Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvem taler om at spare på CO2

Jeg tror man mener at man kan forhindre tyverier på byggepladsen ved at sætte kraftigt lys på.

Men andet end det, så er det egentlig mærkeligt, at man lyder så hellig, når der skal beregnes CO2 udslip og så tænder så mange lamper, – OK, der er noget vind-strøm, men det er jo ikke 100% så alt overforbrug ryger ud i luften som drivhus-effekt.

Arkitekturen her bekymrer mig. Hvorfor får det mig til at tænke på lejekaserner?

Billedet er fra den nye bydel Nord for Helsinge, Troldebakkerne, med et nyt trinbræt, i stedet for Trinbrættet for Laugø, der ligger lige i nærheden.

Advertisement

Written by Donald

Monday, February 7, 2022 at 19:22 GMT+0000

Posted in Carpe Noctem, Cityscape

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvorfor får arkitekturen, eller hvad man nu skal kalde den, ikke til at tænke: Chokolade!! Ritter Sport. Kvadratisch – praktisch – gut!
  Nej, der er ingen herhjemme, der har lært af Jakriborg, suk.
  Mht tyveri fra byggepladser. hvorfor er der ingen, der sætter vildt-kameraer op? Ved tilkørselsveje og hist og her. Da min farbror Willy solgte materialer for Monberg, bestilte man gerne +20%, allerede dengang stjal man toiletter oma fra byggepladserne.

  AagePK

  Tuesday, February 8, 2022 at 8:18 GMT+0000

  • Der må være sat kameraer op, ellers ville pladsen jo vrimle med tyve om natten! 🙂

   Willy er lidt Engelsk klingende, ikke sandt? Men jeg havde en dejlig familieven i Köln, som hed Willy Gunster. Var det så hans rigtige navn, eller var det hvad de kaldte ham mens han under WW2 boede i Australien?

   Donald

   Tuesday, February 8, 2022 at 13:54 GMT+0000

   • Der er jo det med navne og mode: der går en mand rundt i København, der hedder Benito. Og han er vist ikke tilhænger af Mussolini. Adolf er ikke så brugt mere. Men jeg har da hørt en mor kalde ned i gården: “Maurisse, op å’spise!” Hun må have været betaget af Chevallier.
    2 onkler og min gudfader hed Aage, vi er en uddøende race.
    Willy blev i DK, han var husar samtidigt med Anker Jørgensen. Men nåede at smutte under kampene i 1943. Så gik han under jorden i Kbh. Storebroderen Carl var i England.

    AagePK

    Tuesday, February 8, 2022 at 15:13 GMT+0000

    • Benito, jamen var det det, han hed, teknikeren på RUC, ja nutildags møder man andre navne end Anders, Hans, Jørgen, Kaj, Niels, Mads, Mikkel, Morten, Per og Søren … på de Danske gader og stræder.

     Men grunden til at jeg studsede lidt over Willy er at jeg lige har mødt en patient på Rigshospitalet, som hed Willy, og da jeg ikke hørte det så tydeligt, gentog jeg “Willi” (udtale 2 * i) og han rettede mig, Will-Y!!! og så undrede jeg mig atter engang om folk i DK ikke aner at alle de “gamle danske” navne er afledninger af apostelnavne og andre bibelske navne?

     Fx. var der engang at jeg spurgte en “Trine” om det var “Katrine”, og fik at vide at “Trine er f…eme et dansk navn”, og indvendig græder jeg, når jeg hører sådan noget.

     Men nu har jeg så set Lawrence O’Donnel vise at Marjorie Taylor Green ikke ved noget, Gestapo Police bliver i en tale til “Gazpacho Police”.

     Vi har et uddannelsesproblem, og det er åbenbart ikke mindre i USA.

     Donald

     Thursday, February 10, 2022 at 11:08 GMT+0000

    • Åh jeg er glad for at Willy Husar lykkedes at smutte i 1943, hvor var det dog en frygtelig tid, og hvor var det forkert at lægge låg på den og fortælle alt som om det var den skønneste frihedskamp.

     Donald

     Thursday, February 10, 2022 at 11:09 GMT+0000

    • Germer har en god uddannelse. Mon han ved mere end hvordan man spiller violin?

     Der er en video på YouTube, hvor han spiller med Barok Ensemble Copenhagen, Vivaldi Vinteren 2-3 sats, og det er smukt. Speakeren forklarer at han så er nødt til at stemme violinen en halv tone ned, og det er faktisk ikke godt for tonen på en “moderne” violin, men det går, det lyder smukt. Jeg kan ikke linke til optagelsen, for FBook siger at den slags “embedded” links ikke bliver vist.

     Donald

     Thursday, February 10, 2022 at 11:10 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: