Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvor svært kan det være

I hjemmecomputerens barndom var der en matematik-lærer, som blev indkaldt til en TV-udsendelse om denne nye dille, det kan have været omkring 1981 – 1985. Han viste med begejstring en Apple computer af en slags, som man kunne åbne, og så kunne man tilføje et “kort”, dvs. en elektronik komponent, som udførte en speciel funktion, som programmer, kode, instruktioner på hovedcomputeren kunne aktivere og enten hente resultater, eller sende data. Hans begejstring for vidunderet var ikke smittende, det var svært for almindelige mennesker at se nytten, i stedet så man en mand, som var utrolig nørdet (og måske lidt grinagtig?)

Ca. i samme periode læste jeg en bog fra Politikens Forlag, “Alt om Data”, og en anden, “Ordbog for Datalogi” eller lignende, som lå omkring på Radiohuset, hvor jeg arbejdede.

De forklarede begge væsentlige dele af hvordan computere fungerer. Jeg havde allerede i Gymnasiet, 16 år tidligere, siddet og jongleret med 2-tals systemer og sidenhen været på Ørstedsinstituttet og set nogle store computere, GEAR, som man kunne programmere ved at skrive huller på en papirstrimmel med et særligt skriveapparat, og derefter loade, køre, og stoppe.

Jeg kan sådan set godt forstå, hvorfor folk siger “det behøver jeg ikke at vide”, men jeg tror ikke på at ret mange mener det.

Resignation, er det godt? Somme tider er det nødvendigt.

Jeg resignerede ikke, men opsamlede viden og brugte den til at få job i som “IT-specialist” (først dog kun som “konsulent”).

Var det klogt? Både og.

Written by Donald

Saturday, September 11, 2021 at 6:52 GMT+0000

Posted in Liv

Tagged with , , ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg synes bestemt, det var en god idé, at du samlede viden og brugte den til at få job i som “IT-specialist”.
  Det minder mig om min barndomsven, der er uddannet fra konservatoriet, men indså at det aldrig ville blive en levevej for ham, med mindre han ville undervise børn, der ikke gad at øve sige. Så han skiftede spor og blev programmør.

  Madame

  Sunday, September 12, 2021 at 11:39 GMT+0000

  • Jeg har ikke noget at klage over, men strengt taget har jeg ikke formået at realisere det “indtægtspotentiale”, der ligger i at påtage sig opgaver, som man løser med succes. Mine lønniveauer har været lave, for lave, og noget af det kan måske ses som et resultat af ikke at have allieret mig med gode, dygtige kolleger, selv om jeg på mange tidspunkter søgte udveksling med erfaringsgrupper.

   Donald

   Monday, September 13, 2021 at 6:25 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: