Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Det nyeste den dag

Hvis man kan bremse tiden lidt, så er det ved at gøre noget, man aldrig har gjort før. For mig var det nye tirsdag: At tage et billede af et kedeligt vejkryds, som jeg ikke har fotograferet før, et motiv der ikke findes i mit arkiv!

—===oooOOOooo===—

Det mærkes at der var flere ting på programmet. En tur til Herlev hjerteafdeling fordi hjertet svækkes, når man har været på stoffer (chemo) men spørgsmålet er hvor svækket det er, den rare læge har det lidt på samme måde som jeg: Hvis blodtrykket ikke er højt og effektiviteten, Ejection Fraction (EF) er normal nu igen, så ingen grund til bekymring. Alt OK – gå bare hjem igen.

Glemte at tage et billede, som kunne fortælle lidt om hvad man oplever i Herlev Hospital; men på hjemvejen, pause ved stoplyset før indsving på Hareskov-motorvejen: Billede. Så kan man reflektere lidt over det: For 60 år siden, 1961, gik teen-ageren Donald med en ingeniør, Duk-Jensen, og så på det hedelandskab, som lå her dengang. Hvor meget betyder det, at man kan se noget stabilt gennem livet? Det generer mig meget, at der bygges mange, mange huse i København, huse, som ser underlige ud, veje, som ændres, ting, som bare ikke er hvad de var. Men det er jo godt, at man laver om på tingene, hvis det er forbedringer, så hvad skyldes min indre modvilie?

Mit gæt er, at det er ungdomserindringer, som ikke er forstået helt, eller bearbejdet, som man siger, hvad mon man mener med det. Bearbejde erindringer? Bearbejde et stykke træ?

De efterfølgende billeder er bare erindring om hverdags-hændelser: Efter Herlev spillede jeg lidt i KulturCaféen, (billede af en læder-bæltetaske til salg for 99kr, spiller igen i dag (torsdag)) bagefter tankede jeg i Tisvildeleje (billigt) og benyttede lejligheden til en lille motionstur rundt om Molen, derefter indkøb og hjem og lave mad.

Dertil kom at jeg med nogen fryd kørte et 22 år gammelt computersystem, som fungerer meget godt, og så på de programmeringsopgaver og det arbejde, jeg udførte dengang.

Måske rimeligt nok var jeg lidt mindre aktiv onsdag! Men kom dog ud på en 2km tur i regnvejr.

Written by Donald

Wednesday, September 15, 2021 at 23:59 GMT+0000

Posted in Foto, Liv

Tagged with , ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvor heldigt, at du ikke havde køddet på panden, da temperaturen steg for voldsomt: så havde du fået Carbon-ader, og ikke kreb-i-netter! 🙂

  AagePK

  Thursday, September 16, 2021 at 11:21 GMT+0000

  • Kødet!

   AagePK

   Thursday, September 16, 2021 at 11:22 GMT+0000

   • Jaja, det kan hurtigt gå galt med de her taster. Men jeg forstod det godt.

    Det mindede mig om den første chef i min computer-karriere, dengang det stadig hed EDB og PC’er var en nymodens opfindelse, Internettet var kun for Universiteter.

    Han var Norsk, og han syntes at Danskernes dobbelt-d’er var forfærdelige i ord som tilbuddet. Det lyder som budding, sagde han.

    Tilbudet – den stavemåde kunne man sagtens leve med.

    Som du nok har bemærket, er jeg glad nordmennenes måte å skrive og stave.

    Donald

    Thursday, September 16, 2021 at 20:33 GMT+0000

  • Ha ha ha – ja, jeg er simpelthen for utålmådig. Jeg tror at det, der sker er at den første del af opvarmningen går umådeligt langsomt. Så skruer jeg op, som man kunne på det gamle komfur, og tænker på noget andet, og i løbet af 30 sekunder er den for varm.

   Så derfor tog jeg en anden pande og begyndte forfra.

   Den er ellers god, Carbo-ader … addr.
   Men det er faktisk latin for kul, der blievr til ordet carbonnade:
   skive kød (af kalv ell. svin), ristet over en kulild;

   Donald

   Thursday, September 16, 2021 at 20:28 GMT+0000

   • Lige præcis: svøber man kødbollen i et stykke fedtnet, på fransk crépine, som omgiver indvolde og tarme i bughulen, får man en krebinet.. Begge ristes over trækuls-ild, man brugte jo ikke andet dengang.Nu er der jo ikke mange, der husker at få fedtnettet med, selv om det gør kødet meget smagfuldt. Betegnelserne bruges i flæng. Jeg mener, det er lidt egnsbestemt, om man kalder retten karbonade eller krebinet, men jeg driller gerne ved at sige:” En karbonade er en krebinet, der har fået for meget!” 🙂
    Sjællændere hælder mest til krebinet, jyderne til karbonade. Synes jeg.

    AagePK

    Friday, September 17, 2021 at 5:23 GMT+0000

    • Det kan godt være, jeg har kun sporadisk set ordet karbonade, det kan godt have været i Jylland. Jeg kendte (dengang) ikke ordet, og det fik mig til at tænke i retning af marmelade, barrikade, chokolade, pomade, tamponade (mindre i retning af najade, promenade).

     Donald

     Friday, September 17, 2021 at 9:56 GMT+0000

 2. Hvor er det dejligt, at alt var OK, og du bare kunne tage hjem igen. Og det er nogle smukke billeder!

  Madame

  Sunday, September 19, 2021 at 11:06 GMT+0000

  • Tusind tak! Ja, jeg er så glad for at det går bedre. Jeg har haft overskud til at afprøve gammel computermaskineri og morer mig så meget, og har det så godt. Lægerne siger, man skal gøre noget, man synes er sjovt! Det gør jeg!

   Donald

   Sunday, September 19, 2021 at 18:49 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: