Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Langt græs

Kvæler langt græs mosset? Det ser sådan ud. Til foråret ligger det ned, og når det så begynder at gro så skal jeg slå igen; men så har det forhåbentlig kvalt det meste af mosset.

En genbo har en virksomhed som hedder “Grøn Vedligehold”, jeg håber han kan hjælpe. Foreløbig har han ikke haft tid (det kan være et godt tegn.) :mrgreen:

Advertisement

Written by Donald

Wednesday, October 27, 2021 at 18:27 GMT+0000

Posted in Naturpleje

Tagged with

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. En langpelset plæne kvæler mos. Ønsker man en plæne slået helt i bund uden mos skal den tilføres kalk, så pH kommer over 7,3-7,5 ved almindelig sandblandet lerjord.
  Man kan også drysse jernvitriol ud. Det tåler mos heller ikke.
  -Men det letteste er dog at stille klipperen højt og slå græsset knapt så tit.
  Du bør dog nok slå plænen endnu en gang i år med klipperen højtstillet, for får vi en snevinter kan så langt græs få sneskimmel.

  natural2222

  Thursday, October 28, 2021 at 1:33 GMT+0000

  • OK og tak ⨪ det var gode råd. Jeg får Jesper til at slå plænen en sidste gang med højtstående skær, han har en have-traktor og vil sikkert gøre det for en rimelig pris.

   Min konkakt med “Grønt Vedligehold” genboen, som ville komme forbi, har foreløbig ikke ført til noget. Men han har også stor erfaring.

   Donald

   Thursday, October 28, 2021 at 9:30 GMT+0000

 2. Jeg læser med glæde Farmers gode råd – vi har nemlig lige som dig problemer med mos i græsset. Vi bør altså også slå græsset en gang mere i år.

  Madame

  Thursday, October 28, 2021 at 4:25 GMT+0000

  • Ja kun én gang — jeg kan ikke stille ret meget på min skubbe-klipper, men jeg vil da forsøge når jeg reparere snoretrækket til næste år; den må ikke klippe for tæt, – det vidste jeg egentlig godt, men normalt skal man ikke tænke så meget på det, fordi græsset her gror hurtigt – som regel da.

   Man siger, at rødderne bliver længere, når græsset over jorden bliver højere. Men hvis man ser forskning i rødder, kan man se at der er mikroskopisk tynde rødder, som går langt, langt ned, så der er åbenbart flere faktorer i planternes vækst-mængde.

   Donald

   Thursday, October 28, 2021 at 9:35 GMT+0000

 3. Mit byggemarked havde en stor udstilling af diværste græsslåningsmaskiner, både benzin og elektriske. På et stort skilt stod der:” Samling af maskiner: 500 kr.” Jeg lagde 500 fine gyldige danske kroner på disken og deklamerede:” Jeg tager hele samlingen! Den skal ikke pakkes ind!”
  De fleste bag disken er gamle elever, de vendte det hvide ud af øjnene og kappedes om at forklare den gamle skolelærer, at det ikke var sådan ment, og jeg måtte forstå, at sproget havde ud- eller indviklet sig siden det var mig, der havde kompetensen i at udlægge en given tekst.
  På Sjælland er man stædig, på Ærø istået, og denne gang så meget, at den ellers så standhaftige sønderjyde, altså mig, måtte give fortabt.
  Ellers ville jeg da hiærtens gerne have tildelt dig en af dem med central justering af klippehøjden. Som også kan have sin berettigelse udeb for Bornholm. 🙂

  Anonymous

  Thursday, October 28, 2021 at 19:41 GMT+0000

  • Jeg er da ikke anony-mouse! Jeg havde indtastet mit mom-de-guerre!

   AagePK

   Thursday, October 28, 2021 at 19:42 GMT+0000

  • Ja jeg ved ikke hvorfor den røg i kø til godkendelse. Deres system (Akismet) er somme tider genialt, somme tider ikke. Men jeg er istået angående brugen af det. Det sparer en hel del tid at spam bliver sorteret helt fra, og så får jeg en mail, hvis Hulegård ryger is Akismets “tvivlsom” kategori.

   istået, det er et godt ord.
   Ærgeligt at du ikke kunne klynge dem op på at skiltning forpligter.

   Nu kommer Jesper i morgen med havetraktor og slår det langt (si’r man det?)

   Donald

   Thursday, October 28, 2021 at 21:06 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: