Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Rågeleje Strandvej – underbevidste erindringer

with 6 comments

Hvem kan finde på at bygge en garage dér? Hvornår er den bygget? Hvem vedligeholder den?

Jeg gik i en børnehave fra jeg var 3 til 6 år, og husker et par gange at de rare lærerinder tog os med på tur til Nordsjælland. Det er selvfølgelig nogle tågede erindringer, og jeg undrer mig faktisk lidt over at jeg i det hele taget kan huske den slags: En møller, som viste hvordan en vindmølle fungerede, – en vært, som havde et sommerhus hvor taget gik næsten helt ned til jorden. En vej med fliser i rækker i stedet for asfalt, som kan have været – må have været – Klitgårdsvænget her i Vejby.

Jeg søgte hele min ungdom efter at komme tilbage til Nordsjælland, og et sted som denne strandvej fik mig til at tænke “Det er det smukkeste sted i verden”. Det er det selvfølgelig ikke, men sådan kan man altså føle.

Advertisement

Written by Donald

Thursday, September 15, 2022 at 10:26 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Skov og have

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. De har da selvfølgelig en underjordisk gang/trappe op til deres hus 😁
  Tænk, hvis vi alle sammen syntes, at vi hver især boede på det smukkeste sted i verden. Så ville samme verden nok være et bedre sted … men jeg har det på samme måde som dig: Jeg ville ikke bytte hus med nogen overhovedet!

  Ellen

  Friday, September 16, 2022 at 9:19 GMT+0000

  • Ja så ville verden være et fredeligeere sted, men ærligt talt, jeg tror der er mange andre lande, som gerne vil bytte med os.
   Underjordisk gang! Yesss !!!

   Donald

   Friday, September 16, 2022 at 11:33 GMT+0000

 2. Det er det smukkeste sted i verden, jeg savner det ! Kh. Marianne

  Marianne Bentzen

  Friday, September 16, 2022 at 10:01 GMT+0000

  • Det var sødt af dig at “kigge forbi”, ja jeg synes der er noget ved vores “hood” her, og så er dette her billede ikke engang det mest festlige sommerbillede.

   Jeg ved du bor smukt i Nærum. Kan du på nogen måde komme forbi Mølleåen? Der er så mange smukke stier, helt fra Lyngby, Sorgenfri, Brede, og hvis du tager “Grisen” kan du jo stå af ved Brede og gå en lille tur – det er altså også smukt!

   Donald

   Friday, September 16, 2022 at 11:35 GMT+0000

 3. Refleksioner fra barndommen er recidiverende i de (over-)modne år. Det gælder både de positive og negative. Nogle områder på livets vej fanger og betager mere end andre. Nogle magnetiserer i en sådan grad, at man tilmelder sig folkeregisteret i det konkrete område. Så sker der efterfølgende tit en proces: Enten finder man ud af, at det var “en drøm” eller også at det var en ønsket virkelighed og så bliver man boende i årevis, slår rødder. Som nu dit forhold til relevante områder i Nordsjælland, som jeg sagtens kan forstå.

  hulegaarddk

  Sunday, September 18, 2022 at 7:10 GMT+0000

  • Det er følelserne, som du beskriver, ja, sådan er de somme tider; – hvis man ser mere nøgternt demografisk på hvordan befolkningen i Skandinavien fordeler sig, så vil man nok se mange, der føler sig lidt rodløse.

   I nogle af 1900 tallets tidlige romaner, fx Jacob Paludans, kan man spore et livsmønster som består af en hjemegn, storstadens studier, men vende tilbage til hjemegnen til professions-job (er det ikke sådan man kalder jurister, læger og præster?)

   Men der er også en anden slags job, hvor ansatte bliver flyttet rundt af staten – som så må betale en eller anden form for kompensation for rodløshed (eller for at man ikke kan spare op i fast ejendom?)

   Donald

   Sunday, September 18, 2022 at 9:45 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: