Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Aftenmotion

Hvis motion er nøglen til at have det godt, også om vinteren, så får jeg problemer de næste fire måneder, hvor solen går ned omkring 15:30 når det er værst.

Jeg har ikke nogen plan B andet end en pandelampe og rundtur under lygterne i Vejby.

Advertisement

Written by Donald

Thursday, October 28, 2021 at 21:09 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alternativ 1: Dagsprogram indrettes, således at der inkorporeres motion mellem pligter/opgaver i den lyse tid

  Alternativ 2: Motions mulighed indrettes i hus (ribbe, vægte, motionscykel, romaskine), herved vejr- og årstids uafhængig

  Alternativ 3: Kør til/fra lokalt motionsinstitut

  PS. Jeg har indrettet en kombi af A1 og A2.

  Erik Hulegaard

  Thursday, October 28, 2021 at 21:27 GMT+0000

  • Det er gode råd, som jeg prøver at følge. Det egentlige problem tror jeg ligger dybt i en eller anden form for psykologisk ubalance, som ikke ytrer sig ret meget i den vågne tilstand: Når jeg går i seng uden at være “død”træt, så jeg ikke sover dybt med det samme, så sker det efter en stund at mine tanker drejer sig hen omkring mit livs uløste problemer, og det er som om tankerne kan bevæge sig friere, for nu er det jo nat og natten er vor egen. Med andre ord, jeg kan ikke sove. Hvis jeg så er aktiv om natten, så sover jeg om dagen, – måske kan man sige det er en flugt fra det bevidste, pæne, planlagte liv, men det er at vride for meget ud af den synsvinkel på søvnløshed, det er ikke en flugt, for hvis jeg så endelig falder i søvn kl.3 om natten og sover til op ad formiddagen, så har jeg det godt og går igang – helst med at spille klaver, og så glemmer jeg igen alt om regnskaber og planen om at skrive en bog (og arbejde med gamle hængepartier).

   Men jeg skal følge en ny regel: Hvis jeg står op kl.10 eller derefter, så udsætter jeg morgentoilette og klaverspil og går en tur. (Det er iøvrigt også Charlottes, min ex’, råd.) Men det bliver svært, for morgenen er det tidspunkt, hvor jeg er klarest i hovedet og spiller bedst.

   Donald

   Friday, October 29, 2021 at 7:29 GMT+0000

 2. Jeg kender godt det med, at tankerne løber nærmest løbsk om natten, men jeg sover ikke længere af den grund. Du må tvinge dig selv til at stå tidligt op, for hvis du sover hele formiddagen, når du vel heller ikke at blive ordentlig træt til om aftenen, og så kører den onde cirkel.

  Ellen

  Friday, October 29, 2021 at 11:17 GMT+0000

  • Det er gode råd; – ja, jeg mener også det er en ond cirkel, delvist forstærket af at éns biologiske døgn kan være længere end 24 timer. Jeg kan tilføje, at jeg havde skrabet en mindre infektion til mig, som midt i denne uge gjorde det værre – og en lignende i sidste uge; når man så står op og føler at det hele drejer rundt, ikke kun om solen, så er det en god idé at tage en lur.

   En anden vigtig ting at huske er, at selv om man ikke falder i søvn, så er det godt at ligge stille og hvile sig – eventuelt dreje tankerne hen på noget beroligende, “tælle får” siger man, og hvis man vidste lidt om fårehold, så var det nok en god idé. Vi andre kan tænke musik igennem, “spille” for det indre øre.

   Det er en god ide at holde sig vågen henover nogle perioder, hvor man føler trætheden midt på dagen.

   Donald

   Sunday, October 31, 2021 at 11:56 GMT+0000

 3. Der er ikke andet for end at du må få fat i en drone, med kamera, helst infrarødt. Du kan også udstyre den med et par stærke pærer. Så lader du den flyve og oplyse din vej. Samtidigt kan den se, om der er stimænd eller andre farlige ting forude. Hvis den har infrarødt kamera, kan du tage VR-briller på, ligesom ved militæret, så afslører du ikke din færden. 🙂
  Hvis du kan få min opfindelse til at virke, kan vi sælge ideen til militæret!

  AagePK

  Saturday, October 30, 2021 at 7:39 GMT+0000

  • Se det var en god idé, der får man virkelig noget fra hånden uden at bruge tid på at få overflødig teknik til at fungere.

   Donald

   Sunday, October 31, 2021 at 12:00 GMT+0000

 4. Prøv endelig at komme ud at gå i de lyse timer – det giver så meget at få lys. Det hjælper også til en bedre døgnrytme. Det er også nemmere at fotografere, hvis du går ture i dagslys.

  Madame

  Sunday, October 31, 2021 at 5:34 GMT+0000

  • Det er så sandt. Det er det, man skal.

   Og det er dejligt frigørende at fotografere!

   Donald

   Sunday, October 31, 2021 at 11:57 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: