Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Om at samle venner og familie et par gange om året

Det er uden sammenligning den største opgave i mit lille hus at samle familien et par gange om året, gerne forår, sommer, efterår og jul/vinter. Det er også en anledning til at rydde op og få tingene til at se lidt pænere ud. Denne gang nåede jeg ikke så meget, som jeg gerne ville, måske kan jeg finde noget og nogen at skyde skylden på … Nej, den korte historie er, at det er lykkedes at holde “klaverfingrene” og den musikalske hukommelse igang, og det anser jeg for vigtigere end at der stod 4 pakker med lange stænger og en vacuumpakket madras i gæsteværelset, der nu fungerede som pulterrum.

Forklaringer med tilbageblik over det forgangne år: Der opstod huller i min seng sidste vinter, og da det begyndte at give dårlig søvn besluttede jeg selvfølgelig at købe en ny seng, og undrede mig over at jeg havde råd til det. I min barndom var tingene anderledes, når det drejede sig om nyanskaffelser, og det må jeg virkelig fortælle om en anden gang, men jeg ved ikke hvordan jeg skal samle de vigtigste nøgle-punkter i dén historie om at nøjes med, hvad man har (make do with what one has).

Men inden sengestumperne ankom fra IKEA’s postordre-afdeling havde jeg fået en overmadras af min søn, som egentlig bare skulle kasseres. Med den ovenpå den hullede madras kunne man sove godt igen. Men selvfølgelig skulle den nye seng samles på et tidspunkt! Jeg undrer mig stadig over at jeg ikke orkede at gå igang, men samtidig kommer jeg i tanke om alle de andre gode ting, jeg har gjort gennem året, især det, at jeg har spillet mere og mere og har lært en ny Bach-ting i hurtigt tempo, samt spillet mange nye ting.

Musik tager tid, mindst 1½ times øvning hver dag, ud af ca. 4 timer, der kan bruges til bevægelses-aktiviteter.

Hvorfor kun 4 timer? pga. langsom restitution fordi der er mange smerter og ømhed i bevægesystemet. Den gode “nyhed” er at efter 10 timers søvn, så er der dage, hvor bevæge-apparatet føles rart og lysten tli at gå i gang er stor — dage, hvor jeg kan gå 4 km. uden problemer, og andre dage, hvor jeg med et lille hvil undervejs kan gå 6 km (det var ikke så ofte i år).

Den langsommere omsætning i kroppen skyldes formentlig at blodcirkulationen er svækket, – det mener lægerne, og det virker som den mest plausible forklaring. Men der kunne også være et problem i svagere nyrefunktion. Da der under alle omstændigheder er et behov for motion, fx et par timers spadseretur; et behov for 8-10 timers søvn, husholdning mv. så er det vist klart at klaverspil sjældent kommer ud over 2 timer. Det er også en “sedentiary” ting, dvs en siddende ting, og man kan som bekendt sidde sig ihjel.

Dette indlæg endte med at se helt anderledes ud end jeg havde forestillet mig.

Det samme gælder gæstebuddet igår! Men – jeg stoler på at bemærkningerne fra mine gæster om at det var god mad og den livlige snak faktisk betyder at det var OK.

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, December 28, 2021 at 12:15 GMT+0000

Posted in Carpe Diem, Liv

Tagged with ,

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er da også hyggeligt at samle familien, så det er godt, at det lykkedes for dig trods dine fysiske genvordigheder. Det er tilligemed ofte en god undskyldning for at få ryddet lidt op i sagerne og gået huset igennem, så der ikke ser alt for slemt ud 🙂

  Ellen

  Tuesday, December 28, 2021 at 19:58 GMT+0000

  • Det er nemlig rigtigt, altså : hvis ikke den lille familie og vennerne gad komme og besøge min ydmyge bolig, så ville der ikke se så pænt ud. :mrgren:

   Jeg skal nok finde en løsning på sammenføjningerne på IKEA møblet – enten med en anden skrue eller ved selv at for-bore hullerne dybere, så begge gevind-skruerne kan komme helt ind. Der er heldigvis 1 skrue og stålrør i hver ende, som er helt sikre, helt inde.

   Donald

   Tuesday, December 28, 2021 at 22:54 GMT+0000

 2. Du har prioriteret rigtigt, godt at du får gjort de ting, som giver dig glæde. Det andet sker nok en dag 🙂

  Lene

  Wednesday, December 29, 2021 at 11:36 GMT+0000

  • Det var en rar kommentar – mange tak 🙂 ❤

   Donald

   Thursday, December 30, 2021 at 10:17 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: