Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Husk hvor bilen står

Fredag i sidste uge kunne jeg have parkeret gratis i parkeringshuset, men man ved jo godt at der sjældent er pladser ledige. Rigshospitalet skrev i indkaldelsen til kontrol, at jeg skulle afsætte en halv time til parkering.

Det var dagen før, torsdag d. 8. December, at de første befalinger om at man skulle blive hjemme for at al verden ikke kunne skrives i mandtal … åh nej det var vist en distraktion.

Men jeg gætter at mange var på hjemmearbejde.

Da jeg så skulle derhen igen tirsdag for en behandling, der skal hjælpe mit immunsystem med dannelse af B-lymfocytter, så tænkte jeg at man jo ikke kunne være sikker på, at der var 4 pladser i parkeringshuset, så jeg “åd” parkeringsafgiften og fik i tilgift en dejlig motionstur frem og tilbage.

Det var også solskin og en dejlig temperatur. Og de 70 kr. er heldigvis ikke en alvorlig udgift for mig trods at jeg ikke har million-pensionsopsparing (sådan som den anden i min lille familie!)

Jeg måtte lige tage et billede af, hvor mange pladser der er på en hverdag på Østre Alle, så andre Rigsh.besøgende kan vælge det sted i stedet for at køre ørkesløst rundt.

Jeg var glad for at jeg ikke behøvede at tage tog og bus, for — dette er en vigtig lære i enhver epidemi-tid: — man får altid samlet virus op, når man er i en bus sammen med andre mennesker. Men normalt er det jo ikke farligt, immunsystemet kender dem og slagter dem hurtigt. Man når knap nok at opdage det.

Det lærte jeg for 25 år siden, og “smitteopsporingen” bekræftede min viden, da vi talte om at min ex- har fået (symptomfri, næsten) Corona-virus.

Det er jo umuligt at lade være med at tage billeder. Dette her kan jeg særlig godt lide: Man kan få LUFT lige udenfor Rigshospitalets Indgang 4:

Ja – man kan få luft

Det er så fantastisk at opleve, hvordan alle mennesker i den store organisation arbejder sammen på at få tingene til at fungere. Den ene læge vidste ikke at ledelsen har suspenderet automatisk fortsættelse af Immunglobulin-behandling (immun-system-boost) – men det vidste patienten og skrev og gjorde opmærksom på det.

Og den unge lægestuderende var villig til at hjælpe med at lægge IV-drop. Man kan ikke se årerne, men han kunne føle og “skyde sig ind på den”. Du milde hvor var han god til det. Så lavede sygeplejersken noget andet.

Advertisement

Written by Donald

Friday, December 17, 2021 at 2:12 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Inden længe må der nødvendigvis lukkes af for al subakut aktivitet på hospitalerne, så du var “heldig” at slippe igennem med din profylaktiske immun-behandling. Godt for det! – Helt rigtigt opleves RH “farveløs” smlg. med f.eks. Herlev Hospital. 😉

  Parkering på de store universitetshospitaler kan opleves mere stressende end selve behandlingen. Også på O(dense) U(niversitets) H(ospital) er det (for) ofte en stressende oplevelse, trods velfungerende computersystem.

  Erik+Hulegaard

  Friday, December 17, 2021 at 6:00 GMT+0000

  • Der vil blive lukket for al subakut aktivitet? Jammen altså! Uha! På den positive side er, at så får de bedre tid til at behandle alvorlige sygdomme, kan jeg forstå.

   Jeg håber at man i givet fald alligevel vil kunne komme igennem med en behandling, der skønnes alvorlig ud fra blodprøver/tidligere forløb – en ven(inde) foreslog mig ved tidligere lejlighed at bede om at få foretaget behandling af “privat sygeplejerske”. Jeg ved ikke om man kan administrere medicin-uddeling i den situation; det er vist ikke noget, man gerne vil ud i.

   Da jeg havde taget en Covid-19 test dagen før var jeg ikke så bekymret for at smitte de andre på Rigshospitalet.

   Og jeg holdt rimelig god afstand til det lille overfyldte uventilerede venteområde (på *Rigshospitalet*! havde de ikke sørget for afstand af en rigelig, forebyggende størrelse, men havde sat stolene i minimums-afstand.)

   Og omvendt er jeg ikke så panisk angst for selv at blive smittet nu efter 3 stik, selv om jeg ved at det kan være en ubehagelig sygdom.

   Tak for en kunstnerisk registrering af “karakteren af bygningerne” – og tak for en oplysende kommentar.

   Donald

   Friday, December 17, 2021 at 9:51 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: