Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tilbageblikke

Det var lumsk glat i dag, gråt, kombineret slud og isslag, lumsk fordi det var pletvis glat, så meget at hvis man tog et normalt skridt hvor man forventer noget gnidningsmodstand, så kunne foden glide. Jeg prøvede at gå som på ski, skubbe fødderne, det kunne man godt *nogle steder* og det er derfor det er så farligt for sådan nogle som os, der er gamle og læger langsomt, og iøvrigt kan have (og for mig vedkommende har) alskens eftervirkninger af livsreddende behandlinger.

Så satte jeg TV til Chromecast, ambience, kalder de det, med billeder fra mobilkameraet uploadet til Google Photos – de billeder giver mig en oplevelse af de smukke steder jeg har set. Jeg spurgte mig selv om jeg virkelig ser så mange smukke ting? (om sommeren, altså … haha)

Advertisement

Written by Donald

Saturday, December 17, 2022 at 14:19 GMT+0000

Posted in Park

Tagged with , ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Som skrevet før på bloggen har du valgt et naturskønt område at bo i. Dine talrige billeder (også med Kattegat-/Hesselø perspektiver) nydes af denne signatur, der siden drengeårene har haft en massiv svaghed for dele af Nordsjælland med Helsingør på den suveræne første placering. I nutiden er de tre kystkommuner Helsingør, Gribskov og Halsnæs altid nogle besøg værd, hvilket sker x antal gange pr. år.

  Og apropos Ukraine-krigen kan din kommune i Nordsjælland (=Dronningmølle) også opvise noget helt særligt: Et fredeligt og seværdigt Rusland. 😉

  hulegaarddk

  Monday, December 19, 2022 at 22:51 GMT+0000

  • Tak for den venlige bemærkning om billederne. Jeg har tænkt mig at lave en opsamling snart, det er en god ting at summere de bedste ting op omkring årsskiftet, på den måde virker det ikke som om man har spildt tiden eller som om at tiden flyver afsted.

   Man kan se at fåre-billedet ikke er taget med et høj-kvalitets kamera, det er lidt uldent, men netop til dette motiv gør det ikke noget 🙂 (pun intended).

   Donald

   Monday, December 19, 2022 at 23:07 GMT+0000

 2. Ja, føret var lumsk i går, så vi blev hjemme. Senere kunne vi læse, at skadestuen i Aalborg var på overarbejde grundet faldulykker.

  Eric

  Tuesday, December 20, 2022 at 7:50 GMT+0000

  • Neiii – det er altså uhyggeligt at der var overarbejde på skadestuen i Aalborg – uha! mange tak for den oplysning, så føler jeg mig ikke doven fordi jeg blev hjemme.

   Donald

   Wednesday, December 21, 2022 at 20:43 GMT+0000

 3. Vi fik også en omgang isslag, så vi holdt os inden døre – skulle ikke risikere noget!

  Ellen

  Tuesday, December 20, 2022 at 10:06 GMT+0000

  • Det lumske ved den nedbør, som jeg var nødt til at bevæge mig igennem for at møde op til blodprøve på Hillerød Hospital, – det lumske var, at det kun var pletvis glat og at nedbøren, der faldt som isslag, lå ovenpå en ru overflade af slud, så der var ikke “spejlbilleder” eller “spejlglat”, der var bare sindssygt glat. Nu har jeg efterhånden lært hvordan man skal føle sig frem for hvert skridt, så der var kun eet sted, hvor jeg kunne mærke en begyndende udskridning. Mine vandresko med meget store knopper hjalp så det ikke var så slemt.

   Donald

   Wednesday, December 21, 2022 at 20:46 GMT+0000

 4. Skal man ud, selv om der er isslag, kan man sikre sig ved at trække en gammel ragsok ud over skoene, det gør dem mere skridsikre. Og en pig-kæp til at støtte sig til kan også hjælpe, f.eks. en skistav.
  Men “uploade ? Hedder det ikke:” Oplad eders billeder til skyen”?
  Noget lignende messede vor præst hver søndag i min barndom, han var lidt forud for sin tid, åbenbart… 🙂

  AagePK

  Saturday, December 24, 2022 at 6:14 GMT+0000

  • Det var en god idé med en gammel (dog ikke alt for gammel og hullet!) ragsok over en indendørs sko, hvis man ikke lige har pigsko eller hvis vandreskoenes gribe-såler er nok.

   Fordi ragsokkerne ikke kan fungere som meder — med mindre de også bliver overisede!

   Oplade, ned den går ikke, så hellere oplaste! Eller uden sammenskrivning, laste op, som på Norsk.

   Donald

   Tuesday, December 27, 2022 at 21:32 GMT+0000

   • Oplaste? Det lyder be-lastende! Gad vide, om det er al den sne, de norske nordmænd og nordkoner hver dag skal kaste op i lastebiler, der så kører sneen ned til havnen, der får dem til at sige: Oplaste.
    Uldfibrenes opbygning som et dobbelt-helix gør, at uld er mestendels selvrensende, både for skidt og snavs og sne, derfor vil en ragsok næsten ikke ise til. Men husk: vi taler om isslag, ikke sne eller sjap.

    AagePK

    Wednesday, December 28, 2022 at 7:33 GMT+0000

    • Oh ja — så var den blanding Mandag d. 19. December altså ikke sokke-vejr, for det var nemlig lige præcis slud med is nedenunder! Der må være faldet isslag om natten og bagefter om morgenen var der så kommet slud, som ikke smeltede, når det lå oven på isslag, hvor dette var tykt nok!

     Det var simpelthen det farligste føre, jeg nogensinde har oplevet!

     Donald

     Wednesday, December 28, 2022 at 10:02 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: