Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Studier i marken

På vej hjem fra en Corona test (ingen reaktion) kørte jeg forbi denne lavning og tænkte at det var et godt exempel på de rigelige nedbørsmængder, der kom lige her i begyndelse af April efter en tør og ret varm Marts måned.

Billederne er fra vejen mellem Højelt og Blistrup.

Uden at være mark-detektiv kan man af billederne udlede flere ting: Der er altid vandhuller her, de elle- og pilekrat har fået lov at stå, men der er mere vand nu end der sædvanligvis er, – vandet har oversvømmet tilsåede områder.

Det ærgrer mig – jeg har spurgt blandt politikere, hvad prioritet dræning har, og de siger det er lavprioritet. På en mark kan det måske ikke betyde det helt store, men da man byggede på et vådområde i nabobyen, 4 moderne huse i ca. 2004, og gravemaskinen væltede fordi den ikke kunne stå fast i det bløde mudder, – og grøfterne blev oversvømmet, – så tænkte jeg “byggespekulant”, det er jo klart at det har været en stor fortjeneste.

Det er ligesom i Schweitz hvor man får lov at bygge luxushoteller i lavinetruede områder fordi det jo er en god forretning.

Når en professionel entreprenør bygger et hus så billigt og effektivt som muligt må der være en fortjeneste på mellem 25% og 40% af den endelige pris – det er ud fra de få tal og erfaringer, jeg har.

Men hvis kommunen og byplanlæggerne tænkte mere på de stakkels u-uddannede huskøbere, så ville man have fundet bedre grunde på et højdedrag i nærheden.

For slet ikke at tale om trafikale forhold.

Er det rigtigt at man kun har parkeringsplads til hver anden nybygget bolig i Helsinge?

Advertisement

Written by Donald

Sunday, April 10, 2022 at 20:36 GMT+0000

Posted in Byggeri, Vandbyggeri

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pleje af dræn bliver en acceptabel handling igen, når fødevare- og energipriser slår igennem hos forbrugerne.
  Grøn omstilling har indtil nu være et kodeord for at konvertere Vesteuropæiske aktiviteter til importeret energi og importerede råstoffer.
  Det har givet et flotte nationale CO2-regnskaber og en international katastrofe.
  Hvor CO2-artig skal man mon være (-og hvor længe) for at modsvare CO2-balancen på en krig?

  natural2222

  Tuesday, April 12, 2022 at 2:07 GMT+0000

  • Ja – Hvor bliver proportionerne af?

   Ja, det CO2 problem vi står med, bliver ikke løst af Russerne.

   Det bliver ikke bedre, hvis det ender med at Nato og EU under senere forløb må gå fuldt ind for at indsætte et andet styre i Rusland.

   Jeg tror at den eneste grund til at EU ikke har taget skridt i den retning er, at man militært set ikke er i stand til det. Men der bliver begået overgreb mod børn og gamle i Ukraine og man taler om at det tager årevis at bevise og dømme – og derefter reagere på krigsforbrydelser. Det er snak. Undskyldning for ikke at være beredt.

   Donald

   Tuesday, April 12, 2022 at 10:37 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: