Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Spadseretur fra parkering til færge i Helsingør – altid en oplevelse

En explosion af oplevelser.

Tænk det er så mange år siden at jeg prøvede rådet om at bruge en tandlæge i Helsingborg for at redde, hvad reddes kunne af mine tænder. To fortænder var i fare, men den svenske tandlæge Peter Jakobsson fortalte, at man ALTID kan gøre noget. Hans kollega viste mig, at grunden til betændelse i tandkødet ikke sidder på tænderne men under tandkødet – min mor havde ellers prædiket at man skulle børste ned over tandkødet, men her hos tandlægen lærte jeg at det kan betale sig at “børste op”, eller rettere ind under tandkødet. – Det er nu 9 år siden og tænderne er der stadig.

Men de her billeder er ikke af tandlægen, men fra spadsereturen fra bil til færge. Der er så meget at se, så jeg giver mig tid og tager alt for tidligt afsted, og går på opdagelse, mestendels i Helsingborg, men også i Helsingør for at gå hen til færgen fra den eneste 24-timers parkeringsplads, som jeg kunne finde.

Det var åbenbart blot for at grundene ved sejlklubben ikke skulle ligge tomme hen at man indrettede en parkeringsplads, hvor man kunne holde i 24 timer – med plads til 3-400 køretøjer! Nu er der bygget og der er ikke mange parkeringspladser, hvis man vil lade bilen stå en dag. Ved det gamle værftsområde er der ellers også et område, hvor det er tilladt at bilen står mere end 3 timer; men det var afspærret denne dag hvor jeg skulle til tandlæge. I nødsfald må man så bruge Kronborg-turisternes område, hvor man mod betaling (rimeligt nok) kan lade bilen stå til man kommer tilbage.

Advertisement

Written by Donald

Sunday, June 5, 2022 at 1:00 GMT+0000

Posted in Byggeri, Cityscape

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tak for parkeringstipset. Jeg er inden længe i nærheden og så er det godt at vide, at nævnte område stadig er “gratis”, ifald der er plads….forstås!

  hulegaarddk

  Thursday, June 9, 2022 at 12:58 GMT+0000

  • Selv tak – men så vil jeg da ønske dig en god tur. Det er så rart at have forbindelse via websider og kommentarer, og det er stor inspiration for mig. Lige nu har jeg haft et par trætte dage, og hoften, coxa saltans, har generet så meget igår at jeg ikke gik nogen steder, men jeg kunne så godt tænke mig at tage på besøg igen i vores byer, Helsingør og Helsingborg – og også at være turist i København og de mindre byer i Nordsjælland.

   Og – hvis alt går vel, så kunne jeg også tænke mig at køre længere, – sidste uge var jeg en tur i Aarhus, og det var ikke så slemt.

   Donald

   Thursday, June 9, 2022 at 14:43 GMT+0000

 2. Lidt om Helsingør …
  For 70år siden var jeg bydreng i Helsingør
  For dagens drikkepenge gik jeg ofte ned til Brostræde og købte en STOR lækker vaffel is til hele 50øre (!)
  (Min ugeløn var 15kr)
  Men når der ikke var penge på lommen gik jeg ned til DSB færgerne hvor min moster passede pølsevognen – og hun var gavmild !

  BenS

  Friday, June 10, 2022 at 23:20 GMT+0000

  • Min første ugeløn var 10 kroner! for et morgenjob og 10 kr. for eftermiddags-job som cykelbud.

   Min tysklærer så mig være buddreng inde i byen og sagde bagefter til mig at det var ikke godt, det burde jeg ikke … jeg kan ikke huske om han tog sig i det, – han vidste nok ikke at jeg ikke havde råd til at lade være?

   Donald

   Friday, June 10, 2022 at 23:27 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: