Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Fotografering i snelandskab

Kameraets automatiske belysnings-måling og exponerings-sætning er koblet sammen med en billed-analyse. Hvis der er et ansigt med, så stort at kamera-analysen finder det, sættes belysningen efter det areal. Det betyder i nogle tilfælde at baggrunden bliver for lys, så skyernes forskellige nuancer forsvinder.

Hvis der er en sol og der dermed er modlys, vil exponeringen blive sat efter det lyseste område, selv om fx. en gruppe træer derved bliver til silhouetter, hvor man med øjets “automatik” ser flere farver fx. i nåletræerne på første billede; til gengæld får man himlens lysfønomener med i dramatisk flot gengivelse.

På det andet billede er der kommet et stykke blå himmel; solen er til højre for kameraets synsvinkel, så det bliver ikke kraftigt ned-exponeret.

Advertisement

Written by Donald

Friday, December 16, 2022 at 6:37 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fotografering af is og sne er generelt vanskeligt, synes jeg – enten er det overbelyst eller også er det … bare ikke helt godt, men det lykkedes dig da helt pænt 🙂

  Jeg har et forslag til dig: Når nu du insisterer på ikke at rette dig efter retskrivningsordbogen ved at ændre stavningen af ord med ‘..eks..’, var det så ikke en ide også at udelade e’et? Rent fonetisk er det jo nok at skrive xponere og xtra 😄
  Sorry. Nu skal jeg nok prøve at være sød. Det er jo snart jul 🎄😛

  Ellen

  Monday, December 19, 2022 at 13:13 GMT+0000

  • Tak tak – og jo — det kunne være sjovt at xperimentere med alternative stavemåder som man ofte ser det på Twitter og i SMS-beskedder.

   Det er helt fint at drille, hellere det end at lade stå til med ting, som gør sproget mindre udtryksfuldt. Hvis man skulle måle sprogenes kvalitet og rækkevidde, så ville jeg tro at dansk og engelsk har samme evne til at udtrykke subtiliteter, mens rækkevidden er meget forskellig, man når flere mennesker med engelsk. Men trods det har engelsk iflg. min onkel 😉 en masse lingvistiske svagheder. Som han sagde “It may have linguistic flaws, but English is the most useful language.”

   Donald

   Monday, December 19, 2022 at 14:18 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: