Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Nej hvor pinligt – bilen ville ikke starte

Da jeg kom tilbage efter en god spadseretur var det idéen at køre hjem i varmen … Men bilen ville ikke starte

Nå men altså – der var sådan set strøm nok på bilen, sådan lød det, den roterede 4-5 gange, ingen tænding, så slukkede jeg og ventede lidt, prøvede igen 3 – 4 gange.

Sidste gang kunne jeg høre, at nu var der ikke batteri-kapacitet nok til at blive ved (sejg-start) så jeg stoppede igen og ventede.

Sidste forsøg: Intet skete, og nu kunne batteriet kun trækket den to – tre omdrejninger. Uret slog fra – tegn på at batteriet er overbelastet.

Så jeg ringede til Malte, han var i Birkerød – og så ringede jeg til Falck og undskyldte mange gange (man skal ikke misbruge sit abonnement!) Men det var OK.

Da der jo ville gå noget tid, gik jeg ud på en tur, op ad hovedgaden og ned ad en sti – Falck ville ringe 10 minutter før, så jeg kunne godt nå at komme tilbage.

Men han ringede først, da han var nede på Tisvildeleje Strandparkering (Skov-parkeringen) og så løb jeg tilbage. Den startede med det samme med den “booster” håndholdt batteri, som Falck har nu. Wow.

Han ventede med at køre, til han så mig køre væk, pænt af ham.

Hjemme satte jeg opladeren på og var iøvrigt helt kvæstet af kulde og motion — Men sikken en dejlig dag!

Written by Donald

Monday, January 17, 2022 at 23:52 GMT+0000

Posted in Byggeri, Skov og have

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så er man nok alligevel glad for sit Falck-abonnement, kan jeg tænke mig …
  Jeg hader biler, der ikke vil, som jeg vil. Det er heldigvis længe siden, det er sket for mig, men jeg husker det tydeligt!
  Vi har ikke Falck-abonnement; vi har hinanden. Dvs. jeg har John, som kan klare næsten alt, og John har ikke biler, der driller 😎

  Ellen

  Tuesday, January 18, 2022 at 7:54 GMT+0000

  • Dejligt at have en bil, som ikke driller. Det er særlig slemt, når det er vådt og koldt. Jeg opdagede i går at der faktisk var faldet sne, og blæst, kulde og fugt er særlig slemt, Bortset fra det, så plejer den rare bil at starte, når man har kørt 7-8 km og går en tur og kommer tilbage. Mon den kolde, skrappe vind havde gjort olien helt stiv og sejg?

   Donald

   Tuesday, January 18, 2022 at 18:23 GMT+0000

 2. Så må du hellere få tjekket batteriet. Gamle batterier er ret kuldefølsomme! Din fortælling siger mig, at det kunne være lige før det står af.

  AagePK

  Tuesday, January 18, 2022 at 15:20 GMT+0000

  • Falck manden bedyrede at bilen faktisk lader batteriet. En bekendt siger at den opførsel tyder på at der er krybestrøm på batteriet. Det er lidt svært at rense toppen af batteriet, for der sidder en anordning, som fordeler strøm, under et låg, og jeg er ikke sikker på hvordan man skal håndtere dette.

   Værkstedet har også checket batteriet, hver gang jeg har kørt 10000 km. og siger det er i orden!

   Men altså – krybestrøm, det tror jeg på, og så må jeg jo oplade bilen mere om vinteren.

   Donald

   Tuesday, January 18, 2022 at 18:20 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: