Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Slå først, Frede

Så kom beslutningen endelig: Den tyske regering vil sende 14 af de højeffektive Leopard 2-kampvogne til Ukraine. Det oplyste flere tyske medier tirsdag aften på baggrund af ’regeringskilder’. Også forsvarsudvalgets forkvinde, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, bekræfter beslutningen.

Politiken dk, 24. jan. 2023 kl. 20.53 (19:53 GMT)

Som svar på om man skal frygte repressalier og voldsommere krigshandlinger fra Russerne svarede Christian Lindhardt fra militæret at Putin hele tiden har truet med alvorligere angreb og stadig gør det, men at man ikke kan tage det helt alvorligt, for han bakker ned igen efter noget tid.

Den analyse forvirrer mig. Hvis man vil vinde en krig skal man slå først skal man være hurtig til modangreb. Hvis man vil forsvare sig, skal man lukke fronterne og forhandle fred.

Men hvis man vil tilbageerobre tabt landområde, så ændrer krigshandlingerne karakter i retning af angrebskrig, og så er angrebsvåben nødvendige.

Men når ens land bliver terrorbombet af et forbryderisk nabo-regime, bør man da ikke forsvare sig med det bedste forsvar, et angreb? Og af al magt søge at få spredt information til befolkningen i den angribende nation? Var det det, som Franskmændene glemte i WW1, så hjemmetyskerne troede at “vi var lige ved at vinde den krig og der er ikke sket noget med franskmændenes landområder. Vi har ikke gjort noget ondt!?!”

Fart på!

Slå først, hvis du vil vinde en krig?

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, January 24, 2023 at 20:35 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg holder med Zelenskyj: vi slås kun på egen jord. Det er forsvar, og vi har ret til at smide besætterne ud. Punktum! Og bagefter kan vi rive ulovligt opsatte broer ned, og evt grænseoverskridende jernbanespor og veje op.
  Flyvepladser og skibe, der bruges som ramper for angreb in i Ukraine, må også angribes. Det er fremskudt forsvar.
  Så længe, Ukraine overholder FNs retningslinjer, fremstår Ukraine som den angrebne og forsvarende part, og kan derfor forvente støtte fra alle FNs medlemsstater. Heroverfor står Rusland som den ulovligt angribende part, der kan rammes af alle FNs sanktionsmuligheder, og ingen kan klandres, endsige indstævnes for at følge disse.
  Det at slå først er så absolut ingen garanti for, at man vinder: Napoleon slog først, og tabte i sidste ende. Hitler slog først, og tabte. Japan slog først, og tabte.
  For øvrigt: som Hitler, er Putins krig helt hans egen: vi burde ikke blande Rusland ind i denne, da den udelukkende tjener til at skjule for russerne, hvor meget Putin og hans kumpaner har stjålet fra det russiske folk. De kunne alle køre rundt i fine biler på asfalterede veje nu, i stedet er det lige som i Khrusjtjovs tid: når amerikanerne pralede af, at mor kørte i en Ford, far i den de Soto, men en Cadillac, når han skulle til udlandet, trumfede russeren: Mor kører i en traktor, far i en bulldozer, men i udlandet kører han en tank!

  AagePK

  Wednesday, January 25, 2023 at 12:02 GMT+0000

  • Åh det er rigtigt, det er klart forkert at skrive “hvis man vil vinde en krig, skal man slå først”, – det er helt forkert, selvfølgelig, det, der tænkes på, er metoden i den næste sætning: Det bedste forsvar er et angreb.

   Jeg er selvfølgelig helt enig i både den første og anden del af kommentaren.

   I begyndelsen af krigen fik vi nogle rapporter, som fortalte at Ukrainernes skyts kunne lokalisere fjenden lige så snart denne havde affyret dræbende skud eller missiler og straks kunne ødelægge aggressorernes position.

   Det må have været en af de væsentligste faktorer til at Ukraine med færre våben og mandskab alligevel kunne holde russerne ude.

   Mine spørgsmål går i retning af flg.: har der ikke været presset nok på med ærlige informationer til Russerne, både før 24.Februar 2022, men især efter invasionen.

   Og: Hvor gode efterretninger har Ukrainerne; har de våben nok til at ødelægge ramper hvorfra missiler har været affyret, således at man har kunnet reducere ødelæggelsernes omfang?

   Og: Hvor mange missiler er det lykkedes Ukrainerne at “standse” i luften, inden mål er blevet ramt?

   Donald

   Wednesday, January 25, 2023 at 16:00 GMT+0000

   • Kan du huske, hvordan Kurt Thorsen, og andre, blev afsløret, fordi signalet fra hans mobilos blev fanget af flere master, hvorved man kunne trække nogle streger og med centimeters nøjagtighed placere ham på kortet?
    Russerne bruger også deres egne mobil-telefoner, når de kommunikerer indbyrdes og med centralen, og ukrainerne har så bare lånt den russiske store telefonbog: hvem snakker fra 17273747? Okay, oberst Myuskin, send ham en hilsen! Det har kostet dusinvis af oberster og generaler og alt derimellem. Desuden har selfies på diværste mere eller mindre sociale platforme afsløret hovedkvarterer og våbenarsenaler: de får så også en hilsen.
    Lufthavne er også nemme: tag en tur med Google Maps, hver eneste opmarcherede fly kan du få koordinaterne fra. Og på besat ukrainsk område har du jo besatte ukrainere, der gerne giver deres besyv med. Plus: i Rusland er alt, ALT, til salg: derfor ved hollænderne også, hvem der sad med fingeren på aftrækkeren til den BUKH-raket, der skød et civilt fly ned over Ukraine, ligesom man fandt frem til hvem, der kom gift i Litvinenkos te, og hvem der var giftig turist i Salisbury.

    AagePK

    Wednesday, January 25, 2023 at 17:38 GMT+0000

    • Nej – jeg kan ikke huske hvordan Thorsen blev afsløret ved hjælp af mobilmaster.

     Jeg kan godt huske Kurt Thorsen, og byggesager, store fortjenester og risikable investeringer på Solkysten, og da jeg var ved Malaga i 2021 var jeg forbavset over at man kunne se så mange oplagt-tydelige spekulationsbyggerier, dog smukt placerede og med et formål, hele kyst-området mellem Malaga og Fuengirola var besået med lejligheder, nogle som rækkehuse, andre som skyskrabere, og hoteller. Min vært fortalte at områdets økonomi var meget afhængigt af turismen og især altså langtidsturister. Jeg fik indtryk af at han har ret i at man lever længere i det milde klima, – som ikke desto mindre om vinteren kan give nogle voldsomme snefald og regn-storme.

     Nå men Kurt Thorsen, måske var det noget med tidspunkter for hvornår han sagde det ene eller andet, som hang sammen med sporing på mobil-masterne, men det kan jeg som sagt ikke huske.

     At Ukrainerne bruger både mobil-sporing og droner fik vi forklaret igen i går ved en TV-avis forløber “Krigen” med to militærfolk, og netop brugen af droner og den hurtige kommandovej var, hvad militær-analytikeren fremhævede.

     Undervejs i krigen sidste år fik jeg indtryk af at man havde “lytteposter” (inside information) fra russernes generalstab – altså at det ikke kun var mobil-sporing, som gjorde det muligt for Ukrainerne at “tage en general ud”, men deciderede efterretninger om hvor generalstaben var, og så præcist, at man kunne ramme med præcisionsvåben.

     Dengang blev det efterhånden tydeligt at det ville være forkert at afsløre alle Ukrainske metoder til pinpointing af mål; men som du skriver, så er en del af målene lette at finde med Google. – Det er jo nok forældet nu, men de satellit informationer, som GoogleMaps bygger på er garanteret bedre i de versioner, som man kan få fra Amerikanske efterretningstjenester.

     Donald

     Thursday, January 26, 2023 at 10:49 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: