Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Genkendelse + Internettet med stort

Jeg har benyttet Drosselvejs lille park, som engang havde trappe til stranden og toilet; en sommerhus-ejer donerede den store grund til kommunen og almenvellet, den er et af flere lyspunkter langs den ellers tæt bebyggede kyststrækning fra Tisvildeleje til Gilleleje.

En dag sagde en skikkelse, som jeg syntes jeg kunne genkende “Jamen det er jo Donald!”

Og det var altså mange år siden – vi så hinanden kort for 7 år siden og var på samme arbejdsplads for 19 år siden. Så meget tid var der gået. EN anden bekendt fra samme periode sagde (skrev) på Facebook:

“Tak, Donald Axel – og dig glemmer jeg dælme aldrig – det tør jeg godt at love 😊 Vi havde det skægt, dengang i de gode gamle dage på Karlebogaard 🤓🥳

Dette indlæg er skrevet 27. December, og tilbagedateret en uge + 1 dag, fordi jeg har så mange ting jeg gerne vil mindes, og andre ting jeg vil se at få skrevet.
Jeg forventer ikke kommentarer på alting lige nu, – det er sjovest med ping-pong kommentarer på de filosofisk-historiske indlæg.

Desuden er jeg jo godt klar over at weblog-fænomenet var mere spændende, da det var nyt og man fandt ud af at stort set alle kunne skrive og lægge websider på Internettet.

Internet bør skrives med stort, fordi det ligesom “Hovedbanegården” er et egennavn. Man kan lave mange internet – det er en teknik, som sådan set kunne lave et isoleret net på en øde ø eller midt i en storby. Det, som vi kalder internettet, er en “instantiering” af en teknik og når vi siger Internettet mener vi den forretning eller den proces af Tele-kommunikation, som startedes som et forsvars-netværk i USA og blev udvidet mere og mere, indtil det i 90’erne blev åbent for alle at være med på “Nettet”.

Advertisement

Written by Donald

Monday, December 19, 2022 at 10:42 GMT+0000

Posted in Foto, Liv

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jeg mener ligesom du, at Internettet er et egenavn. Mærkelsesbeværdigt er det, at slå du forkortelsen for Sociale Medier op i ordnet, forkortes det der SoMe. Det er altså blevet et fast udtryk, og SKAL skrives SoMe i officielle skrivelser. Alligevel har journalister, endda chefredaktører en tendens til at skrive some. Some-what? Som set hos Sprogdoktoren i Fyens Stiftstidende.

    AagePK

    Wednesday, December 28, 2022 at 7:38 GMT+0000

    • Av av av — den blanding af problematiske ord og stavemåder er gift for læserne. Jeg vil hylde Fyens Stiftstidende hvis de holder en anden sprogstil end den officielle. Hov nej, du mener at SprogDoctoren IKKE skrev SoMe men so-me eller værre some, hvilket jo er lexikalsk selvmord! Neiii …

      Jeg troede SoMe handlede om at skrive noget, som er typisk mig, – ex.: jeg faldt over sneskraberen forleden dag, typisk mig!

      I stumbled over the snow scraper the other day, (it was) so me!

      Donald

      Wednesday, December 28, 2022 at 10:06 GMT+0000

      • Det er jo lige præcis det, der sker, når journalister ikke holder sig til de vedtagne regler: man misforstår, og går galt i byen. Jeg troede også, at det bare var “lige mig” – so me. SoMe blev introduceret af bl.a Andreas Kaplan, fra 2012, og med den almindelige forsinkelse i Danmark vist først brugt herhjemme i 2016.
        “Tiden er nok oppe til…” udtaler Preben bang Henriksen i en anden artikel (jo, de skrev Bang med lille b, så herefter hedder han Lille Knald her i huset.) Han har heller ikke styr på sproget. Og DR havde et indslag i TV-avisen i går, der blev gengivet i deres net-avis:” Vådtræk” Ja-ja, godt nok er vand vådt, også i Øresund, men grejet brugt hedder et vod, og trækket derfor et vodtræk, ikk’å’da?

        AagePK

        Wednesday, December 28, 2022 at 11:15 GMT+0000

        • Ha ha ha ha – men ud fra hvad du ellers beretter så dyrker Lille Knald sproget, og alene det glæder mig faktisk, det skal man ikke kimse ad, selv om der ryge en finke af fadet en gang imellem :/

          (Begge de talemåder står i DDO på Ordnet dk)

          Time is up – det er vist noget andet, end han prøvede at sige. Men Svensken har en talemåde, som vi godt kunne lide i radioen: “Nu er det dags för vecka-revy” — noget i den dur … eller moll. Nu er det tid til nyhederne syntes vi var lidt for utydeligt, sådan opfattede jeg det. Men vores “lokalchef” (selvudnævnt) mente at vi skulle passe på med Svensk-ismer.

          Nu vil jeg se, om jeg kan finde “vådtræk” på DR dk. Jeg skal da lige ha’ dette nydannede (misforståede) ord med i samlingen til hvis vi engang skulle skrive nye digte i stil med P. Sørensen Fugholm (som man kan finde ved søgning på Google: //humorist journalist fugholm digte//

          Donald

          Wednesday, December 28, 2022 at 18:30 GMT+0000

        • Det har noget med torsk at gøre … det er en torskedum fejl:

          Hvert år har Øresundsakvariet gymnasieklasser med ude og lave vådtræk for at holde øje med fiskebestandene. Her er det især torskeyngel, der er i fokus.
          Det er, som du siger, en text til TV-avis video klip.

          Godt for dem, der skal til torskegilde … eller har jeg misforstået?

          Nåeh:

          Der er blevet observeret usædvanligt mange små torsk i Øresund. Nu håber fiskehandler i Gilleleje, at han i fremtiden igen kan sælge lokale nytårstorsk.

          Donald

          Wednesday, December 28, 2022 at 18:35 GMT+0000

  2. Så lærte jeg da lige noget nyt, for jeg har betragtet Internettet som et begreb snarere end et navn, men nu skal jeg nok huske at skrive det med stort I fremover 😌

    Ellen

    Thursday, December 29, 2022 at 8:54 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: