænd. Bortset altså fra de mænd, der er så overvægtige, at deres fedtceller omdanner testostonet il østrogen: så får de kvindelige former, med ølpatter og brede hofter.
      Det manglende østrogen hos de unge sportskvinder forklarer også humørsvingninger, depressioner og spiseforstyrrelser. Jeg fatter ikke de læger, sporten har knyttet til sig, ikke er mere bevidste om disse forhold, og får trænerne stoppet i god tid. De må have et stort ansvar for de uhyrligheder, vi gang på gang bliver konfronteret med..

      AagePK

      Sunday, February 19, 2023 at 11:52 GMT+0000

      • Hun gør det godt, denne Sugar Plum Fairy, Sukkerfe, i Nøddeknækkeren af Tchaikovsky (jeg insisterer på at stave Engelsk Internationalt, for nylig fik jeg svar fra en P2 vært at ja, det ville være nemmere, men de bruger nogle dansk-officielle transliterationer, æv).

       Denne fe har ikke meget fedt på kroppen, for lidt, som du siger, det er ikke sundt. Det gør mig ondt.

       Lægerne siger forresten at jeg ikke skal tabe mig mere, og er meget på vagt overfor uønsket vægttab, men jeg skal helst et par kilo længere ned så belastningen af benene aftager. Det kunne jeg faktisk mærke for en del år siden, da jeg var kommet for højt op.

       Jeg kan også se at mænd kan have forskellig fedt-deponering eller subkutant fedt, min mors mandeside havde åbenbart “pykniker” form uden at blive alt for overvægtige var det venlige glade mennesker uden trang til selvhævdelse (det må være lavt testosteron, ikke?)

       Donald

       Sunday, February 19, 2023 at 13:38 GMT+0000

 4. Sidste år valgte vi at bruge nogle af vores sparepenge på at få haven givet den store tur. Vi fik fjernet vildskud af træer og buske, fik resten skåret ned og plænen lagt om. Det var ikke helt billigt, men det var hurtigt og effektivt, og vi fik ikke ondt andre steder end i bankkontoen. Det var måske værd at overveje, om du også kunne finde et “multiservicefirma”, der lige kunne klare jobbet for dig?

  henny894

  Saturday, February 18, 2023 at 0:19 GMT+0000

  • Tak for støtten, Henny894, det er lige præcis, hvad jeg har haft i tankerne. Mine få venner siger at det er da ikke så slemt og der behøver ikke at blive gjort noget, og den smule kan jeg selv, men det er nemlig ikke helt rigtigt, for som du siger, der er vildskud, og nogle af dem bør graves op.

   Tak for kommentar! 🙂

   Donald

   Saturday, February 18, 2023 at 11:53 GMT+0000

   • Pointen må jo netop være, at man selv gør det, man kan og gerne vil, og så får andre til at gøre resten, sådan som man gerne vil have det gjort. Det er i hvert fald den model, vi har tænkt os at følge her i huset. Jeg har i øvrigt fundet flere kommentarer fra dig på min blog. Nogle var røget i en spamfolder, jeg ikke har kunnet se indtil i dag, andre stod blot som “ikke-godkendt”. Nu, da dine kommentarer er blevet godkendt, skulle du gerne ryge lige igennem i fremtiden.

    henny894

    Saturday, February 18, 2023 at 14:32 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: