Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Julestemning på Helsingborg – tur

Selv om jeg ikke har det godt med julehygge, så blev jeg taget af julestemningen på færgen og i Helsingborg. Det er smukt. Det smukkeste var dog de små Jacobsstiger i vinduet på den fredede bygning overfor tandlægehuset (som også er fredet! det var en 1800-tals “skjortefabrik”!)

Written by Donald

Monday, December 6, 2021 at 6:15 GMT+0000

Posted in Cityscape

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Der er 2 ting, svenskerne græmmes over: at Julens farver, også i Sverige, er rød og hvid, og herudover kan de, i modsætning til danskerne, ikke få radisser i deres nationalfarver! 🙂

  AagePK

  Wednesday, December 8, 2021 at 8:18 GMT+0000

  • Haha! Ja de stakkels Svenskere! Men de har jo erobret Skåne Halland og Blekinge, og nogle provinser indimod Norge, så de klager ikke rigtigt. De flotte svenske vejskilte i blå og gule farver får tankerne hen på sommer og sol, og skiferie.
   Hver ting til sin tid.

   Donald

   Wednesday, December 8, 2021 at 8:33 GMT+0000

 2. Hbg hører til den ene af mine 3 svenske yndlingsbyer. Dens beliggenhed er charmerende og samtidig nem at nå for en dansker. Stortorgets juletræ har jeg nydt mange gange og gaderne i forbindelse med “Sveriges første gågade” er også charmerende ved juletid. – I et svagt øjeblik troede jeg, at det ene billede (mørke med lyskanter) var fra Knutpunktens perronafsnit, men det er naturligvis fra landgangsarealerne fra færge til Knutpunktet – dette cirka 30-årige bygningsmonster ved færgehavnen.

  Byen fremstår også særdeles repræsentativ i sne, men det er der næsten intet af på billederne.

  Erik+Hulegaard

  Wednesday, December 8, 2021 at 9:47 GMT+0000

  • Nej der var ikke sne, det var faktisk en dejlig solskinsdag, hvilket jeg sætter meget pris på, når jeg skal afsted til – ja, også min – yndlingsby. Jeg ledte slet ikke efter sne! Derimod undrede det mig at både Havne-caféen og gågadecaféerne havde borde udenfor i 2 graders varme med lidt aggressive vindstød!

   Donald

   Wednesday, December 8, 2021 at 11:33 GMT+0000

 3. Åhh, jeg elsker julehygge – i hvert fald, når vi er nået ind i december 🙂

  Ellen

  Wednesday, December 8, 2021 at 12:54 GMT+0000

  • Jeg troede de begyndte med lys og guirlander i midten af november — men nej, her var det ikke før vi nåede frem til første advent i slutningen af november.

   Donald

   Wednesday, December 8, 2021 at 15:02 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: