Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Det er altså ikke kun mig, der synes at lufthavne er forfærdelige

with 15 comments

Men når man så er oppe i 5 kilometers højde … så måske alligevel igen en anden gang.

Jeg er lige kommet hjem efter en lille uge i Malaga, et besøg hos en gammel skolekammerat, som tilbød mig et gæsteværelse i en ugestid. Det var en livgivende oplevelse, og det kan godt opveje ubehaget ved at skulle følge reglerne for “sikkerhed” og “anti-terrorisme”, besværet med at gå gennem lufthavnen, og ventetiden.

Det værste var da jeg gik til skranken ved gaten i Malaga; der var besked kl.15 om at boarding var ved gate D49, og boarding lukkede kl. 15:25. Så kl. 15 henvendte jeg mig til den mand, der sad ved skranken. “Stil Dem i køen”, “Stand in the queue”, sagde han.

Så råbte jeg ret højt “DER ER IKKE NOGEN KØ!” – der var ikke en sjæl i venteposition.

Gudhjælpemig om han ikke sagde det samme igen “You must stand in queue” og jeg måtte så gentage (og forsøgte at beherske mig) “Der er ikke nogen kø, Mr.!”

Jeg burde have forklaret: “Men boarding skal ske fra kl.15 og det er nu!”

Han kiggede op … endelig dæmrede det for ham … “Flyet er ikke kommet endnu.”

Nå det kunne man vel have sagt med det samme, eller forlanger jeg for meget? De er nu meget søde og utrættelige, de ansatte i lufthavnene.

Men jeg kan ikke lide det. Flyve i et gammelt Boeing 737-800 fly, med en kaptajn, som man ikke kender, gå i rækker og blive spærret inde i områder med beskeden: “Når du går ind her, kan du ikke komme ud igen”. “Point of no return, you can not enter again when you pass this door.”

“You can check out any time you want,

but you can never leave …”

(Hotel California, Lyrics by “The Eagles”.

“Abandon Hope All Ye Who Enter Here” (Dante’s Inferno)

Written by Donald

Monday, October 4, 2021 at 23:29 GMT+0000

Posted in Liv

Tagged with ,

15 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det lyder som en spændende oplevelse, at du har været i Malaga og har besøgt en gammel skolekammerat. Jeg gætter på, at vejret var bedre end her.
  At flyve – føle sig fanget – den følelse kender jeg også. Er der ikke tavler, hvor man kan se, om et fly er landet, og hvornår man skal stille sig i kø?
  Sikke et flot billede du har taget fra luften!

  Madame

  Tuesday, October 5, 2021 at 5:27 GMT+0000

  • Jo det var de tavler, der sagde at man skulle boarde ved gate D49 kl. 15 og inden 15:25, det er derfor jeg er lidt sur over at manden ikke forstod min henvendelse – men, OK, han havde nok ikke tænkt over at jeg ikke vidste at flyet ikke var ankommet endnu.

   Donald

   Tuesday, October 5, 2021 at 5:31 GMT+0000

 2. Very-very welcome home, mr. Svends….. sorry, mr Axel!
  Wen jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen. Og sjovt nok er det ofte det sure, der kommer først. Efter en hel spændende uge i et fremmed land. Og det største kulturchok er ved hjemkomsten: pletterne i loftet har ikke forandret sig! For min søsters vedkommende, efter 3 år i Tanzania: ikke ret mange i Københavnstrup gad høre hendes alenlange historier om nød eller fremskridt i u-landene. Mærkeligt, ikke sandt? Vi og Verden, som hønen sagde til den grimme ælling.
  Men ting er, som de er, tag den derfra: du må ikke have flasker med klare vædsker i med bag chekline, fordi nogle onde, dumme mennesker en gang fik hældt brintoverilte og andre grimme ting sammen og startet eksplosioner ombord på fly eller andre steder. Så jeg glæder mig over, at man passer på os, og jeg er sikker på, at den gode kaptajn også gerne vil hjem i hel tilstand, så han engang kan nyde pensionen. Og at han derfor tjekker, at flyet hænger sammen.
  Min kone synes derimod ikke, det var morsomt, da jeg viste hende noget på vingen, der påfaldende lignede gaffer-tape!

  AagePK

  Tuesday, October 5, 2021 at 6:24 GMT+0000

  • Ja, der var gaffer/gaffa tape på vingen ved en kant i nærheden af flap-mekanikken, det var nok det samme fly.

   Ja og atter ja, brokkeriet kommer først, det er et godt journalistisk princip 😉

   Jeg ved ikke hvor meget der er værd at fortælle her, så – wenn jemand eine reise tut … osv – er jeg ikke helt afklaret med, hvad jeg har at fortælle, bortset fra netop den ting at jeg kørte en tur i bil og begyndte at regne på, hvor meget det ville koste at købe en ny gammel Octavia og køre 3400 km (avoid toll) og hjem igen. Jo det kan lade sig gøre, men det vil koste 6-8000 kr. i transport, tror jeg, og hvis man omvendt siger: Hvor meget vil jeg spendere på en oplevelsestur? – så kan man tegne et omrids af de steder, der kan nås, og det er også spændende nok. Men brok skal der til. Det er dyrt og dumt.

   (Octavia, Skoda: den nuværende er repareret for rust i bunden, men der kommer flere reparationer, og jeg ved ikke hvor meget det kan betale sig at reparere, men en anden brugt fås indenfor min øko-ramme og vil efter lidt test kunne klare mange lange ture).

   Jeg var skam godt klar over at sikkerhedspersonalet gør et nyttigt og hjælpsomt arbejde, sådan som tingene ser ud, men der er altså mere at sige om den ting, og noget af det er ikke just beroligende.

   Jeg ved godt at alternativerne til det sløsede sikkerheds-check er mindre attraktive, massiv overvågning, arrestation af mistænkelige, ufriserede personer, forbud mod religion …

   (Jeg staver “sikkerhedscheck”, hvis jeg skriver direkte til Mommer, ellers vil jeg lette læsningen og undgå gestaltninger som fx.:

   sikkerhed – sch – eck
   )

   Donald

   Tuesday, October 5, 2021 at 10:39 GMT+0000

   • Du skal købe din nye brugte bil i München! De har mange biler i udvalget, og meget lidt fugt og salt og derfor mindre rust. Tag sønnike med i toget derned, så kan I deles om kørslen hjemad. Husk at printe en 1-gangs-nummerplade.
    Altså, Køln er også smuk, værd at besøge, og der er mange andre byer med smukke oplevelser og mange brugte biler, såeh… der står en beige Octavia 1,6 TDI fra 07-12 i Hamm, det ligger ved Dortmund, til 7.444 ævro, den har kørt 116.000 med en ejer. En ikke-ryger.
    Utroligt, hvad man kan med nettet!

    AagePK

    Tuesday, October 5, 2021 at 11:04 GMT+0000

    • OK! TDI er diesel, jeg vil have benzin, men bortset fra det, så kan jeg fortælle at priserne i DK er meget lavere på netop gamle Octavia fra den periode, hvor Skoda forsøgte at hæve brandet fra “skod” til “gods” (1995-2007).

     Ikkedestomindre vil jeg google Deutsche Auto Handeln.

     Donald

     Tuesday, October 5, 2021 at 12:36 GMT+0000

     • Næ, du skal da google på “Skoda Octavia gebraucht preise” og så eventuelt navnet på den by, du helst vil til.
      Nu går tråden jo så på lufthavne. Tidligere har vi brokket os over rutebilstationer, og vore forældre brokkede sig over jernbanestationer. Min Far sagde om Tinglev Station, at den var så kedelig, at ventetiden der kunne trækkes fra den tid, man havde optjent til Skærsilden.
      Jeg har, i de fleste tilfælde, brugt tiden på at iagttage folkemængden, og kigget på arkitekturen, evt prøvet at finde ud af hvordan arkitekturen forbedrede passager-flowet, altså om det var fremmende for logistikken. Jeg ved, at man gør sig de største anstrengelser for, at hele indretningen skal gøre det så indlysende, at passagerer fra Europa har lige så nemt ved at finde rundt, som dem fra USA, Rusland og Langtbortistan, uanset religion, kultur og teknisk indsigt. Heathrow, som jeg ikke har besøgt, skulle være specielt godt designet. Men ellers er både Kastrup, Madrid og Atlanta gode oplevelser, Frankfurt a.M er mere rodet. Dubai er meget engelsk, ret elegant, men de har jo også pengene til det.
      Nå-ja: de skal jo også tjene penge, så der er et hav af forretninger, publikum skal forbi, det kan få det til at virke rodet, og være ret irriterende.
      Ting er, som de er.

      AagePK

      Wednesday, October 6, 2021 at 4:54 GMT+0000

      • Sådan! Jeg er kommet til at holde mere af din far, han har helt ret; – om det så er Tinglev Station eller Malaga International Airport, så må det udløse en kæmpe-rabat i Skærsilden, hvad er det nu den hedder på internationalt (Latin-inspireret) lingo … Purgatorium eller noget.

       Jeg brugte også øjnene, og kamera, og fik drukket og spist lidt, men problemet med at holde ud forværredes af at jeg havde ondt i ryggen, benene, skuldrene og … nå pyt 🙂

       En lettere berømt rock-stjerne blev i årsudgaven af Time Magazine i 1980’erne citeret for følgende intelligente udtalelse: Ting er ikke altid, hvad de ser ud til at være.

       Tak for kaff … tak for kommentarerne! Bevar det gode humør og tag forskud på sorgerne med et smil (citat af Mig.)

       Donald

       Wednesday, October 6, 2021 at 9:19 GMT+0000

       • Så ok, da: Ting er, som de er, selv om de ikke ser sådan ud … 🙂

        AagePK

        Wednesday, October 6, 2021 at 11:04 GMT+0000

 3. Velkommen hjem fra det dejlige Andalusien. Malaga lufthavn hører til de absolut travle og dine oplevelser kan ikke undre. Jeg har rejst i området på flere årstider. Der er rigtig meget at se, ikke bare dejligt klima og strande.

  Flot luftbillede!!!!

  Erik Hulegaard

  Tuesday, October 5, 2021 at 6:50 GMT+0000

  • Ja, der var travlt, og man behøver ikke at undre sig, men jeg kunne ikke lade være med at grine lidt ad det “robot-svar”.

   Det er en stor lufthavn og jeg synes jeg gik lige så langt som i København (over 1km) – værst fordi nogle genveje var spærret, så man kunne nøjes med 2 betjente, der overvågede indgangsområdet.

   Donald

   Tuesday, October 5, 2021 at 10:41 GMT+0000

 4. Jeg forstår dig så godt: Jeg elsker at flyve, men jeg hader lufthavne! Desværre er alle onderne nødvendige onder, fordi, som Aage skriver, at der engang har været nogle med onde hensigter. Tænk, hvis man bare kunne tage et fly, som man tager et tog, men en sådan fremtid kommer jeg nok ikke til at opleve.
  Jeg håber du i hvert fald havde en god ferie 🙂

  Ellen

  Tuesday, October 5, 2021 at 7:05 GMT+0000

  • Det er rigtigt nok, og jeg vil gerne se statistikken for, hvor mange flykapringer de har forpurret. Der er faktisk gode resultater, men dem praler man ikke af, for ikke at passagererne skal blive endnu mere utrygge.

   Den bedste medarbejde var en dame i Kastrup Security, som med eet lille ord, “Velkommen”, fik mit hjerte til at slå igen.

   Donald

   Tuesday, October 5, 2021 at 10:42 GMT+0000

 5. Lufthavnen er et nødvendigt onde, før fornøjelsen. Derfor fejre jeg altid, at jeg er i luften med en lille en, når jeg sidder fastspændt i rædselskabinettet. Også klokken 9 om formiddagen. Det er aldrig for tidligt til rødvin, når det gælder lufthavn og flyvnings-overlevelses-eufori.

  VenterPaaVinBlog

  Tuesday, October 5, 2021 at 10:42 GMT+0000

  • Ja, sådan kan man (næsten) løse alle problemer !!! 🙂 skål 🙂

   Donald

   Tuesday, October 5, 2021 at 10:43 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: