Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tysklands betaling for naturgas

with 6 comments

Er det virkelig rigtigt? (jeg noterer ned for senere uddybning, det e rmeget sent og jeg faldt over en ny video med fakta om Tyskland, naturgas, økonomi, Ukraine og våbenstøtte).

Forfatteren bag RealLifeLore (som har opdaget et marked for oplysning om politiske konflikter med mange faktuelle statistiske oplysninger) siger i en video “Germany’s Catastrophic Gas Problem” at de første to måneder af krigen havde Tyskland allerede betalt 8.3 billioner (8.3 millarder) euro til Russerne, 7 gange mere end hvad de havde brugt til at våbenstøtte til Ukraine. (Er det virkelig rigtigt?)


Da det territoriale krav og besættelse, annektering, som Russerne nu har foretaget, er det største siden WW2 må man jo på en eller anden måde give Ukraine ret i at krigen handler om forsvar for staters ret til at bestemme over sig selv og deres territorium. Der er ligesom ikke nogen tvivl nu – dette er et anslag mod verdensfreden.

Men man kan ikke beskytte sig mod krig, – et forsvar er jo også en slags krig, så det, som det handler om nu er graden af eskalation.

— eller hvad —

Advertisement

Written by Donald

Friday, September 30, 2022 at 23:17 GMT+0000

Posted in Brok, Ord

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg kan naturligvis hverken be- eller afkræfte det opgivne ”aconto-beløb”, som Tyskland skule have overført til Rusland. Derimod vil jeg – i samme tråd – minde om det (forbløffende) nære forhold, der har været siden WW2 mellem Rusland og Tyskland (ikke bare i DDR-tiden).

  Enhver, der har rejst i det tidligere DDR, vil vide, at der stadig bor en del af russisk afstamning, mange meget velintegrerede; dog har en verdenskendt tidligere oberstløjtnant i KGB for længst skiftet folkeregisteradresse til en mere guldbelagt matrikel i Moskvas centrum. Også han kendte til det nære forhold, hvilket blandt andet blev cementeret i hans mangeårige nære venskab til eks-kansler Gerhard Schrøder. Venligt og diplomatisk udtrykt: En uhyre pragmatisk socialdemokratisk politiker fra Hannover.

  Den restaurerede og smukke by Dresden (med talrige klassiske koncerter – kan varmt anbefales blogejeren med sin musiske kompetence) er et af hjemstederne for en del russere. Også Magdeburg og Leipzig kan høre med. Men Berlin (Charlottenborg-bydelen) bærer prisen. Under mit seneste Berlin-ophold (sept. 2018) boede jeg i bydelen og kunne ved selvsyn dagligt opleve den nære kontakt.

  Den tyske regerings initiale fodslæbende holdning til Ukraine-krigen var – om end ikke sympatisk – så dog forståelig i samme kontekst. Men kansler Scholz’ ”stundenwende” i Forbundsdagen d. 27. februar 2022 med sit livs tale gjorde op med den mangeårige samhørighed og den vil næppe genopstå foreløbig.

  hulegaarddk

  Saturday, October 1, 2022 at 7:56 GMT+0000

  • Det er altid interessant at læse hvad du skriver – og denne gang med en rejse-anbefaling, som jeg ville kunne realisere. Dresden vil være indenfor rækkevidde.

   Men man skulle ikke tro, at det betyder så meget om der er nogle mennesker af russisk afstamning i Øst-Tyskland (jeg kan forstå på min kusine, at stadig i 2010 var man i stand til at skelne mellem de rigtige Tyskere og Øst-tyskere, Ossies.)

   Når jeg ser navnene Magdeburg og Leipzig tænker jeg “mere musik”, – som musikstuderende får man en underlig urealistisk fornemmelse for geografi og demografi. Leipzig er ikke fuld af Johann Sebastian Bach, selv om han anses for at være en af de dejligste musik-magere – Leipzig er også produktion, revolution, historie og politik, og arbejderes forfærdelige vilkår osv.osv.osv.

   Men man kan finde nogle smukke billeder fra Byens ældre del af steder, hvor Johann Sebastian har boet – og arbejdet (kirkerne). Og det må være en rejse værd.

   Nu fik jeg travlt med noget andet, så det har taget 12 timer at skrive denne her kommentar, og nu bliver den ikke længere (haha, det skal siges at der var familiemiddag includeret i de 12 timer).

   Scholz tale og vending må, ja, som du skriver, betyde mindre samhørighed, mindre samarbejde; men jeg håber alligevel at der vil opstå en mulighed for fredeligt samarbejde, med genopbygning af Ukraine og politisk fred mellem øst og vest.

   Donald

   Saturday, October 1, 2022 at 21:26 GMT+0000

 2. Jeg kan varmt anbefale “Spionerne der kom ind med varmen” af Jens Høvsgaard, “historien om den kontroversielle gasledning Nord Stream og om, hvordan Putin… bestak og afpressede… politikere helt op på statsministerniveau i Sverige, Finland, Tyskland og Danmark” ! Og Scholz hørte jo med til vennekredsen. Dengang.
  Alene Tyskland aftager jo absurde mængder energi fra udlandet for at holde liv i industrien, så nu, hvor der er mangel, frygter 1/3 af industrien at gå fallit. Fordi man havde satset så ensidigt på Rusland. Så 8 mia € er småpenge.
  Derfor troede Putin sig jo også så sikker på, at han roligt kunne gå ind i Ukraine, for 2. gang: første gang gik det jo rimeligt smertefrit.
  Men hang glemte, at han var ligeså afhængig af Tysklands penge, som Tyskland var af hans gas. Det kaldes Den hollandske Syge, fordi Holland prøvede fænomenet allerede i ´50-erne: at man tjener så meget i gas-udvindingen, at inflationen stiger, den øvrige produktion bliver for dyr, eksporten falder, importen stiger, osv. Norge prøver at undgå det ved at sætte overskuddet i fonde, der ejer industrier i udlandet. Det samme gør Kina og Saudi Arabien mm. Men Rusland glemte det, og nu er de i klemme: ikke engang våbenindustrien blev ordentligt vedligeholdt, for mange reservedele købtes i udlandet, og nu finder man chips fra vaskemaskiner og smartphones i missilerne. Ikke smart.
  Ukraine skulle have beholdt de atommissiler, de mod slesk tale og falske løfter afleverede til Rusland, da USSR brød sammen. Og der har NATO et stort medansvar: de lagde pres på Ukraine, derfor må og skal de optage Ukraine snarest. For aftalen var, at Ukraine skulle sikres evig selvstændighed, og det blev ikke overholdt.

  AagePK

  Saturday, October 1, 2022 at 8:39 GMT+0000

  • Jeg er sent på den med denne kommentar, beklager. Men der er altid familiemiddag om lørdagen og i dag var det desuden en mærkedag.

   Det var en god idé at læse den bog af Høvsgaard, tak for reference. De absurde mængder energi, som Tyskland får, undrer mig egentlig ikke, de har jo ikke opgivet produktion i Tyskland (som vi andre alt for hurtigt gjorde til fordel for billigere arbejdskraft og dårligere kvalitet fra Asiatiske lande).

   Norges måde at prøve at bruge det store overskud fra olieindtægter fornuftigt lyder som en nødvendig tænkning, men jeg tror ikke på det. Jeg tror de ville være bedre anvendt ved at udvikle industrier på eget område eller på et område, man har fuld kontrol over. Jeg er nok for meget fantast og idealist; jeg mener man skal bruge pengene til at etablere CO2 neutrale samfund, som kan opsuge klima-folkevandringer.

   Det siges i forskellige politiske kommentarer at problemerne med den russiske produktion og logistik, skyldes mange års tradition for fiktive fabrikker. Det må undre en “normalt tænkende Russer”, at deres land ikke er i stand til at levere krudt og kugler, men den “normalt tænkende Russer” kan jo ikke bekæmpe korruption alene. Åbenhed er vanskeligt at indføre, når alle gør modstand – se bare på hvor svært det var for vores hjemlige journalist Jesper Tynell at skrive bogen “Mørkelygten”.

   Jeg forstår bemærkningerne om atomvåbnene og Natos medskyld i den katastrofe, der forårsagede Ukraine-krigen. (Og jeg tror det er rigtigt, det behøver jeg vel ikke at skrive.)

   Donald

   Saturday, October 1, 2022 at 21:35 GMT+0000

   • Man kan, og skal, forebygge såvel klima- som sult-folkevandringer, og det kræver investeringer. Fra risikovillige lande, for de truede lande, og deres befolkninger, styres som hovedregel af mafiøse regeringer. Som overlader det beskidte arbejde til Wagner- og andre grupper. Som tager sig godt betalt: bl.a ved at sætte sig på minedriften. Som dokumenteret i en tysk tv-udsendelse for nylig.
    Danmark kan jo heller ikke levere krudt og kugler, har du tænkt på det: den åh så smarte Søren Gade solgte jo AMA, Ammunitionsarsenalet, i Elling ved Frederikshavn. Portugisiske Maxam købte via spanske Expal fabrikken, og da den gav underskud, lukkedes den i 2020, og kort efter sprang Expal fra kontrakten, som forpligtede dem til at levere krudt og kugler til det danske forsvar. Nogen “glemte” at informere ministeren, så man ikke fik iværksat den §, der kunne have kaldt firmaet til orden, så nu måtte man på panik-indkøb på det “frie” marked. Det kan også give håndører til formidlerne af sådan en handel.
    Prisen blev så høj, at man besluttede at spare, så nu løber danske jens’er rundt og råber “Bang-bang” under øvelserne.

    AagePK

    Sunday, October 2, 2022 at 10:40 GMT+0000

    • Det er rystende, jeg kan ikke tro mine egne øjne. Du milde …

     Radioen P1 nævnte to “skandaler”, som Mette Frederiksens regering var ansvarlige for, men arsenal sagen kan det ikke have været, det var snarere FET (og Mink).

     Jeg vil læse mere om det, i aften har jeg et par timer til læsning.

     Donald

     Sunday, October 2, 2022 at 13:32 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: