Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Det spirede på godt en uge

with 2 comments

Det er stadig et mirakel at se: Tænk at man kan få så stor en mark til at spire så jævnt i løbet af et par uger i September!

Pløjning efter første gang harvning var 7. September. Jeg tog ikke billede af såmaskinen, da han kørte ca. en uge efter. Måske var jeg bange for at være for fjollet. Det er ikke min mark, det er ikke mit udkomme, og jeg ved ikke ret meget om planteavl (dog måske mere end de fleste haha) – og jeg ved ikke hvorfor man venter med at så, men gætter at det er fordi maskinstationen har travlt andre steder.

Det første billede af spiring er fra 20.September, og dagene efter kan man tydeligt se mere spiring – det var også sol og ca. 17°C om eftermiddagen.

Written by Donald

Friday, September 23, 2022 at 12:30 GMT+0000

Posted in Mark

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er planterne, der selv sørger for at gå i takt: med spiring, med synkronisering af bestøvning, med advarsel om insektangreb, med modning. Det hedder hormoner. 🙂
  Faktisk kan man efterså, og alligevel høste samme stykke samtidigt med resten af marken. Der er dog grænser.

  AagePK

  Friday, September 23, 2022 at 19:47 GMT+0000

  • Farmer har også forklaret om eftersåning, at planterne godt kan indhente, men jeg har regnede med at der ville være en lille forskel på vægten af frøet, sådan at det var selve modnings-cyklus, der var synkroniseret, og ikke “mængderne”.

   Jeg har set det på markerne her, hvor der jo er nogle store (smukke) vandhuller, som både gæs og dådyr godt kan lide at besøge, fordi der er vand og beskyttelse i form af pilekrat. Når foråret har været særlig vådt, har planteavleren været nødt til at pløje og så igen; et enkelt år kunne man se en smule forskel på afgrøden og jeg tænkte “måske kunne han ikke få nøjagtig samme frø”.

   Det er så vildt fantastisk hvad planter kan.

   Donald

   Saturday, September 24, 2022 at 9:20 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: