Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Parkering på Frederiksberg, den gamle skolevej

Obs billederne er beskåret med mindre du klikker til galleri-modus.

—===oooOOOooo===—

Billede 1: Hvor mange gange har jeg cyklet ned ad Hollændervej, hvor gymnasiet lå, det har været 7 x ca.200 dage. Vi gik jo i skole om lørdagen, og de her månedslov – fridage, det var jo ikke nok til at modveje Lørdagsfri. Nu er der parkeret biler i 2 striber, tværsparkering, på den ene side, klart nok at hvis hver lejlighed skal have mindst én bil, så går det ikke længere. Allerede som barn tænkte jeg på hvad der ville ske hvis alle folk fik biler – udstødning, røg, CO2, — måske fordi jeg var bange for at verden skulle blive ustabil (jeg var bange for at dø). ## — Det er min nye gamle bil til højre, så kan jeg huske hvor jeg stillede den …

Billede 2: Her boede min skolekammerat Torben og længere nede tv. min violinlærer, Gerda v. Bülow. Til højre boede min skolekammerat Søren Samsig i de store blokke, som blev bygget hvor før den Franske Skole lå, den, som blev bombet ved en fejltagelse i 1945.

Billede 3: Frederiksberg Runddel var altid øde i barndommens København, nu laver man skøjtebane om vinteren og fest og ballade om sommeren.

Billede 4: Hej mor.

Billede 5: Skolebygningen tv. var splinterny i 1957 da jeg begyndte. Vi var den sidste 7.klasse, som gik på gymnasium, men alligevel var der små skolemøbler til små mennesker. Det var kvalitet, mørkt teaktræ og bøgeben. I dag er det ikke gymnasium, men skole. Bygningsfacaderne er ikke ændret.

Billede 6: Selfies er så vanskelige, jeg kan somme tider se, hov nu er der en chance for at få en nogenlunde pæn vinkel, – men så kan mine bekendte ikke kende mig på billedet. Mærkeligt. Men det er altså mig.

Written by Donald

Wednesday, June 15, 2022 at 10:56 GMT+0000

Posted in Tidsmaskinen

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Flere af lokationerne passerede jeg for ganske nylig (og reelt et par gange årligt). Jeg finder Frederiksberg Allé for at være Danmarks smukkeste af slagsen. Det er rigtigt, at der p.t. er gøgl (Cirkus) ud for Frbg. haves hovedindgang aktuelt og efterhånden traditionel skøjtebane om vinteren.

  ad. din moder: Så vidt jeg kan estimere det, er der ikke tale om Frederiksberg (Ældre) Kirkegård. Derimod Solbjerg Parkkirkegård. Og din moders alder (96 år) er jo imponerende. Det lover godt for dine gener 😉

  Erik Hulegaard

  Wednesday, June 15, 2022 at 14:15 GMT+0000

  • Mor, Nelly Axel, née Sarkissian, ligger på Frederiksberg Ældre kirkegård, i den del, der er nærmest Frydendalsvej, altså længst væk fra kirken. Kan man se navnet på det billede? valgte jeg ikke det, som viser helheden snarere end navn og dato? Er det så skarpt at man kan se navnet? Min grå stær narrer mig måske? Jeg har faktisk sværere ved at læse.

   Jeg kan gætte at du passerer lokationerne fordi du – ligesom jeg – kan mærke noget særligt ved den gamle hjemkommune, svært at definere hvad det er, men mit gæt er at det hele kommer af at Frederiksberg Have og Allé ligger i midten og således sørger for rum, – og det bemærker man, når man så besøger fra éns nye hjemstavn.

   Synes du at man kan imponere ved at holde sig i live? Det kan jeg godt lide, den opfattelse. Så har jeg tænkt mig at imponere dig ved at holde ud … haha … jeg synes jeg kan se på lægen hvad han tænker. De er meget rare og dygtige til at måle på kroppen og behandle sygdomme, og nogle stykker forstår “elan vital”, hvad det så end er. Men nogen gange tænker mine læger: “Han burde jo være død for et par år siden …”

   Donald

   Wednesday, June 15, 2022 at 19:17 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: