Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Motion inden front fra vest tog solen

with 10 comments

Torsdagen var sygedag – jeg var træt og svimmel, men havde ikke feber eller høj puls (eller blodtryk) så der var ikke nogen større fare. Jeg sov, og blev frisk ved middagstid i dag, Fredag.

Så efter opvask og kaffe osv skulle jeg på en lille tur, og havde tænkt mig at smide 400 gram ved at gå langs stranden ved Tisvilde Hegn – men der var en front mod vest, som så ud som om den ville tage solen (og det gjorde den også senere) – og Tisvilde Hegn er så meget længere mod vest at jeg har oplevet fronter, der tog solen dér mens der stadig var sol i Vejby.

Så blev turen ændret til trappen med de 150 trin ved Kaprifolievej, dejlig tur.

Jeg noterede mig at højsletten (græs-området, kommunens rekreative område) var høstet eller slået, og der var lavvande i søen, som man har lavet bl.a. for at frøer kan yngle. Der er ellers faldet rigeligt med regn, skulle man tro, men søen er skrumpet meget ind. Tisvildevejr:

Rain:

 • Today: 2.1 @ 07:04
 • Yest: 1.2
 • Month: 26.4
 • Year: 420.3
Glad for at jeg kan gå op ad trappen, langsomt, men uden at blive tabe vejret

Written by Donald

Friday, October 15, 2021 at 20:46 GMT+0000

Posted in Foto

Tagged with ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi har jo lært, at der falder 880 mm regn om året her til lands. Så hvis I kun har fået 420, er I jo ikke halvvejs.
  Det skal dog siges, at der er regionale forskelle: det såkaldte Storebæltsvejr kan give ørkenagtige områder på Enebærodde, Anholt og Nordsjælland, f.eks. Det er det, du er udsat for. Andre områder, f.eks Gudenåsystemet, får mere nedbør.

  AagePK

  Saturday, October 16, 2021 at 6:55 GMT+0000

  • Jeg synes kun der falder 60 cm (600 mm) regn i Danmark – husker fra min skoletid, men det må være forkert husket, når lære-ren siger det. 🙂

   Ja jeg ved at der er noget der hedder “Storebælt” og noget, der hedder vejr, men sammensætningen er ny for mig. Vestsjælland og Sejrø (og Nexelø?) har mere sol end andre Danske steder husker jeg, men er det virkelig målbart?

   Nordsjælland vidste jeg ikke var mere tørt, det må jeg da undersøge. Jeg ved ikke om Bugges Tisvildevejr eller DMI kan svare på spørgsmålet – det må vente lidt mens jeg går på indkøb.

   Donald

   Saturday, October 16, 2021 at 8:58 GMT+0000

 2. Storebælt-området er tørt. Der står -så vidt jeg husker- en off. målestation på Sjællands Odde som har bundrekord i årsnedbør. På Nordfyn har vi også lav gennemsnitlig nedbør. Aage nævner Enebærodde. Derude på Odden er der reelle ørkenlignende områder, da underlaget er sand og sten.
  Sydvestjylland har landets højeste gennemsnitlige årsnedbør.

  natural2222

  Sunday, October 17, 2021 at 2:57 GMT+0000

  • Det er jo egentlig mærkeligt, at Storebælts vandmasser ikke giver anledning til lidt mere nedbør!

   Donald

   Sunday, October 17, 2021 at 17:33 GMT+0000

 3. Det er en smuk tur, du var på – dejligt også at du hurtigt blev frisk igen efter at have været dårlig.
  Hvor er det smukke billeder!

  Madame

  Sunday, October 17, 2021 at 9:21 GMT+0000

  • Den tur er rimelig god motion, hvis man ikke har tid eller orker at gå flere kilometer. Trappen giver jo “modstand” og jeg var faktisk forbavset over, at jeg ikke blev forpustet 🙂

   Donald

   Sunday, October 17, 2021 at 17:32 GMT+0000

   • Vi var ude på Enebærodde for år tilbage, og da vi stod ved fyret, sagde jeg, at her kunne jeg godt bo. Først et par dage senere opdagede jeg, at fyrmesterboligen det år var sat til leje,med en stilling som opsynsmand på odden, men nu var der skrevet kontrakt, og den nye lejer var flyttet ind. Pokkers!
    Det er nemlig et helt vidunderligt sted, mellem hav og fjord.

    AagePK

    Monday, October 18, 2021 at 5:24 GMT+0000

    • Ja det *er* et fantastisk sted, Enebær-odden, men Gabet ved fyret er også et meget specielt sted, jeg kan se på billedet, at man har pustet skibet op så det ikke stikker for dybt 🙂

     Donald

     Monday, October 18, 2021 at 20:33 GMT+0000

 4. Det “historiske” billede fra Enebærodde (vestsiden af Odense fjord i nuværende Nordfyns kommune) er meget seværdigt. Et stykke maritimt historie med (engang) Fyns største arbejdsplads LIndøværftet og Maersk´ skibsbygningerne lukkede for cirka 10 år siden.

  For mange fynboere var det en fast tradition at stå og betragte de kæmpestore nybygninger, der sejlede ud af fjorden på vej til “De syv verdenshave”.

  PS: Trappemotionen er både nem og anstrengende og en rigtig god måde at opøve konditionen på.

  Erik Hulegaard

  Monday, October 18, 2021 at 7:48 GMT+0000

  • Det har helt klart været en oplevelse på størrelse med affyringen af en raket fra Cape Canaveral, nu Cape Kennedy. Der er stadig publikum til affyringerne, og hvis Lindø værftet igen begyndte at lave store skibe, som skulle hjælpes gennem “Gabet” for ikke at gå på grund, så ville der da helt sikkert komme publikummer igen!

   Donald

   Monday, October 18, 2021 at 20:35 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: