Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvor længe kan jeg blive ved …

with 11 comments

Hvis jeg ser tilbage i min klaverbog kan jeg se at der oftere har været dage, hvor jeg ikke har fået spillet eller rettere øvet klaver i mere end en halv time. Jeg kunne også se på græsset i haven at jeg ikke ligefrem har sprudlet af energi til havearbejde – men jeg har dog fået lavet noget og har også betalt mig fra græsslåning.

Men tanken strejfer mig selvfølgelig, hvor længe kan jeg blive ved?

I dette forår er der en smerte i højre ben; måske er det hofteleddet, måske en nerve i klemme i en ryghvirvel. Denne smerte er til at leve med: især hvis jeg får sovet længe og er godt udhvilet, så er der dage, hvor det føles som en mindre generende ting.

Smerten opstår især ved sidelæns bevægelse af højre ben (eller overkroppen, forstås). Ved visse bevægelser, et skridt fremad, kan der pludselig forekomme en så stærk smerte at jeg er lige ved at miste fodfæstet og føler at jeg ikke kan stå på benet. Foreløbig har det andet ben heldigvis reddet mig i de situationer.

Ja ja, jeg har selvfølgelig bestilt tid hos lægen. Lad os nu se, hvad man kan gøre. Indtil nu har jeg forsøgt at bilde mig selv ind at det går over – at det bliver bedre, når man passer på og ikke undlader motion.

For, mærkeligt nok, når jeg er kommet op og har gået nogle skridt, så finder lejerne (leddene) åbenbart en arbejdsmåde som gør at jeg kan gå moderat hurtigt. På den måde havde jeg absolut ingen smerter ved at skubbe rundt på plæneklipperen i Onsdags, men dagen efter noterede jeg i kalenderen: Kom ikke udenfor en dør undtagen for at hente post. OK – det var så også lidt regnvejr, men alligevel.

Written by Donald

Saturday, May 21, 2022 at 10:27 GMT+0000

Posted in Liv, Naturpleje

Tagged with ,

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. En robotplæneklipper kunne være en (midlertidig?) løsning. Og ellers – bedste ønsker for en (måske) fysiurgisk løsning på det aktuelle helse-problem. – Men bundlinjen er ikke kun robotter og fysiurgi. Bundlinjen er også en senior-kompetent evaluering af din fremtidige situation (jeg selv har allerede tilrettelagt min egen i respekt for “med rettidig omhu”).

  hulegaarddk

  Saturday, May 21, 2022 at 11:31 GMT+0000

  • Det er jo rigtigt, som du har gjort, man må hellere se tingene an i god tid. Hvad mon der venter forude. Har man hørt om jævnaldrende, som får en hjerneblødning og bliver disabled i større eller mindre grad? Ja ikke sandt … men derfor kan man jo godt have gode dage og nyde fuglesang.

   Hvad har du gjort selv? Du må skrive et indlæg om det – måske har du allerede, jeg får ikke automatisk at vide hvad der sker på Hulegaard!

   Egentlig burde jeg kunne betale mig fra have-vedligehold. Strengt taget kunne jeg også betale 20kkr for at omlægge haven, men min erfaring med have-firmaer er dårlige, så jeg skal vide noget mere, inden jeg går igang.

   I mellemtiden er Jesper meget hjælpsom med plæneklipper traktor for et rimeligt beløb.

   Donald

   Saturday, May 21, 2022 at 11:50 GMT+0000

 2. @DAX: I essens er min agenda: Nuværende byhus klargøres til salg (renovering 2022), salg forår 2023, dernæst seniorvenlig 2-3 moderne bylejlighed med elevator. Tanken om at blive boende og betale mig for hjælp på sigt er umådelig fristende, men i slutningen af dette decennium vil der mangle x tusinde af massevis af praktiske faggrupper, så hvor skal hjælpen komme fra til de gamle drenge (og piger); modsat dig (=Malte) har jeg ingen tvangsarvinger, så derfor “rettidig omhu”, medens jeg stadig kan klistre to bogstaver sammen. 😉

  hulegaarddk

  Saturday, May 21, 2022 at 12:04 GMT+0000

 3. Disabled, Donald? Tal dog dansk: Nedsablet! 🙂
  Ellers tænker jeg i samme retning som Hulegaard; har dog også set på mulighed for granny/grandad-flat i en sidelænge hos datteren. Mens min mor og svigermor levede, kiggede jeg også efter en lille tre-længet gård, hvor vi unge kunne bo midtfor med køkken- og andre faciliteter, og de gamle fik en lille praktisk lejlighed i hver ende. Det blev så /heller) ikke til noget. Men et godt tankeeksperiment.

  AagePK

  Sunday, May 22, 2022 at 6:56 GMT+0000

  • Nedsablet haha — ohja, ohja, sagde vores markant specielle matematik-lærer, og det sagde han næsten til alting, så det må kaldes en manér, eller vane – han, der ellers sjældent gik i tomgang.
   I går aftes fik jeg ellers at vide at jeg ikke skulle ofre en havearktitekt + havemand på at få anlagt en pensionisthave, jeg skulle bare fælde de thuja’er der er blevet for store, og det kunne jeg sagtens finde ud af selv om jeg gik dårligt. Og hvis kædesaven ikke saver, skal jeg ikke købe en ny, men blot en ny kæde. Og så skulle jeg hellere få lagt nogle ordentlige fliser og en bredere indgang.

   Charlotte var meget ligetil, må man sige.

   Jeg er stadig lidt i tvivl om hvor meget hun har ret.

   Men ligefrem at flytte nu vil jeg tro er dumt, jeg bor godt og billigt og har råd til et par reparationer, hvis det skulle blive aktuelt.

   En trelænget gård – ahaaa det var måske en idé!

   Donald

   Sunday, May 22, 2022 at 14:10 GMT+0000

  • Altså, Aage: Di-sabled er noget med to sabler – dis-sabled kunne … med lidt god vilje … være nedsablet 😛

   Og til Donald: Vi skal nok bare være glade, så længe vi overhovedet er i stand til at klare os selv. Hvis man har råd til at betale sig fra det grove arbejde, er det fint, ellers må man finde andre løsninger, som både Aage og Hulegaard er inde på.
   Vi har en fin granny-flat i England hos Charlotte og Tim, men det er godt nok et stort skridt i vores alder at rive alle de danske rødder op og flytte til et nyt land.

   Ellen

   Sunday, May 22, 2022 at 20:57 GMT+0000

   • He he – den var god! Dobbelt sablet.

    Og tak for opmuntringen, det er helt rigtigt at vi skal være glade så længe – og så tænke forebyggende ved at have en plan B klar – en ting er erfaringsmæssigt stensikkert: Der er en udløbsdato på biologien.

    Det må være muligt at få professionel rådgivning til omlægning af have, og en del må kunne gøres uden at det koster en bondegård; blot må jeg jo sige at den anlægsgartner, som i sin tid anlagde haven, har reduceret min respekt for gartnere ned til minus 10 – ved at læse dit nyeste om gartnerne i England, 3 timer om ugen, blev der dog tændt et lys i mine øjne. Så ja, jeg finder en løsning.

    Min Charlotte var nærmest forarget over at jeg ikke bare selv fældede det, der trænger og at jeg bare skal få vores søn til at hjælpe – men jeg vil ikke belaste ham hvis han ikke *rigtig* har lyst. Vi hygger os bedre, når vi spiller musik eller snakker – men han sagde faktisk at han gerne ville hjælpe, så i morgen køber jeg et læs grus og de fliser, der mangler.

    Jeg synes jeg har oplevet den slags smerter tidligere, og at det kun var en overgang, men ikke engang det er jeg sikker på. Det er nok uvisheden, som er det største problem.

    Donald

    Monday, May 23, 2022 at 4:13 GMT+0000

   • Ellen, det var en tro kopi og direkte citat fra Donalds svar til Hulegaard, så det var, hvad jeg havde at gøre med… 🙂 Så det er nok noget med at være nedsablet fra 2 sider 🙂
    Du får poin’et (you get the point, right?) 🙂 OG en apostrof, hurrahhh! 🙂
    Sorry, ku’ ikk’ la’ vær’, jeg ved jo, du elsker apostroffer, tø-hø! 🙂

    Aage

    Monday, May 23, 2022 at 15:33 GMT+0000

    • Det var en fair fencing fight – ja det var skam et Dax2 citat.
     Ellens indvending gik ikke på at du opfandt noget at protestere imod, men tværtom var det i sig selv en protest mod manglende tolkning af forstavelsen di- … eller dis –

     Men under alle omstændigheder må vi videre. Ud at lytte til græsset gro!

     Donald

     Monday, May 23, 2022 at 20:39 GMT+0000

 4. Det er, som du skriver, kun godt at holde sig i gang. Og måske kunne du nøjes med at slå “gange” og lade græsset vokse i små “øer”? På den måde kunne det blive lidt mere overkommeligt måske 🙂

  Mia+Folkmann

  Monday, May 23, 2022 at 19:38 GMT+0000

  • Ja – tak for rådet – det er faktisk allerede sådan at jeg ikke slår hele grunden, ikke engang hele plænen.
   Men jeg er fortrøstningsfuld, for jeg tror godt at jeg kan holde mig igang trods smerter.

   I dag var det det optimale vejr, men pga. bil-problem fik jeg ikke gjort noget ved haven og tænkte: Den løber ingen vegne.

   Donald

   Monday, May 23, 2022 at 20:31 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: