Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kunstgræs skal ikke slåes

Vi er bekymrede over plastic-forurening af havene, og alligevel lægger vi kunstgræs fx. på fodboldbaner.

Jeg har ikke spillet klubfodbold, men jeg tvivler på at det er bedre at glide en tackling af på kunstgræs end det er at glide på græs. Der er lagt små sorte gummikugler ud i kunstgræsset, og de skulle mindske modstanden, når man glider henover.

De “gammeldags” græsbaner kan have et problem, som Vejby banerne havde: Der kan komme småsten op mellem græsserne, hvis den ikke er anlagt på en særlig måde (med tykt lag tørvejord, gætter jeg, og et net under, med grus og dræn nederst).

Problemet med levende græs på vores breddegrader er jo at det bliver “slidt” om vinteren, med mindre man har store arealer og skifter fra det ene til det andet. Selv da er en levende græsplæne vanskeligere at få til at være indbydende. En enkelt glidende tackling, så er græsset revet op.

Advertisement

Written by Donald

Friday, March 18, 2022 at 9:27 GMT+0000

Posted in Naturpleje, Park

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Naturgræs er vel altid at foretrække – set fra vores side, men måske ikke fra en økonomisk eller praktisk.
  Jeg læste for nyligt – men ved jo ikke, om det er rigtigt – at hovedparten af havenes plastforurening stammer fra emballage (flasker og engangsposer). Det er skræmmende, så meget plastic der svømmer rundt i de store plasticsupper. Jeg tror bare desværre ikke på, at vi som individer kan ændre noget – der skal globale tiltag til i form af forbud mod fremstilling og selvfølgelig også anvendelse af alt det plast. Rationering eller noget – men det er og bliver svært, jeg ved det godt.

  Ellen

  Saturday, March 19, 2022 at 12:09 GMT+0000

  • Økonomien har jeg svært ved at udtale mig om, denne bane har kostet millioner, jeg kan godt finde et tal, jeg mener det var ca. 2mio, og for de penge kan man lave en del græsforbedring foretaget af kyndige græs-avlere.

   Og netop nu hvor plastforurening er kommet frem, siges det at det, man strøer ned i kunstgræsbaner for at mindske forbrændingsskader, når man glider henover med knæet og lignende, det materiale er stærkt forurendende.

   Jeg under de glade fodbold-amatører at de har en god bane, med lys til vintertræning, og morskaben og sammenholdet er der ikke tvivl om trives.

   Donald

   Sunday, March 20, 2022 at 12:22 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: