Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Halv times havearbejde – dejligt vejr

Ved det første beillede havde jeg allerede taget noget af toppen (sax og sav ligger på jorden).

Det er godt for vindstøj at der er høje træer og buske, men hvis de bliver for høje, tager de for meget lys, og taget gror til i mos og lav.

Advertisement

Written by Donald

Saturday, February 26, 2022 at 13:37 GMT+0000

Posted in Naturpleje

Tagged with

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det har også været havevejr i dag. Godt arbejde 🙂

  Lene

  Saturday, February 26, 2022 at 16:12 GMT+0000

  • Dejligt vejr i dag. Jeg håber du kom mere ud end jeg gjorde.

   Jeg lavede lørdagsmiddag til den lille familie.

   Donald

   Saturday, February 26, 2022 at 21:43 GMT+0000

 2. Der kommer mos og lav på taget, uanset højden af træer: det skyldes kvælstof i luften, et resultat af Bæredygtigt Landbrugs grønne omstilling: mine hvide vinduer, sat for 4 år siden, er grønne af lav i dag! 😦

  AagePK

  Saturday, February 26, 2022 at 18:56 GMT+0000

  • Det skal jeg lige have forklaret lidt bedre.

   En tømrer, som reparerede mit tag for snart 10 år siden, undrede sig over at der ikke var lav og mos på sydsiden, og jeg gætter at det skyldes at solen kan stå lige på. På nordsiden var der mere lav og mos hvor skel-træerne tog noget af lyset, og ellers jævnt hen mos. Jeg bliver nok nødt til at få “en specialist” til at rense taget snart — og tagrenden.

   Hvordan mener du at de hvide vinduer er blevet grønne? Træ-rammer kan jo vaskes, eller hvad?

   Donald

   Saturday, February 26, 2022 at 21:46 GMT+0000

   • Rigtigt: på sydsiden er solens stråler kraftige nok til at udtørre og brænde mos væk, men: alger kan stadig gro. Lige som på klipper og den slags. Så mine ret nye vinduesrammer, hvidmalede, er blevet lidt grønnere, og det kan ikke bare vaskes væk, medmindre man bruger ret skrappe midler, rodalon eller algefjerner, og det bryder de små vandløbsdyr sig ikke om, ifald, såfremt og hvis og når vaskevandet via nedløbsrør og den slags ender i den nærmeste bæk. Jeg vasker altså ikke vinduer på 1. salen hver dag, heller ikke oppe i gavlen, og det er her, problemet er.
    Men tag en tur rundt i oplandet, evt nærmeste by: sidst jeg var i byen kom jeg til at kigge op på skipperbyens røde tage: de var sgu grønne! Eller havde i hvert fald et grønt skær! Mos og alger får altså kun næring ét sted fra: nedbøren, der vasker kvælstoffet ud af asmus-færen.
    Huse med lynafleder i hele tagets længde, af kobbertråd vel at mærke, kan få lidt hjælp af kobberet, der i form af kobbersulfat forgifter både svampe, alger og mos.

    AagePK

    Saturday, February 26, 2022 at 22:14 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: