Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Jeg forstår det ikke – Bededag eller militær?

Hvorfor kan man ikke bede befolkningen om at tage en extra arbejdsdag uden at man samtidig beordrer kirken til at uhelliggøre en helligdag?

Man kunne måske foreslå at vi arbejdede fire Lørdage denne vinter?

Overskuddet (hvordan man så end beregner det!) går til våben til Ukraine?

Written by Donald

Friday, January 20, 2023 at 17:36 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with , ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu er det jo normalt i DK arbejdsmarkedets parter, som aftaler løn, arbejdstid og vilkår og derfor kan vores politikere ikke bare – uden at blande sig i dette – bare bede befolkningen arbejde mere, for at få mere i kassen til forsvaret.

  Og det er jo heller ikke det, det handler om.
  At øge arbejdsudbuddet er jo politikerlingo for at sænke lønningerne, hvilket bestemt kan give god mening hvis man isoleret set ser på, hvordan man kan kontrollere inflationen. Hvad angår store bededag og den foreslåede kompensation for den tabte fridag vil min højtlønnede veninde, som er økonom, få en klækkelig kompensation og jeg, som er sosu assistent vil få mindre i lønningsposen. Læg dertil at det i min branche vil kræve øgede udgifter til bemanding at holde sundhedsvæsenet åbent på det, som før var en helligdag, og at fjernelsen kommer med den klausul, at det ikke må forårsage øgede udgifter, hvorfor man bliver nødt til at nedsætte antallet af ansatte. Altså en spareøvelse som alle de andre gange.

  Det her handler overhovedet ikke om forsvarsudgifter eller krigen i Ukraine og derfor bliver mange jo også ganske vrede, når vores folkevalgte forsøger at stikke os blår i øjnene.

  Henriette

  Saturday, January 21, 2023 at 10:39 GMT+0000

 2. At forslaget om at afskaffe St. Bededag har fået så massiv omtale (=kritik), kan ikke undre. Emnet er iblandet en farlig cocktail af politik, arbejdsmarked og (ikke mindst) den danske folkekirke. Sidstnævnte har selvklart nogle holdninger jf. https://www.folkekirken.dk/aktuelt/nyheder/saadan-afskaffer-man-en-helligdag

  At militæret qua den verdenspolitiske situation beklageligvis skal oprustes (jf. NATO forpligtigelser etc.) kan forstås, men pengene burde med en vis politisk/embedsmandsagtig elasticitet være fundet på anden vis.

  Finansministeriet skød langt under målet i sin vurdering af statens såkaldte nettokasse fra august 2022. Nye tal fra Nationalbanken viste, at det faktiske beløb for hele 2022 lyder på 128,7 milliarder kroner i overskud. Det er 52,4 milliarder kroner højere end ventet, svarende til en stigning på 70 procent. Fornuftigvis kunne “man” have startet her med at bogføre lidt midler til indkøb af Himars og Leopard 2- udstyr etc. 😉

  hulegaarddk

  Sunday, January 22, 2023 at 12:02 GMT+0000

  • Jeg kan ikke være mere enig!

   I en af de få debatter, jeg har fået set i TV, blev det jo understreget af Bjarne Corydon at de “pengesedler, der kommer ind i statskassen, jo ikke bliver noteret med nummer på så de er reserveret til specielle formål – det er en stor gryde, hvor alle pengene kommer ind.”

   Alene den ting gør at det er useriøst at knytte forbindelse mellem Bededag og forsvarsbudget.

   Men en anden ting jeg har forstået er at det ikke er så nemt at købe god militær-udrustning, – det er en kunst i sig selv. Men det må være emne for en anden kommentar engang i nærmeste fremtid.

   Donald

   Monday, January 23, 2023 at 21:12 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: