Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Forstuvning ved at træde på noget spidst?

with 6 comments

Sidste Torsdag d.24.August var vejret så godt at jeg tænkte “nu må jeg gå i vandet, det skylder man, når man er så heldig at bo her.”

Måske skulle jeg ikke have tænkt på skyld og pligt. Stranden er en sten-strand, så man får ikke sand mellem tæerne, men til gengæld gør det ondt at træde på stenene. Om det nu var en særlig spids (ikke skarp) sten, som jeg trådte på, eller om jeg har vredet ankelen om, det finder jeg aldrig ud af, lægen mente det var en forvridning, og at man næppe kan få de skader ved at træde på noget.

Jeg er ikke helt enig.

Jeg husker det tråd som en fejltagelse, hvor vægten af kroppen udgjorde et tryk på foden, der ikke stod på to flade sten, men (sjusk) stod på en kantet sten lige foran hælpuden, lige bag svangen til højre på højre fod, og jeg ramte noget, der gav en meget skarp smerte. Jeg tror ikke jeg har en lav smertetærske, så detteher fejltråd var alvorligt. Men OK – læge Per har statitisk set ret: hvis man får en skade på foden, som ikke har givet sår underneden og ikke gør ondt på trædefladen, men derimod gør ondt ved berøring i næreden af ankelen (lidt foran til højre på højre fod, men bag mellemfodsknoglerne) så er der nok tale om en forvridning.

Man burde selvfølgelig tage nogle badesandaler med til at gå ned til badebroen.

Written by Donald

Friday, September 2, 2022 at 20:31 GMT+0000

Posted in Hav

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lurt å bruke badesko.
  Klem på deg ❤

  Annemor Schønhaug

  Friday, September 2, 2022 at 21:11 GMT+0000

 2. God bedring med foden – og man er heldigvis ikke forpligtet til at havbade, selv om man bor i nærheden af vand. Hvis det var sådan, var jeg ikke flyttet ned ved siden af Præstøfjorden 😀

  Ellen

  Saturday, September 3, 2022 at 6:23 GMT+0000

  • Ja, mange tak, den bliver bedre. Jeg prøver at forstå alderens langsommere helingsproces, –

   den er så langsom, at man har god tid til at undre sig over at kroppen kan hele sår og indre skader.

   Sidder og smiler lidt: Gad vide hvorfra jeg har fået den opfattelse at der er pligt til at havbade !! (Men det føler jeg) :mrgreen:

   Donald

   Saturday, September 3, 2022 at 9:36 GMT+0000

 3. Det kan varmt og inderligt anbefales at anvende badesko. Den viste strand (med stenbesætning) kan sagtens være glat, hvilket er umuligt at spotte en sommerdag. Et andet godt råd (som en af mine (nu afdøde) mandlige bekendtskaber ikke fulgte) er IKKE at bade alene. Selvom han var en veltrænet 70+, gled han og fik hoftebrud. Det blev så starten til noget værre… – men også i selve vandet kan der ligge sten eller andet affald, der nemt overses i vandglæden. God fornøjelse ved næste vandtur! 😉

  hulegaarddk

  Saturday, September 3, 2022 at 7:39 GMT+0000

  • Billederne lyver lidt – der var 4 andre mennesker og jeg var ikke alene nede i vandet for enden af badebroen.

   Ja – selvfølgelig må jeg tage såler på en anden gang, men alligevel undrer jeg mig: Som barn kunne man jo gå på alt, undtagen vandet.

   Læge Per var den bedste til at vise almindelige fod-skader, men jeg tror alligevel ikke at det er en ankelforvridning – det virker stadig som om der er et punkt lidt til højre foran højre hæl, hvor der er et ømt “stik”.

   Det går op for mig hvor forskellige kroppene er og hvor fantastisk det er at den kan kurere mindre skader, men det går også op for mig at statistisk lægevidenskab har både styrke og svagheder – der er ting, der falder udenfor statistikkerne.

   Donald

   Saturday, September 3, 2022 at 9:39 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: