Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Når man kan se TV on demand

DR, Danmarks Radio, nu også en streaming tjeneste (er det ikke sådan det hedder?)

Man kan bl.a. finde nogle BBC dokumentarer, “Verdens Smukkeste Togrejser” eller “World’s Most Scenic Railway Journeys”. Men nu er BBC’s økonomi under beskydning, selv om et globalt flertal mener at BBC er den mest pålidelige nyhedsformidling, og man kan kun håbe, at Briterne finder en løsning, som gør det muligt for BBC at fortsætte uden at indskrænke væsentligt.

Kan vi fortsat håbe på at DR er seriøst nyhedsformidlende, vidensformidlende, og sprog-forbedrende … hov, nå nej, det sidste er vist ikke mere tilfældet.

I parentes bemærket er DR’s flow-signal (maste-sending) blevet ringere, så jeg kan ikke længere modtage signalet via antenne. En chrome-cast til 280 kr. gør, at jeg kan se TV via min Internet-forbindelse, og signalet her er faktisk bedre end bare godt. Det er ikke 4K eller bare HD over 1080p, men det er oftest OK og kan komme op på 1080p.

Hvad værre er: Radio-dækningen er også svækket, og selv om man her i området faktisk får at vide at DR ikke kan garantere modtagelse, så er det nu blevet dårligere og dårligere.

Advertisement

Written by Donald

Monday, January 24, 2022 at 15:23 GMT+0000

Posted in Ord

Tagged with

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Surt med dårlig modtagelse.
  Vi er meget glade for vores cromecast, som vi bruger meget til streaming. Vi gider nemlig ikke se tv eller film på små skærme.

  Ellen

  Tuesday, January 25, 2022 at 9:08 GMT+0000

  • Enig, det har været en fornøjelse at få chromecast – og hastigheden på trådløs forbindelse er nu forbilledlig god.

   Donald

   Tuesday, January 25, 2022 at 14:59 GMT+0000

 2. Jeg er ikke rigtigt med: youtube og en helt masse mere kan jeg streame direkte på tv-apparatet, der er tilsluttet min internetforbindelse; det kan jeg så også med DR-tv, Arte og en del tyske kanaler, men det er så ved at trykke den røde knap, når jeg er på kanalen, derved åbner stationens streamingstjeneste. Og så kan man ellers bladre rundt i fortids, nutids og fremtids udsendelser. Så hvorfor investere i cromecast, er det ikke en omvej?

  AagePK

  Tuesday, January 25, 2022 at 13:05 GMT+0000

  • Mit TV apparat har ikke Internet-forbindelse; der er ikke den HW-tilslutning til Internet, som andre moderne TV-apparater har. Jeg tror det var én af grundene til at Føtex havde dette udmærkede LG-apparat på tilbud i 2015.

   Sammenfatning: denne her Chrome-tingest fungerer som en “internet-forbindelse”.

   Donald

   Tuesday, January 25, 2022 at 15:15 GMT+0000

   • Nå, et modem. Er det så Google, der sælger dem?
    Mit tv er koblet ledningsfrit. Bare jeg kunne sende lyden videre til mine Lowther-enheder. Det ville give lyd!

    AagePK

    Tuesday, January 25, 2022 at 15:24 GMT+0000

    • Er Lowther højtalere elektrostatiske højtalere? En af mine bekendte havde kig på Lowther højtalere engang for mange mange år siden, men havde vist ikke råd til dem. En anden bekendt, som var blind, havde elektrostatiske højtalere og som musikstuderende var jeg meget glad for at få mere at vide om lyd og gengivelse af lyde som er optaget (dengang på magnet-bånd).

     Men som medarbejder i Danmarks Radio var jeg ved en lejlighed i et af kontrolrummene til koncertsalen og dér så jeg nogle store elektrostat-højtalere. Det var ikke normen, jeg kan ikke huske hvad de hed.

     En af de mere besynderlige ting var at man somme tider valgte små “monitor-højtalere”, når det var action/forløbet af udsendelsen og ikke musikkens lydkvalitet, som var i focus. Men det er så længe siden, at jeg godt kan huske forkert.

     Det er muligvis Google, der får procenter af dem, men der er flere leverandører. Jeg går ud fra at det er en slags “franchise”. Modem betegnelsen er en udmærket metafor for funktionen, men mekanikken er en anden.
     Det forudsættes, at mobil-tlf. er opkoblet på husets internetforbindelse via Wi-Fi. (alene det er jeg principielt ikke spor glad for, men det er den eneste mulighed jeg har p.t.)

     “Dimsen” bruger lytter med på Wi-Fi, skal have samme password som mobil-opkoblingen til Wi-Fi på routeren.

     “Dimsen” kan derefter hente stream, når mobilen har valgt, hvad der skal streames.
     Man kan også sende hele skærmbilledet fra mobil-telefonen, og på den måde nyde egne billeder og mobil-video’er.

     Jeg foretrækker kabler, men det er kun fordi jeg er lidt bange for at vi fylder “æteren” med dårlige film.

     :mrgreen:

     Donald

     Wednesday, January 26, 2022 at 18:10 GMT+0000

     • Min gamle kollega Søren Buhl har i årevis importeret og solgt MagnaPlan højttalere, nu er det mest Martin Logan, som også er elektrostatiske. Du kan se dem på barbarossa.dk
      Men jeg foretrækker Lowther, som han også importerede og fik en lokal snedker til at lave kabinetter til efter Lowthers design. Dengang hed firmaet Bugré, efter Buhl og Gregersen. Hvor Magnepan er cirka mandshøje, men flade, er Lowther-kabinetterne sådag cirka 1,20 x 0,50 x 0,30, så de fylder jo lidt i landskabet. Hertil kommer en keramisk “champignon”, der spreder lyden, eftersom højttaleren vender opad. Mine enheder hedder PM2A. Magneten vejer ca 5 kg, og er i Alcomax-legering med en Tesla på 2,1. Derfor kræver de også kun et par watt til at blæse vinduerne ud. Lyden er for mig mere ren end elektrostaterne, der har disse store tæpper som lydgivere, og derfor for mig lyder uldne. Desuden er der jo prisen at tage hensyn til: Martin Logan koster omkring 140.000, Lowthers enheder koster 710£ stykket. Lowthers hjemmeside har fået et gevaldigt løft, siden jeg sidst fik opgraderet, se lowtherloudspeakers.com
      Søren sælger også armtykke kabler, lavet i speciel kobber for at undgå flux og hvad ved jeg, men de skal jo også transportere mange watt; jeg nøjes med almindelige telefonledninger, det går fint.
      Jeg har i årevis leget med et design baseret på cementrør som kabinet, der er ikke noget selvsving der. Gad vide, om det bliver til noget?

      AagePK

      Thursday, January 27, 2022 at 8:08 GMT+0000

      • Ja, nu husker jeg, Lowther var dem, der gik ind for rigtige “horn”, altså højtalere, hvor en stor tragt forstærker bastonerne, og hvor kabinettet skal være så tungt og stabilt som muligt.

       Det var ikke min største interesse at få en koncertsal ind i dagligstuen, tværtimod kan jeg bedre lide lyden af små højtalerenheder. Om det så skyldes at mine ører er blevet ødelagt som barn eller senere ved en Nytårs-fest med orkesteret Blast, det ved jeg ikke. Jeg kan stadig høre ret godt, og kan stemme klaveret godt (hvilket kræver at man hører de høje frekvenser og kan skille lydene ad “i hovedet”).

       Det skal dog understreges, at et symfoniorkester i en god koncertsal kan noget med expressivitet, som man ikke får i små højtalere.

       Heldigvis har jeg haft skole-kammerater, som vidste noget om lyd og fortalte om hvordan lyd og elektronik har det sammen.

       Jeg har hørt elektrostatiske højtalere hos en blind mand med en fremragende hørelse, og det var da en fornøjelse. Det er også morsomt at høre en expert fortælle om de forskellige slags “støj”, — fx. knitren af sølvpapir er særligt vanskelig at optage, så det lyder godt.

       Det må være et privilegium at have kendt Søren Buhl. Jeg kan godt forestille mig at der er nogle mennesker, som gerne vil bruge 150 kkr. på højtalere og det må også være interessant at høre dem.

       Det, du fortæller om dine højtalere, og om watt-forbruget for at “blæse vinduerne ud”, det fortalte min skolekammerat netop om. Derved får man mere kvalitet, et bedre frekvensbillede. Sikken en teknik! Spændende!

       Donald

       Friday, January 28, 2022 at 16:36 GMT+0000

 3. Om det er DRSO med Janine Jansen på violin, Radioens Big Band med NHØP på bas, Rolling Stones eller Denis Matsuev på piano: lyden står krystalklart i mine Lowther. Og fordi enheden vender opad og har denne champignon-formede keramiske spred, er jeg ikke afhængig af milimeter-præcis opstilling og lyttevinkel.
  Kabinettet er i tyk spånplade med hornet indbygget som en reflekterende åben vinkel med spidsen neda, så lyden dels går lige op, og baglyden, altså de lydbølger, der dannes på bagsiden af kartonen, der danner diafragma, altså lydtragten, slår ned i spidsen og dernæst op, rundt og ned igen mod åbningen mod gulvet. Derved adskilles lydbølgerne foran enheden fra lydbølgerne bagved effektivt ved en afstand på ca 3m, hvilket afholder dem fra at ophæve hinanden, så lyden bliver mudret. Jeg har lært, at det gælder om at forlænge vejen mest muligt, så det tror jeg på.
  Det gør både konen og datteren velsagtens også, i hvert fald synes de, at jeg godt må skrue ned, man kan jo sagtens høre høre hvert et instrument, selv i Ildfuglens crescendo. 🙂

  AagePK

  Friday, January 28, 2022 at 19:20 GMT+0000

  • Ja så må jeg jo nok erkende, at mine ører har taget skade, for blot ved at spille kraftigt på mit klaver opstår der uønskede refleksioner/forvrængninger i mine ører.

   Jeg har haft den glæde at min søn havde nogle gode højtalere en overgang, men det var efter at jeg havde oplevet den “Blast”nytårsaften, som definitivt var en overbelastning af ørerne. Siden dengang har jeg passet mere på. En elev, der øvede sig på trommer, fik ros af mig for at bruge høreværn.

   Donald

   Friday, January 28, 2022 at 23:59 GMT+0000

   • Jeg ville definitivt rose ham mere, hvis han uddelte høreværn til publikum! Nutidens trommedrenge har endog meget svært ved at dosere lydstyrken. Ikke som Joe Morello, eller Alex Riel, der kan liste afsted, så man må lytte godt efter. Take five, med Dave Brubeck, eller Evening Child, med Savage Rose, f,eks.

    AagePK

    Saturday, January 29, 2022 at 7:23 GMT+0000

    • Ohyes, Alex Riel, han kunne få musik ud af trommerne. Der er nogle få musikere, som kan dette med at få en jazzy rytme til at støtte de andre musikere, så lytteglæden vokser. Ja, Dave Brubeck kunne bruge “LP-mediet” så han nåede ud til unge og gamle.

     Jeg måtte lede efter nogle eksempler på trommespil, som holder sig i baggrunden – det er mest ballader, man falder over, og så en overraskelse, Chet Baker med Duke Jordan på klaver, NHØP bas og Norman Fearrington drums – wow. Det er smukt.

     Donald

     Saturday, January 29, 2022 at 10:44 GMT+0000

     • Et eller andet sted gemmer der sig en live-optagelse med Joe Morello, der giver en solo under Take 5. Han lister på kattepoter, han stemmer skindene på tams og trommer med én finger, så han kan spille melodier med kun 1 pind i den anden hånd. Og Alex kan noget af det samme. Første gang, jeg hørte sådan noget, var det dog en congoleser, Uele Kalabubu, et sa tribu, på pladen Afroground, som jeg har endnu, og nyder af og til.

      AagePK

      Saturday, January 29, 2022 at 11:54 GMT+0000

      • Den slags trommespil er simpelthen så spændende, smukt.

       Donald

       Sunday, January 30, 2022 at 17:31 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: