Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Bogtapet

with 6 comments

Er det “en ting” at man kan købe tapet, som forestiller en fyldt bogreol? Her er et billede fra toilettet i Helsinge Kultucafe; jeg har aldrig set noget lignende.

Men måske har jeg alligevel hørt om det, indirekte, for min far købte en række meget gamle læderindbundne bøger simpelthen for at det skulle se ud … det var før jeg blev født, eller før jeg var 3 år. Han indrettede et hjem i Fredensborg, og det skulle være lidt kulturelt, for han ville gerne sælge ægte persiske tæpper uden rigtig at forstå, at Danmarks befolkning, heller ikke de mest velhavende, efter 1945 ikke havde økonomi til den slags.

Jeg foretrækker fliser på et toilet.

Written by Donald

Thursday, September 23, 2021 at 5:33 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Ord

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sjovt: jeg var i genbrugsen i går, og købte en jakke næsten mage til, en hørlærreds fra Buttler & Webb. 49 kr., det var da til at have med at gøre. Og hos den anden var der flere tomme æsker, forklædt som flotte indbundne bøger, så din fader ville fryde sig: hele encyklopedier.
  Men ellers kan du få tapeter med bøger, skove, bambus oma. På visse plejehjem sætter man sådan noget op for at demente beboere ikke skal kunne finde yderdøren. Det kan udvides med et stoppe-skilt og en bænk, så sætter folk sig og venter på bussen.
  Fandt du døren ud fra toilettet? 🙂

  AagePK

  Thursday, September 23, 2021 at 9:45 GMT+0000

  • (haha) Ja ja jeg kunne godt huske, hvor jeg var kommet ind! Der var ikke en hjælpeknap, en nødhjælps knap hvis der sad noget fast i lynlåsen eller man havde drukket for meget af den alkolholfri øl (Brooklyn, eller Nordic, dejligt læskende).

   Ja min far ville nok have moret sig og købt nogle encyclopædier! Men han var hurtiglæser og ud fra de bøger, der overlevede ham, kan jeg se at han også hara nydt at læse om historie, kunst, musik; og han fandt også en lille bog med utroligt gode skuespil af Terence Rattigan: The Deep Blue Sea, The Browning Version og et par stykker til i en lille billigbog.

   Mest morsomt synes jeg det var at han også havde købt Meyers Varelexicon; en bog, hvori man kunne læse, hvordan ting fremstilles.

   Findes sådan noget overhovedet i dag? Om ikke på Dansk, så på Tysk, i det land går man jo ikke af vejen for gode fagbøger. Jeg ville ønske at man lige kunne tage en tur til Berlin og gå i den store boghandel, Dussmann. Jeg kan se på Google at der faktisk er flere.

   Donald

   Thursday, September 23, 2021 at 13:41 GMT+0000

   • Alkohol-frie øl: prøv Svaneke bryghus* Don’t Worry, den er meget fyldig i smagen, blandt de alkohol-svage synes min gane godt om Frokostøl fra Fur.

    AagePK

    Thursday, September 23, 2021 at 13:48 GMT+0000

    • OK – hjemme foretrækker jeg nu en Harboe Classic, men jeg skal da huske at spørge efter en Svaneke Bryghus “Don’t Worry”. I Helsinge Kulturcafe har de dog ikke andet end Nordic og Brooklyn, og så ellers Carls Classic og Tuborg osv. alm. 4.5%

     Frokostøl fra Fur får mig til at tænke på at Tina, som engang skrev en række skønne indlæg om at finde smukke, sjove steder i London, har en far og vist en tante på Fur, og de er meget interesserede i geologien, som på Furs skrænter tydeligt fortæller en geologisk historie.

     Donald

     Thursday, September 23, 2021 at 18:53 GMT+0000

 2. Jeg har oplevet det i udlandet. Synet af “de kunstige tapetreoler” skaber ikke den store inspiration. Det udmærkede foto er et “sindbillede” på et spejlvendt motiv. 😉

  Erik Hulegaard

  Thursday, September 23, 2021 at 10:50 GMT+0000

  • Du har virkelig set meget! Var det så også over-pyntede toiletter?

   Der var kun ét toilet til hele caféen, både herre-dame toilet – så om ikke andet kunne man håbe at tapet-bøgerne fik folk til at skynde sig ud 🙂

   Tak for kommentaren!

   Donald

   Thursday, September 23, 2021 at 13:42 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: