Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sidste år – d. 6.Januar

Hører vi nok om 6. januar? Helligtrekonger? Det er i dag, at man i Armenien fejrer jul, eller altså: igen fejrer Jul, man kan vel ikke få for mange festlige helligdage med god mad.

Men det er nu ikke det, jeg tænker mest på i dag.

Jeg synes vores medier har bidraget for lidt med oplysning om hvor sårbar USA’s demokratiske grundlov er. The Constitution var under angreb sidste år. Det vides at der var tale om et regulært, topstyret kup-forsøg og trods det har man ikke fængslet nogen fra toppen endnu.

Når et samfund er så længe om at fange forbrydere, så er det et sygt, sårbart system.

Advertisement

Written by Donald

Thursday, January 6, 2022 at 13:41 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så sant

  Annemor Schønhaug

  Thursday, January 6, 2022 at 15:04 GMT+0000

 2. Verdens stærkeste magt USA er aldrende som stat og med sit statsoverhoved (Biden eller Trump, vælg selv). Kræfterne og dermed sammenhængskraften har i dette århundrede været for nedadgående. En skæbne, der har ramt alle store riger gennem historien. Den “statslige demens” er tydelig i stadig tiltagende manglende sammenhængskraft.

  For små iagttagere som f.eks. Danmark er situationsfornemmelse og realisme alt afgørende. Arktis og Østersøen er fokusområder, det samme er energiafhængighed og EU m.fl.

  Erik+Hulegaard

  Thursday, January 6, 2022 at 16:29 GMT+0000

  • Ja ! Alle store statsdannelser mister sammenhængskraft efter en periode, det ser vi.

   Men er det ikke for let at sammenligne en statsdannelse med et menneskes livsforløb? At sammenligne en borgerkrig med senilitet? The Civil War i 1865 for slaveriets ophævelse var jo en krise i en stats-union, som allerede dengang havde existeret i en menneske-alder eller mere. Skulle Unionen så være blevet genfødt efter at Lincoln fik afsluttet krigen og blev skudt? Nej vel? De samme spændinger fortsatte.

   Min bedste vurdering er at krige opstår når spændingerne er for store, og folkene ikke selv prøver at udligne dem – det er som du siger mangle på sammenhængskraft, der kommer til udtryk. Men det kan være indenfor mange områder: Rig/fattig, by/land (eller industri/økologi), det kan endda være sprog, eller religion! — men oftest er det økonomi eller røveri, der driver krigsguderne til at gå amok, “Lebensraum”.

   For Trumpisternes vedkommende er det en art religions-krig eller hvad? Hvordan kan det være lykkedes at forføre så mange millioner mennesker? Vist var Trump god til at tale og til at stå foran et kamera. Til at appellere til den indre svinehund – men hvorfor var der den vrede mod styret? Fordi en sort (brun) blev præsident (Obama?) Fordi skatterne steg? Hvad er det for frustrationer, som de led af, stormerne?

   Donald

   Friday, January 7, 2022 at 12:12 GMT+0000

   • Læser man udtalelser fra folk i det Midtvesten, som tilsyneladende er et af centrene for Trump-republikanerne, er det følelsen af latterliggørelse og tilsidesættelse der er drivkraften.
    Toldfrihed og andre aftaler fjernede eksistensgrundlaget for metalindustrien og minedriften (Hvem kan hamle op med kinesiske tvangsarbejdere og afrikanske børnearbejdere?) uden at der blev ofret nok på omlægning, hvorefter man fik æren af det krænkende navn “Rustbæltet” tildelt af New Yorks cafegæster.
    Biden vandt valget; men det var langt fra en jordskredssejr, så stævner man en kandidat med en så stor vælgerskare bag sig er der betydelig risiko for at tryk avler modtryk.
    Jeg kender ikke orakelsvaret; men er i høj grad bekendt med journalisters forudfattede holdninger og synes der er for langt i mellem de rapportager som søger at gå i dybden med årsagerne til disse skel og hvad der gøres for at undgå dybere grøfter.

    natural2222

    Friday, January 7, 2022 at 12:46 GMT+0000

    • Enig – jeg kan ikke sige mere.

     Dog må jeg fortælle, at et par af mine grand-kusiner også anså Trumpismen for et skatteoprør, altså en kritik af en for hård beskatning.

     Rettelse: … grand-kusiner, velhavende og meget gavmilde, …

     Donald

     Friday, January 7, 2022 at 13:09 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: