Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Nutidens gravearbejde vil være eftertidens oldtidsmindesmærker … eller hur

Hvordan vil resterne af vores civilisation se ud om 200 år? 500? 1000 år? 5000 år?

Det kommer selvfølgelig an på om “Moder Jord” har raset henover vores byggerier. Hvis man er dygtig og har bygget godt, så kan en bygning med lidt vedligeholdelse klare flere tusinde år. Tænk “pyramider”, eller Græske Templer, det var godt nok nogle særlige byggerier, og der lå en viden bag, som vi mangler i dag.

Nu bliver jeg let nostalgisk, og erindringerne om stemningen ved Vejby Idrætsforenings græsbaner er en af mange smukke oplevelser, som jeg kan se bliver ændret nu – fra en natur-oplevelse til en manifestation af nutidens teknologiske tænkning: Kunstgræsbane anlagt henover de gamle baner – efter først at have gravet og regeret og lagt et lag grus, planeret, og så endelig, rulle et kunst-stof tæppe ud over det hele og lime det sammen mellem banerne.

Jeg ville ønske at jeg havde flere billeder af de stemninger, som betog mig før teknologien rullede ind, helst af samme sted i samme vinkler, men jeg kunne ikke finde bedre end de to her:

Det skal nok gå godt.

Written by Donald

Friday, January 7, 2022 at 13:07 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg håber sandelig da ikke, at man allerede om 200 år skal tale om “resterne af vores civilisation”!
  Men jeg ville virkelig ønske, jeg havde mulighed for at se hvordan verden – jorden – ser ud til den tid. Det er umuligt at forestille sig.

  Ellen

  Friday, January 7, 2022 at 19:48 GMT+0000

  • Ja hvordan ville jorden se ud? Der er nok ikke de store forandringer med hensyn til store landområder, men hvis temperaturstigningerne rent faktisk udløser havstigninger, og mennesker ikke kan blive enige om at forebygge, eller om at finde måder at styre klimaet, så vil i det mindste kystområder blive meget forandrede.

   Måske vil migrations-presset være større, måske vil det være umuligt at rejse rundt på vores Jord fordi de politiske omstændigheder er for farlige. Måske – i den gode version – rejser alle mennesker alle steder rundt i verden og taler en forbedret form for engelsk … (Min drøm!)

   Om 5000 år må man håbe at mennesket har lært at opføre sig ordentligt …

   Donald

   Saturday, January 8, 2022 at 11:33 GMT+0000

 2. Om 5000 år skal menneskene nok opføre sig ordentligt. Ellers kommer aberne efter dem!!!

  AagePK

  Saturday, January 8, 2022 at 15:06 GMT+0000

  • Jeg har svært ved at se hvordan menneskeheden skal undgå “apokalyptiske tilstande”, hvis man ikke sørger for deling af rigdommene, ressourcerne, landområderne, på en måde, så de fleste er tilfredse og de utilfredse kan leve med det.

   Donald

   Sunday, January 9, 2022 at 12:16 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: