Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Vi burde høre mere og sprede mere information

Når jeg ser denne video undrer jeg mig over at Putin-styret kan holde et helt folk i uvidenhed. Skyldes det samarbejdet med Trump? Har de krigs-bekæmpende interesser ikke været i stand til at spred information om tingenes tilstand?

Kort fortalt fortæller en russisk soldat at han troede de kæmpede mod Nato styrker syd for Kherson, ved Krim halvøen. I videoen fortælles meget mere, men i samme toneart.

Men når Trumpister kan få halvdelen af USA til at tro på løgne, især “The Big Lie” der er en af de værste konspirationsteorier, så bør man jo ikke blive forbavset over at det samme kan ske i Rusland. Man kan åbenbart få en befolkning til at tro på løgne ved at gentage dem. Ja, det ved jeg godt vi lærte af WW2, men alligevel, – jeg er vred.

Jeg har ikke tænkt mig at skrive mere om politik, men denneher kunne jeg ikke bare overse.

Iøvrigt må jeg informere at “Warthog” (Vortesvin) YouTube er en amatør gruppe, som simpelthen tapper information fra nettet, men de er gode til det; de henter bl.a. viden fra UK-Ingelligence Bureau, som ca.hver dag offentliggør status for Ukraine, som kun lejlighedsvis ellers blive nævnt i de almindelige nyhedskanaler.

Der er mange andre kilder på nettet, og det er godt at “Warthog” finder dem og præsenterer dem samlet.

At de så bruger “stock footage”, gentager video-clip, og den slags, det er vel fordi man ønsker flere views; og gruppen får lidt penge af YouTube for hvert “view”. Men trods det ser det ud som om de arbejder på at forbedre sig. De gode video får flere views.

Written by Donald

Monday, August 29, 2022 at 11:04 GMT+0000

Posted in Brok, Foto

Tagged with ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Problemet er: har du mulighed for at verificere informationen, eller risikerer du at sprede mis-information?
  Selv en så bundhæderlig og troværdig mand som Mikhail Khodorkovskij kunne jo have en skjult dagsorden, for han er jo nu engang i åben modsætning til Putin. Alligevel køber jeg hans forklaringer, når han interviewes af Fareed Zakaria til CNN, og hans forklaring om, hvorfor oligarkerne så absolut ingen indflydelse har på Putin, og heller ikke kan have det: Putin har simpelthen lært af Hitler, som kendte sin romerske læresætning: del og hersk!
  Når jeg sammenholder ” Ex-Russian oligarch says one moment in war drove Putin “in sane”” på youtube med tyske og andre kommentarer om Putins opvækst i St Peterborg baggyder, hans opkomst i KGB, fortsættelse i FSB, og hans rekruttering af vennerne der til at deltage i udplyndringen af Rusland, og de metoder, de brugte, med sprængninger af boligblokke for at skræmme den russiske befolkning, ligesom Göring brændte den tyske rigsdag af, og Erdogan arrangerede “et kup”, ser man klart et billede af en Putin, hvis mål det er at fremstå som ham, der gjorde Rusland great again, samlede alt det tabte, og blev den nye czar. Vladimir den skrækkelige Store. Uanset prisen.
  Det ligger allerede i de tusindvis af udsagn, han tidligere er kommet med. Vi har bare ikke hørt efter. Også her ligner han Hitler, han gjorde det samme, og vore forældre hørte ikke efter.
  Putin, Trump, Erdogan, Orban… hvorlænge skal jeg fortsætte?

  AagePK

  Monday, August 29, 2022 at 13:30 GMT+0000

  • Jamen jo – det er rigtigt alt sammen. Nu har denne video ikke citat fra UK Dept. of Intelligence, men de gange, jeg har set Warthog rapporter fra Ukraine og derefter fundet nyheder fra EU-efterretningstjenester og andre nyhedsstationer (DW, Deutsche Welle på English) så har jeg faktisk konstateret at amatørerne på Warthog-YouTube channel har forsøgt at lave et godt arbejde.

   Det gør mig ondt at de bruger en “kunstig speaker,” et tale program, som afleverer nyhederne på fejlfrit Engelsk, men det har den fordel at man kan forstå alle ordene. Jeg gætter at Warthog – channel har opdaget, at der er seere at hente ved at skrive nyhederne så forståeligt og så kort som muligt, og vel at mærke med vægt på hvor gode Ukrainerne er – men de har skam også fortalt at der var problemer i Ukraine både med forsvars-kompagnier og forsyninger og med dårlige efterretninger.

   Som sagt har jeg været glad for opsummeringer med vægt på at der er håb for Ukrainernes soldater.

   Men jeg gruer ved tanken om at allerede nu kan tabstallene begge sider sammenlagt være oppe over 100,000 – det ved vi jo er et informationsvåben, overdriv fjendetab og underdriv egne.

   Donald

   Monday, August 29, 2022 at 19:45 GMT+0000

   • Jeg var ikke specielt ude efter din kilde, Warthog, jeg tog bare lige helik.. DRONEN!, og så svagheder ved alle kilder, inklusive Khodorkovsky. Som jeg ellers regner for at være sanddru, med stor inside-viden. Og netværk.
    Har du set, at Anders Puck Nielsen, DRs foretrukne analytiker, har fået sin egen, internationalt anerkendte kanal på youtube? Hans kilder kommer stort set frem til samme konklusion som Mikhail Khodorkovsky, og Anders høster fine kommentarer hele vejen rundt, også russiske stemmer høres.
    Så jeg foretrækker åbne kilder og kommentatorer, der har et ry, de ikke kan risikere at miste: CNN, BBC, Anders Puck Nielsen, sidstnævnte risikere også jobbet, hvis han kører helt af sporet.
    Mht Putins moralske status, som kommer frem de mest mærkværdige steder (jeg har som lærer været trænet i iagttagelse og analyse af kropssprog, gruppedynamik og interaktion, som forstærkedes af min opvækst i et mindretal, hvor det gjaldt om at kunne aflæse situationer, så ikke man fik røven i klemme): Jeltsin havde sin måde at optræde på, der kunne chokere, mens Putin er noget mere udspekuleret, og skræmmende: engang, Angela Merkel var på officielt besøg hos Putin, havde han sluppet en stor schæfer løs ved modtagelsesceremonien: Angela var tydeligt rystet. Putin var tydeligvis ude efter at finde hendes svage punkter for at kunne udnytte dem. Jeg ved, at jeg ved, at nogle mænd bruger hanhunde til at afsløre kvinders månedlige status, men Putins sleske smil og skæve, halvt bortvendte kropsholdning afslørede noget mere sadistisk, planlagt.

    AagePK

    Tuesday, August 30, 2022 at 5:47 GMT+0000

    • Det er et meget forsinket svar, – først og fremmest tak for kommentar.

     Jeg har kæmpet med formuleringerne og vil blive ved med at arbejde med spørgsmålet om hvordan mennesker med gode intentioner kan bekæmpe demagogi. Jeg tror at vold skal bekæmpes med en anden slags vold, men jeg tror ikke at demagogi skal bekæmpes med demagogi.

     Jeg fandt Anders Puck Nielsen, ja, det er interessant, og jeg er enig, et Russisk nederlag er ikke utænkeligt, men spørgsmålet er dog hvad slags “nederlag” og hvor meget af Rusland Ukraine kan “erobre”.

     Der har været meget tale om det, man hørte Anne Libak sige at der er mange Russiske instanser, som kunne have modarbejdet Putin – men har hun ret i det? Og kan man tage det som indikation af at mange Russere støtter Putinismen?

     Ja, Putin og Merkel, jeg har set et video-clip med de situationer, han var ondskabsfuld.

     De evner, du har til iagttagelse og tolkning af kropssprog, kunne jeg godt bruge.

     Jeg skriver mere senere, men har pga. en forstuvet fod haft “tidsproblemer”.

     Donald

     Thursday, September 1, 2022 at 16:15 GMT+0000

     • “…hvor meget af Rusland Ukraine kan “erobre”.”
      Du kommer da vist i en meget bad standing hos Voldemor…sorry, Volodomyr!, hvis du fremturer. Ukraine har så sandeligt da ikke planer om at tage noget af Rusland, de vil bare have deres tilbage, som Rusland har taget fra dem. Såsom Krim, Luhansk og Donbas.
      Rusland er administrativt inddelt på ca samme måde som Tyskland under Hitler var det. På overfladen har du det civile og det militære område, hver med deres efterretningsdepartementer. Det civile hedder FSB, det militære GRU. De to hader hinanden pr tradition, og det vedligeholdes af toppen: så de kan ikke slutte sig sammen og kuppe staten. Til gengæld: skejer én med tilknytning til GRU ud, tager GRU sig af ham, tilsvarende FSB: eftersom Litvinenko var FSB-agent, var det FSB, der tog ham af dage. Omvendt: Sergej Skripal var GRU-officer, derfor tog GRU fat i ham, og gav ham og datteren en omgang Novichok. Alexander Dugin har været tilknyttet GRU, og da han vedvarende har kritiseret Putin for ikke at fare hårdt nok frem i Ukraine, er det troligt, at bomben var placeret af GRU og var et forsøg på at lukke munden på ham.
      Hvem der fik Ravil Maganov til at falde ud af sin sygeseng hele vejen gennem vinduet og 6 etager ned er uvist; men han er den foreløbigt sidste på Wikipedias “2022 Russian businessmen mystery deaths”-liste. Hertil kommer de utalrige, der iflg Litvinenko døde i bombeanslag i Moskva og andetsteds, som skulle foregive at være tjetjenisk værk, plus dem, der tilskrives Ukraine.
      Putin har, som præsident, ledelsen af GUSP, herudover leder han FSO og SVR, se Wikipedias “Intelligence agencies of Russia”. Da han selv jo er uddannet i KGB, og blev leder af FSB, ved han jo præcis hvilke spørgsmål, der er relevante, og hvilke knapper, han skal trykke på.
      Besvarer det ikke Anne Libaks påstand? Udover de synlige instanser, mere eller mindre, er der et par dusiner andre, mere skjulte. Men Putin ved nok mere om, hvad der sker i hans rige, end Mao og Hitler vidste om deres. Og han forstår at holde frygten på et vist niveau.
      Og som Khodorkovsky siger: Putin har det hele, penge, glitter og damer interesserer ham ikke så meget som eftermælet: hvem samlede Rusland igen?

      AagePK

      Friday, September 2, 2022 at 7:59 GMT+0000

      • Men mener jeg da ikke bare (haha hvem skulle vide det?) at hvis Ukraine skal vinde over Rusland, så er de nødt til at gå til sygdommens rod ligesom man ikke bare kunne vinde over Tyskland i WW2 ved at skubbe Wehrmacht og især SS – men også andre hær-enheder tilbage til de gamle grænser?

       Det var ikke nok at komme til grænserne. For at slutte krigen måtte man erobre og besætte Tyskland.

       Det må man kunne lære meget om i militær-strategiske studier. Jeg erindrer at under Irak-krigen var der i 2005 tropper fra Australien, som gjorde opmærksomme på at den førte krig burde gå over i en besættelse af den slags, FN beskriver som genoprettelse af civilisation: Vand, el, transport, retsvæsen, fødevarer, sundhedsvæsen, uddannelse.

       Donald

       Friday, September 2, 2022 at 19:53 GMT+0000

      • Og så angående Putin og magtens beskaffenhed, hvor mange han skal have med, og altså, Anne Libaks påstand om at Putin må have mange instanser med sig fordi både politi, militær, retsvæsen, forsyningsenheder osv. skal fungere for at tropperne kan angribe Ukraine. Vi ser jo at der faktisk er problemer med samarbejde mellem troppe-typer (administrative enheder).

       Men vi ser også at folk er så bange for Putin og hans lange arme i form af FSI og SVR at der nok ikke er mange, som tør “arbejde efter reglerne” når de får ordre til ikke at sige krig og til at levere skyts og transport mm.

       Mærkeligt nok er jeg mere bekymret for tingenes tilstand i USA. Vil Biden’s “State of The Union” få samlet op på Republikanske protest-stemmer, republikanere, som er ivrige efter at komme af med Trump? Vi ved det ikke – det er hvad jeg foreløbig får ud af de sidste nyheder om midtvejs valg i USA.

       Donald

       Friday, September 2, 2022 at 19:57 GMT+0000

 2. Det er mildt sagt skræmmende, hvad folk gerne vil tro på. Helt egoistisk er jeg glad for, at jeg er så gammel, som jeg er – og håber på, at mine børnebørns generation vil være/blive klogere.
  Men det er måske for naivt?

  Ellen

  Thursday, September 1, 2022 at 6:37 GMT+0000

  • Det er skræmmende, jeg ved ikke hvordan man kan undgå det helt, men der skal gøres noget, og det begynder med forældrene. Jeg er imponeret over hvor godt vores skolesystem fungerer, – men reelt er det ikke godt nok, når så mange ender med at tro på konspirationsteorier.

   Ja forhåbentlig vil næste generationer tage fat på det problem. Hvis det er naivt at håbe det, så er det godt at være naiv.

   Donald

   Thursday, September 1, 2022 at 16:17 GMT+0000

   • Når selv læger, såsom Vibeke Manniche, kører konspirations-kampagne på covid-vacciner, og hun kan få sygeplejersker og jordmødre med på den vogn, og de er jo meget tæt på svage personer, så ser det fortvivlende sort ud af og til.
    Men også politikere i evig valgkamp, der mere er ude på at vælte den til enhver tid siddende regering og derfor har svært ved at skelne et overlagt brud på Grundloven, Serviceloven og Minister-ansvarlighedsloven fra et lille fejltrin i kampens hede for at redde befolkningen fra udbredt smitte af en ny Covid-variant, og samtidigt dansk erhverslivs internationale ry for rent bord, kan bidrage til forvirringen om hvad der er skæg og hvad der er snot.

    AagePK

    Friday, September 2, 2022 at 6:39 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: