Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvad er specifikationen på god hukommelse?

Hastighed, størrelse, præcision, sortering? Hvad med nyttevirkning? Hvad med at “bippe” på de rigtige tidspunkter? Jeg har de fire første, men …

Jeg havde afsluttet salg af den gamle bil til Autoværkstedet, og var glad for at jeg havde husket alle papirerne og mobil, NemID, registreringsattest og så videre.

Jeg var på vej til busstoppestedet, da han kom løbende og sagde “HOV du har glemt handsker og hue i bilen foran på instrumentbrættet!” –

Jeg var flov! “årh tak!” – Det er de handsker, som redder hænderne for frost om vinteren.

Du milde, nu troede jeg lige at min hukommelse fungerede næsten perfekt! Og jeg havde tømt bilen og set efter i handskerummet, reservebriller var taget ud, CD-samlingen, bærepose, blyant og kuglepen og aske-dåse til rygere …

— Så afsted igen ned til bus-stoppestedet, vente lidt, snegle afsted til Lyngby Station hvorfra jeg kan køre med tog hjem.

Men mens jeg gik på stationen ringede Autoværkstedet: “Hov – der er ikke nogen nøgle i bilen!”

“Åh nej, åh det må du undskylde! Jeg har den i lommen, jeg har glemt at aflevere den! jeg kører tilbage strax, med bussen tager det ½ time eller deromkring.”
“Ja for den står ved liften og jeg kan ikke flytte den,” sagde han, “så vi kan ikke arbejde!”

— TILBAGE undskyldte jeg mange gange! “Det må du virkelig undskylde, – jeg er ked af det.”
Han var venlig og ærlig nok til at sige “Det er i orden, det gør ikke noget, vi har ikke travlt lige nu”; – så heldigvis har det ikke kostet ham en værkstedstime.

Og heldigvis kan jeg godt lide at køre i bus og se, hvad der sker i min gamle Hood, Søborg, Gladsaxe, Lyngby. Og den extra lille gåtur tager jeg heller ikke skade af, tværtimod.

Advertisement

Written by Donald

Friday, May 6, 2022 at 18:44 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with

17 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg kan genkende en flig af opremsningens objekter, når jeg afleverer min lejebil i Odense. Men bilnøglen huskes altid. 😉 – Modsat mit eksempel var der måske også følelser iblandet et sidste farvel til din mangeårige trofaste følgesvend på fire hjul, der sagtens kunne skygge for den rationelle afleveringsforretning.

  Medmindre en motoriseret nyanskaffelse er igangsat, får du således afløb for din glæde ved buskørsel i din seværdige kommune og de tilstødende nordsjællandske ditto´er. Dine recidiverende dentale besøg i Hbg er næppe til bilkørsel (har selv kørt i Hbg nogle gange).

  hulegaarddk

  Saturday, May 7, 2022 at 7:59 GMT+0000

  • Det er rart at du kan genkende opremsningen af ting, man har liggende i bilen! Det er morsomt, og det er fornuftigt (endda et krav) at man har briller, som kan hjælpe i tilfælde af at man skal køre og enten har glemt briller eller har kontaklinseproblemer.

   Jeg har faktisk anskaffet en ny gammel bil, og den er næsten mage til den gamle, men ser meget pænere ud ved hhv. skærme og bund.

   Uden at gøre noget kan den holde i 3-4 år, men måske kan jeg yderligere forlænge levetiden hvis jeg reparerer eller bare smører rustbeskyttelses-olie på de steder, hvor der er tegn på begyndende rust.

   Jeg ville ikke have noget imod at køre lidt mere med lokaltoget, bare for fornøjelsens skyld! Det er 70 år siden jeg prøvede at køre med tog fra Helsingør til Gilleleje!

   Donald

   Saturday, May 7, 2022 at 8:22 GMT+0000

 2. Øv dig i at være kærlig og tilgivende overfor dig selv. Det der behøver ikke at være hukommelsen, men mere træthed, manglende opmærksomhed, tankerne bundet op på noget andet osv. Mange ting har indflydelse på det vi husker.
  Hver dag når jeg skifter fra uniform til mit tøj klapper jeg på alle lommer, fordi erfaringen har vist mig, at jeg faktisk godt kan glemme ting i lommerne (det kan andre også) og i dag tjekkes tøjet ikke før det går til rens/vask.

  Lene

  Saturday, May 7, 2022 at 9:25 GMT+0000

  • Lene, mange tak for den rare kommentar ❤
   OK – ja de daglige rutiner kan man gøre til remser og praktiske gentagne ting.

   Men det var ikke ruine at aflevere en bil efter at have solgt den! :mrgreen: Jeg griner heldigvis bare ad fejltagelsen, og så var jeg lettet over at det ikke var i en travl arbejdstid – de sad og hyggesnakkede, og var vagt ved salgstelefonen, så jeg tror ikke at det har kostet Autoværkstedet spildtid.

   Jeg lover at være kærlig og tilgivende overfor mig selv om min distraktion

   Kommer distraktion af at livet er "spaltet"? som du siger, når du lægger uniformen, så skal der ske noget andet og det er et andet sæt tanker – de er bundet på på noget andet.

   Donald

   Saturday, May 7, 2022 at 9:40 GMT+0000

 3. “Intet er som i gamle dage, især ikke hukommelsen!”
  Ærøsk vismand.

  AagePK

  Saturday, May 7, 2022 at 11:09 GMT+0000

  • Hvor er det godt sagt!

   Man skal ikke ærgre sig for meget over den slags, jeg nød faktisk at se det hele og har stof til et indlæg om den “letbane” som er ved at blive anlagt på Ring III som jo er “mit gamle hood”.

   Det er et stort anlægsarbejde. Man kan kun håbe at det vil være godt.

   Donald

   Saturday, May 7, 2022 at 12:11 GMT+0000

 4. Det er ikke udtryk for dårlig hukommelse, det er distraktion forårsaget af manglende fokus. Vi er på rejse lige nu, og havde vi ikke brugt en (for længst udarbejdet) tjekliste, ville der have manglet både det ene og det andet i den medbragte bagage!

  Eric

  Sunday, May 8, 2022 at 13:18 GMT+0000

  • Det tænkte jeg også på, — men mange tak for at minde mig om det.

   I går lavede jeg lille familiemiddag og skulle bruge for-kogte kartofler til en grøntsagsgryde med forårsløg og spidskål, og jeg satte mig til at skrive mail og glemte kartoflerne! Heldigvis mindede dufte fra køkkenet mig om at der var noget der krævede min opmærksomhed, og heldigvis inden det var for sent. Resten af eftermiddagen forlod jeg ikke køkkenet, når der skulle koges eller steges.
   Så “kan man lære det” – ja!

   Donald

   Sunday, May 8, 2022 at 21:45 GMT+0000

 5. Det er da lige så meget værkstedets/forhandlerens hukommelse, den i givet fald er gal med. Han kunne da selv have husket på at få de nøgler, inden han sendte dig afsted 😀

  Ellen

  Sunday, May 8, 2022 at 13:27 GMT+0000

  • Det har han ganske givet også tænkt, han var faktisk ked af det på mine vegne – ingen blame, hvad hedder det dog på dansk, udskammen, irritation?

   Der var tydeligvis “fredagsstemning” på værkstedet.

   Donald

   Sunday, May 8, 2022 at 21:47 GMT+0000

   • Bebrejdelse, min gode Donald.
    Det er da ikke nemt med de unge mennesker, der taler så meget udenlandsk, så de har glemt modersmålet…. 🙂

    AagePK

    Monday, May 9, 2022 at 5:25 GMT+0000

    • Ja, det kniber somme tider, og jeg må hele tiden minde mig om at det ikke kun er aldersheimers, men at jeg også som ung skulle tænke på tværs af “kasser” – og at det var svært.

     Det var der flere grunde til, jeg ved ikke om du har oplevet det, men andre har – man har en identitet, hvormed man møder andre miljøer, man kan være elev, eller man kan være chef, eller djævelens advokat, den, der driller, – forskellige roller som alle sammen har en berettigelse og en funktion.

     Donald

     Monday, May 9, 2022 at 8:25 GMT+0000

     • Nu du skriver aldersheimers: via Jysk-fynske Medier har min avis et tillæg: Alder/Bedst, mestendels fyldt med ældre menneskers svar på uinteressante spørgsmål, peppet op med annoncer for begravelsesfirmaer og bønner om at blive betænkt i testamenter.
      Denne gang var der flere sider med Bertel Haarder, du ved: ham, der ikke vidste, hvor dansk en gymnasieelev kunne være, når vedkommende bar et udenlandsk efternavn. Og så glemte, at Haarder er tysk…
      Nå, men nu blev Bertel Bims så igen-igen spurgt til livret, og svaret var: Ta-daa: Klar suppe med boller. I den berømt-berygtede Scene fra p-kælderen var det risengrød, og før det, i Alt for Damerne, var det Grønlangkål.
      Så det med at spille forskellige roller og derfor have flere livretter…? Øhh? Identiteter! 🙂
      Det må s’gu da være Aldersheimer!
      Jeg har forøvrigt opsagt avisen: de har fået Madam Støjberg ombord, selv om hun hverken har afsonet, eller indrømmet skyld.Det er uetisk, og på kanten. Der var unge mennesker, der forsøgte selvmord, for pokker da, og måtte endikke gøres bekendt med muligheden for Kongebrev! Tvi!

      AagePK

      Monday, May 9, 2022 at 12:54 GMT+0000

      • OK det var da et underligt valg at avisen havde foretaget, man skulle tro at de vidste at for-imod Støjberg går på tværs af højre-venstre, så uanset hvad det var fornén avis (er det Extra-Bladet? Politikens gamle formiddagsavis?) så er det dumt at ansætte en kontroversiel person, hvis “profil” går på tværs af partiskel.

       Hvis man ville tirrer frokost-læserne med en Støjberg, så vil man miste halvdelen. Men hvad ved jeg.

       Mit forhold til Bertel Bims er ikke-existerende: Jeg ved at han var lidt bims, men det er alle kloge mennesker, og han var faktisk i stand til at tænke både økonomi og retfærdighed. Jeg mener han var ærlig i hadejobbet som immigrations-minister, men igen, jeg ved ikke nok.

       Man kan godt have mange livretter, Grønlandskål ville være en dejlig ting indimellem, hvis man gad lave det. Jeg har forstået at Sønderjydsk kålpølse, grønlangkål og vistnok en kartoffel er en udsøgt ret. Men derfor kan man jo godt spise risengrød en gang imellem og synes at det også er livet.

       Men du rammer ind i en helt spændende problem stilling med “identiteter”, jeg tror at en politiker som Bims er nået opad netop fordi han (trods bimshed) kan skifte fra at være privat til en målrettet politiker. Hvor var det at jeg hørte at han satte sine ministerie i fart ved at komme med en håndfuld forslag hver morgen – Yes Minister, but …

       Det, som jeg poster om lidt, er jeg mere sikker på, – selv om storpolitik ofte forsimples alt for meget, så er der “grænser”, “røde linier” som ved overskridelse viser de sande (existentielle) forhold.

       Donald

       Monday, May 9, 2022 at 18:16 GMT+0000

       • Hvor mange kærester kan man have?
        Hvor mange yndlingskoner kan man have?
        Hvor mange yndlingskomponister kan man have?
        Hvor mange yndlingsmenuetter?
        OSV, usw, und so fort: man kan kun have 1 yndlingskone, selv om man har flere koner.
        Man kan kun have 1 kæreste, selv om man flirter med flere. “Kæreste” er den øverste maximale: kær, kærere, kæreste…
        Og man kan kun have 1 livret, det udelukker ikke, at man spiser anden mad, selvfølgeligt ikke.
        Nej, det var Fyns Amts Avis, der via Jysk-Fynske Medier har landstillægget Avisen Danmark: sidste har engageret Madam Støjberg, med klummen Bredsiden. Hvori hun fortsætter, hvor hun slap, med muslim-bashing. Og de prøver på at afvaske skyld ved at påstå, at hun skriver for egen regning. Jamenb, det gør Rasmus Paludan, og Vlad(dracul) Putin s’gu da også, og de er ikke i surrogat-fængsel pt, så hvad bliver det næste?

        AagePK

        Monday, May 9, 2022 at 21:16 GMT+0000

        • OK det er taget til efterretning, yndling betyder det, man ynder mest, ligesom kærling (i sjuske-dansk forvansket til kælling) er den kæreste, man elsker mest.

         Hvem var det nu, en 3F formand? der havde to familier? Det er næsten lige så godt som at have to kærester. Men nej du har fat ordenes etymologi, og det er rigtig godt, det giver mere dybde i sproget, – man kan mere med ord på den måde.

         Der går inflation i ordene, hvis man sjusker – undksyl

         Donald

         Monday, May 9, 2022 at 21:29 GMT+0000

        • Mere alvorligt er det her med at avisen vasker sine hænder og siger at hvad hun skriver i ytringsfrihedens navn må stå for hendes egen regning. De håber jo at der er nogle læsere, som sidder og labber det i sig, at en kendt politiker har samme xenofobi som de selv har. Og som jeg strengt taget også har lidt af, for jeg er meget skeptisk overfor dette her med at dobbeltmoral er dobbelt så godt, ikke sandt Naser Khader?

         Rasmus Paludan blev forhåbentlig stoppet i Sverige til sidst, der var ikke nogen grund til at lave provokationer bare for at få gadeuorden, – det er synd for de mennesker, der kom til skade.

         Donald

         Monday, May 9, 2022 at 21:31 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: