Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Undren over alting

with 3 comments

Søndag eftermiddag var vi fire mennesker, som talte om hvad der ville være godt at vise på filmaftener i Sognegården. Præsten, Ulrik Pilemand, havde spurgt mig om jeg ville være med – og han var bortrejst om der så var mulighed for at en af os kunne stå for en filmaften. Da det har været så stor en glæde for mig at kunne deltage i disse filmaftener, hvor Pilemand tidligere har vist nogle af de mest skønne film, så kunne jeg jo ikke undslå mig selv om jeg jo ved at jeg ikke har så meget fysisk overskud at det er noget jeg kan gøre med venstre hånd. Men Ja, jeg vil gerne hjælpe.

Tidligere film har været så store oplevelser at det har lysnet min hverdag. En af filmene hed “100 skridts rejsen”.

The Hundred-Foot Journey is a 2014 American comedy-drama film directed by Lasse Hallström from a screenplay written by Steven Knight, adapted from Richard C. Morais‘ 2010 novel of the same name.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hundred-Foot_Journey_(film)

[…] a mob attacks and burns down the restaurant after a disputed election, his mother dies in the fire. Seeking asylum in Europe, the Kadams first settle in London, but they dislike the climate and their house, which is right next to Heathrow, so they depart for mainland Europe.

Bagefter måtte jeg ud at gå en lille tur, selv om jeg havde meget ondt i højre ben, muskler og led, og jeg ved ikke hvordan jeg kan kurere det, så foreløbig må jeg leve med det (Det er ikke slidgigt af den almindelige slags hvor leddenes spalter er faldet sammen).

Så faldt mit øje på “Kulturskolen” – et lille skilt med en tegning som illustrerer Halfdan Rasmussen (som er kendt for mere end sine sjove digte, Halfdans ABC og “Noget om …” sangene.)

Nu gik jeg så 100 skridt (måske lidt mere) og undrede mig over hvor dejligt det er: Skyerne, da jeg kom hen til kysten, var et maleri (prøvede at fange det med kameraet, men det er ikke nemt – de to første billeder:)

Og købmanden har fået vejviser skilt (åha!) “Dagligvarer — denne vej”!!!

Og endelig ledte jeg efter spor af den gamle strandpromenade – der er fliser under hjælme og marehalm, men man skal se godt efter for at opdage dem! Det er billedet med min bil, nederst over en cementkant kan man skimte mellemrum mellem SF-sten, som har udgjort en sti langs kysten for 20-30 år siden. Storme har dækket med sand, nok til at der vokser marehalm henover.

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, September 20, 2022 at 21:38 GMT+0000

Posted in Hav, Skyer

Tagged with , ,

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Den svenske filmmager Lasse Hällström er ægtemand til en af mine yndlinge, den superdejlige/-dygtige Lena Olin. Derimod kender jeg ikke den nævnte film: https://www.imdb.com/title/tt2980648/?ref_=nm_flmg_dr_4

  De 100 skridt bragte genkendelser og sund havluft. Sundt er det også – med den danske frivillighed. Den støtter mangen et godt projekt og den “jyske” præst synes værd at anvende social tid med.
  https://viborg-folkeblad.dk/artikel/vemodigt-farvel

  hulegaarddk

  Wednesday, September 21, 2022 at 20:44 GMT+0000

 2. Jeg er, stort set, holdt op med at se film. Jeg vil hellere bruge de sidste år af min ungdom på at se Verden med mine egne øjne.
  Den tegning til Kulturskolen Gribskov er da vist en ny illustration af Halfdans digt til bogstavet H, i Halfdans ABC: “Hundrede høns i hønsegården kom op at slås en søndag morgen. Da de var færdige lå tilbage en kæmpemæssig æggekage”.
  Den har jeg på video, med min da 3-årige datter. Hun læser højt af bogen. Dvs: hun kunne den udenad. Men da jeg viste den for en 10-klasse, lod de sig dupere. Det er sådan noget man kan med film.

  AagePK

  Thursday, September 22, 2022 at 4:37 GMT+0000

  • En herlig historie! Man har lidt lov til at dupere med sin egen familie. Og jeg er sikker på at eleverne morede sig og havde det godt.

   Donald

   Thursday, September 22, 2022 at 10:41 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: