Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Der var en klap med et clock-batteri — hurra

Salgsbillede af Canon PS SX130-is, et “bridge”/bro-kamera, som ligger mellem mobil-og-prof kameraer i funktionsevne

Jeg fandt ud af at mit 8 år gamle Canon PS SX130-is kunne komme til at fungere igen med nyt knapcellebatteri. Det havde jeg ikke opdaget før, jeg troede det var en slags kondensator, der holdt på clock-strømmen når man skiftede batterier.

Det kamera er godt til at zoome fjerne genstande ind og, modsat, stille skarpt på forgrunden — men mobilkameraet er bedre til andre ting. Gæt hvilket kamera der har taget billeder af kejserbusken, som overraskede mig ved at blomstre igår.

Det tog mig 5 minutter at få kameraet til at focusere på forgrunds-blomsterne, og jeg måtte holde grenen i blæsten med den anden hånd.

Det er kun billedet af batteri-indpakningerne, som er taget med Canon.

—===oooOOOooo===—

Billedtexterne kommer ikke med når man klikker/bladrer i billederne, men – det orker jeg ikke at gøre noget ved nu.

Written by Donald

Sunday, November 28, 2021 at 12:39 GMT+0000

Posted in Foto, Skov og have

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det var da godt, at løsningen var så simpel som et nyt knapcellebatteri. Hurra for simple løsninger!
  Mit avancerede kamera har, jeg ved ikke hvor mange fokuspunkter, men jeg har valgt kun at bruge ét, så kameraet ikke “intelligent” fokuserer på noget, jeg ikke vil have i fokus. Med flere fokuspunkter stiller det som regel skarpt på det, der er i forgrunden, og det er ikke nødvendigvis det, jeg ønsker. Resten (dybdeskarpheden) styrer jeg med blænden, og så finder kameraet selv ud af eksponeringstid og ISO.

  Eric

  Sunday, November 28, 2021 at 16:11 GMT+0000

  • Det du beskriver er den rigtige måde at bruge sit hel- og halv-automatiske kamera. Jeg er forbavset over, at mit mobil-kamera er lidt mere lysfølsomt og i normal-indstilling (uden zoom – ikke wide) tager mere detaillerede billeder en Canon mellem-klasse kameraet, som dog, skal man lige huske, kunne fokusere på månen og tegne (se/vise/optage) skyggerne af kratere. Det var min største glæde, at jeg opdagede at dette (mellemklasse/billige) Canon camera faktisk kunne “se så meget”!

   Og jeg lavede en serie billeder af Hesselø, 30 km. væk, hvor man kan se solskinnet på fyrtårnet. 🙂 Det kan man sletikke med mobil-kameraet.

   Donald

   Sunday, November 28, 2021 at 17:07 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: