Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Umulige associationer

with 6 comments

En gruppe levende ænder som frygter at dø af sult, en and, som aldrig har været levende, og en bedemand, som er flyttet. Hvad har det med hinanden at gøre?

Jeg har det gudsketakoglov bedre – uanset at jeg ikke kan finde ud af hvad og hvorfor, så viser termometer og blodtryk at de små forhøjelser, som forekom i sidste uge, ikke forekommer nu. Lidt extra tid til at komme igang igen er forventeligt, men glæden ved at kunne gå på “sightseeting” i mit hood og få gjort et par af de ting, der skal gøres, sendte humøret op.

Ofte, når man har en kær person, hvis tanker myldrer, så spørger man sig selv om man har en rem af huden – fx. de vilde associationer mellem en død and og en bedemand, som er flyttet, og hvor konklusionen så er at jeg alligevel ikke har brug for en bedemand lige nu.

Motionstur: Omkring Gadekæret, Jagtforretningen og Bilvask, nabo til den flyttede bedemand, og derefter en tur på Drosselvej osv.osv.

Written by Donald

Wednesday, January 25, 2023 at 11:45 GMT+0000

Posted in Foto, Liv

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dit barske behandlingsforløb sætter sig sine mentale ar. Det er forståeligt for enhver, især dem, der også har prøvet det. Små svingninger i talværdier kan sætte tanker igang, medens din “matematiske intelligens” foretager en tanke-parallel, nemlig at bedemanden er flyttet.

  En “anden” tanke kunne være, at ifald der var recidiv eller værre, ville du ikke være i stand til at optimere dit selvskabte genoptræningsforløb, der inkluderer diverse skoaftryk på dit hood og kanten af det betagende Kattegat.

  Du vil efter al sandsynlighed være med på noderne fortsat, gerne praktiserende lokalt og i udvalgte og gyldne øjeblikke også i S:ta Maria kyrka (Hbg).

  hulegaarddk

  Wednesday, January 25, 2023 at 21:49 GMT+0000

  • Den kommentar rummer optimisme, som jeg er glad for – ja, der må være både mentale ar og en svækket organisme, som nogle gange giver forvirrende signaler gennem et nervesystem, som givetvis er “arret” af chemo-behandlinger af den næst-skrappeste slags. Lægen, Trung Do, spurgte mig flere gange om bivirkninger i form af snurren i fødder og ben, og heldigvis var det minimalt, men det er blevet lidt værre og det aftager ikke. Måske er det medvirkende til de forvirrende signaler om kroppens temperatur.

   De ænder er så søde, og det morede mig, at man kan købe sin egen lokke-and. Det er ikke nødvendigt i Gadekæret, men man må jo ikke fange dem i Gadekæret, så – der bliver ikke andesteg i dag :mrgreen:

   Det er skarpsindigt iagttaget at mine tanker gik i retning af at der ikke bliver brug for bedemanden i denne omgang.

   Donald

   Thursday, January 26, 2023 at 10:54 GMT+0000

 2. Rent umiddelbart lyder første afsnit som et tilfældigt rodsammen, men: med overskriften har du titlen på dit nye kunstværk! Sådan skal dén skæres i disse moderne tider, hvor destruktion af gipsbuster og Jorn-malerier, stjålne penge og hvad har vi ikke benævnes kunst, der endda kaster penge af sig, og ramaskrig, hvis nogen formaster sig til at restaurere på skaderne. Selv om Jorns billede var en ælling. 🙂
  Bilvask, Jagtforretning, en flyttet bedemand: har han fundet andre jagtmarker? Måske finder du ham under rubrikken Skrot, sådan som mennesket i dag jo er skruet sammen, har vi jo metalværdi efter døden, ikk’? 🙂

  AagePK

  Thursday, January 26, 2023 at 7:02 GMT+0000

  • Så lykkedes det endelig at skabe mit livs kunstværk, tak for den kommentar!
   Jeg har moret mig over diskussionerne om Jorn malerierne og overmaling af et “sofastykke”. et maleri af typen “Skovsøen” af en anden maler, hvor Jorn (AKA Jørgensen) havde malet en stor, lidt grim gul ælling, men dog en form med schwung! – jeg har engang set billedet, og fundet en reproduktion. Kritikken går på at Jorn nedgør nogle malerier, som har en anden værdi end den han selv sætter højest. Jeg kan huske at Jens Jørgen Thorsen kunne se noget i stil og form i moderne malerier, som jeg ikke lige kunne få øje på.

   Men når det drejer sig om “Kronhjort” sofastykke, så kan jeg godt se at det er en “trope”, et almindeligt forekommende motiv, som ikke fortæller så meget nyt om nutiden, men har været en trøst for bymennesket, der kommer hjem til sin lille bolig stablet op på 4 sal i et hus med 20-40 familier, som spiser og sover og går på arbejde.

   Og på den måde kan jeg også læse billeder (alle slags) og mener at grænsen er nået for hvad der giver mening, når en kunstner laver noget, hvor fortællingen, budskabet, er at han egentlig gerne ville lave rigtig kunst og leve af det, og derfor stiller spørgsmålet “Hvad er kunst egentlig?”

   Ham med pengene fandt ikke svaret.

   Donald

   Thursday, January 26, 2023 at 11:01 GMT+0000

   • “Kunst findes kun i hovedet på en kunstner.
    Resten er håndværk og markedsføring!”
    Ærøsk vismand

    AagePK

    Thursday, January 26, 2023 at 17:18 GMT+0000

    • Aaah! Så er jeg altså en kunstner, en forfatter af små “tankebobler” 🙂

     Meeen jeg ved godt at den Ærøske Vismands udsagn kan forstås på en anden måde (at fx personen, der lukker en dåse med menneskelige excrementer har høje tanker om sin dåd, sin kunstneriske idé. Håndværket dér var imidlertid ikke helt i top … ingen “bedst før” dato eller “sidste dato XX-Jan-XXXX” eller: “Skal destrueres senest 26-Jan-2023.”

     Donald

     Thursday, January 26, 2023 at 21:30 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: