Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ramløse Sognelænge åbnet igen

Ramløse sognelænge danner ramme om Pastorens Jazz Kapel, og nu, første gang efter sommerpausen, var der åbent igen, første torsdag i hver måned, og der var stuvende fuldt. Der er et behov for en aften med musikken i højsædet, med glad musik, kendinge flest, og måske ikke altid helt professionelt, men godt spillet og sunget.

Aftenstemning med udsigt over Arresø

Når der var så mange samlet, er det vigtigt at ventilationen er i orden. Jeg er ikke bange for at få Corona virus i det selskab, ellers havde jeg ikke været der; men i begyndelsen foretrak jeg at sidde udenfor, og inde holdt jeg mig tæt ved døren med frisk luft. Tanken var, at smitte kommer i Tiny, S, L, XL, XXL og XXXL portioner, så man kan minimere risikoen for et farligt sygdomsforløb hvis man får minimal portion.

Det er ikke et enten eller. Jeg har længe ønsket at se forskning i dette, hvor mange er blevet immuniseret uden at have opdaget det?

Men jeg var lidt bekymret, indrømmet, for efter at Herlev Hæmatologisk har reddet mig fra DLBCL (Diffuse large B-cell lymphoma) så er immunsystemet langsommere end hos unge raske personer. Netop Corona-infektioner er særligt farlige ved at de spreder sig hurtigt i kroppen, når de først er kommet igang.

Den sidste oplysning, altså den hastighed, hvormed Covid-19 virus spreder sig fra en inficeret celle, giver mig iøvrigt anledning til at spørge “Hvordan kan det være, at man er symptomfri smittebærer i nogle dage efter at være smittet med Corona?”

Written by Donald

Monday, September 6, 2021 at 23:36 GMT+0000

Posted in Music

Tagged with

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Symptomfri smittebærer” betegner den tilstand, at virus har spredt sig så rigeligt i din krop, så du er i stand til at smitte videre. Din krop har dog ikke nået at bearbejde, endsige reagere med symptomer/antistoffer.
  Donald, du må bare erkende, at virus er hurtigere end du er.
  Der er en liste over forskellige sygdommes inkubationstid på dansk wikipedia.
  Fra du bliver smittet med pest, til du døer, går der 37 dage. Men allerede fra dag 10-12 er du smittefarlig. Dog først på dag 32 kan lægen se de sikre symptomer. Først da man havde fundet ud af dette, og indført en obligatorisk karantæne på 40 dage for alle, der kom fra kendte pestramte steder, fik man stoppet smittekæden. Den første quarantæne-station, efter quaranta giorni, 40 dage, blev anlagt i 1374 på øen Lazzaretto Nuovo ud for Venedig.
  I Danmark havde man stationer på Saltholm, Sprogø, Askø, Bandholm og Kyholm.
  Det er nok host og nys, pga aerosolernes evt indhold af vira, plus håndberøring af smittede overflader med efterfølgende pillen næse e.lign, der udgør den største risiko.

  AagePK

  Tuesday, September 7, 2021 at 6:10 GMT+0000

  • Ja desværre jeg må erkende at jeg er i risikogruppen, og selv om jeg er vaxineret (undskyld mit ‘x’) så kan jeg godt blive syg, måske ikke dødeligt, men ubehageligt nok.

   Flot Karantæne medaille du har … kommer i næste indlæg! Først troede jeg de små huller var skudhuller fra vrede “antivaxere”.

   Danmark er jo sådan set indrettet ret godt med hensyn til disponible øer, der kan fungere som quarantaine-stationer.

   Ved Covid-19 og faktisk også alm. influenza er det virkelig luft-aerosoller, der smitter; for 20 år siden havde jeg et årsvikariat i Nykøbing F og kørte et par gange om ugen 2 timer, så der blev hørt meget radio, – en læge forklarede, hvordan vi allesammen bliver lidt smittede, hver gang vi kører bus. Og hvordan viruser kan mutere, og gør det hele tiden (deres DNA-kopimaskine er ikke så god som menneskers) og hvis man så udspyer sådan nogle virus med host og ånder ind igen, så har man smittet sig selv! Host!

   Donald

   Tuesday, September 7, 2021 at 11:26 GMT+0000

   • Den sætning:”..deres kopimaskine er ikke så god som menneskers..” er SÅ vigtig for forståelsen af virussers mutations-komplex, at den burde udløse en Prix de Nobel udi medusin!!!
    Indtil nu har vi jo måtte lægge ører til sådan forvrøvlet tale om viras evne til at tilpasse sig… Altså: vi mennesker kan opfatte farer og sligt, og så flytter vi os, og tilpasser os situationen, men: skulle der opstå behov for længere ben, eller en hånd, eller bare finger, ekstra, kan vi jo ikke tilpasse os i den retning. Og vira, bakterier, planter og andet kryb og kravl kan jo heller ikke: enten overlever de, og formerer sig evt med mutationer, eller også døer de. Vind eller forsvind. Minkemutationen forsvandt, Delta og My har overlevet. Sur vival(!) of the fittest.
    Og så er den ikke længere!

    AagePK

    Tuesday, September 7, 2021 at 12:00 GMT+0000

    • Ja tak, pris eller ros er velkommen når man ellers bliver kaldt “mandagstræner” hver gang man prøver at fortælle lidt om videnskabens forskningsresultater udi Corona viruser, specielt SARS-CoV-2 som den også kaldes.

     Jeg indrømmer blankt: Jeg skal beherske min irritation, når forskning om Covid-19 bliver afvist med at det kan man ikke vide noget om eller som sagt at man bliver kaldt “mandagstræner”.

     Er der reelt en holdning til at viden erholdt ved hjælp af kritisk læsning af flere kilder bliver affejet med at man ikke har nogen uddannelse på det felt.

     Donald

     Wednesday, September 8, 2021 at 8:21 GMT+0000

     • Der har i hvert fald været bemærkninger om, at Covid-eksperterne pludseligt blev Taliban-eksperter.
      Eller hedder det ex-perter? 🙂

      AagePK

      Wednesday, September 8, 2021 at 10:26 GMT+0000

      • Nu må jeg protestere: det er kun alt for tydeligt, at vestens viden om Afghanistan og faktisk alle østligere lande er meget begrænset.

       Måske CIA factbook faktisk er den bedste kilde til information om verdens mange lande! Bruger man den, så er man i det mindste en dygtig amatør.

       https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/

       Jeg husker en ting om min yngste morbror, de er desværre døde alle i den generation, – han læste flittigt lexica, dictionaries, medicin-håndbøger, alt muligt, og var kendt for at kende de forskellige typer medicin og de tilhørende sygdomme … hov den kom vist lidt bagvendt!!! :mrgreen:

       Donald

       Thursday, September 9, 2021 at 11:32 GMT+0000

       • …og dog: det er set, at man først opfandt medusinen for derefter at se, hvilken sygdom den var god for! 🙂
        Bl.a. i tilfældet Covid, hvor alverdens medusinfabrikker fik travlt med at afprøve deres varelager, om det nu ikke osse kunne sælges som Covid-killer. Selv Trump havde jo hørt om et rensningsmiddel, der kunne injiceres mod Covid, ikk’?
        Men jeg kan forstå, at du IKKE endnu har fået læst de anbefalede artikler i Weekendavisen, hvor der gøres rede for, at danske antropologer og historikere gennem tiden har arbejdet og forsket endog særdeles meget i Afghanistans historie og sammensætning. Men da journalister elsker at rejse, bruger man mere tid på at tage til Kabul og lave gade-interviews, end at høre de danske forskere ad, og få dem ind i studiet. Selv HKH Kronprinsen har jo været på de kanter på expedition med Haslund-Christensen, omendskønt det var Mongoliet, så viser det dog hen mod en stærk dansk interesse for hele området. Nationalmuseet har flotte samlinger derfra.
        Næh, DR står jo i dag ikke for Danmarks Radio, men “Danmarks Rejsebureau… nu med hest!” Deres internationale reporter har overvejet navneskifte: Hin-und-Surrugue passer bedre! 🙂

        AagePK

        Thursday, September 9, 2021 at 14:45 GMT+0000

        • OK – jeg kender faktisk et andet exempel, nemlig den ene af de kemo-ting, man bruger i én af de cocktail, der skal helbrede ved at ramme de celler der vokser for hurtigt. Den er baseret på den nervegas, “sennepsgas”, som man brugte under WWII (hvis jeg husker rigtigt).

         Men hvordan man så opdagede at den kurerede lymfoma? Wow. Det er uhyggeligt.

         Afghanistan: Jeg har læst og set dokumentarer, og prøvet at forstå. Faktisk været igennem 4 forskellige doklumentarer om Alexander Den (Måske Ikke Så) Store. Én dokumentar forklarede at der ikke er noget land der hedder “Afghanistan”. Da jeg hørte det, kom jeg i tanke om at min mor engang netop havde forklaret det. Min mor og far kørte vistnok lange ture for at sælge diverse ting og sager i Iran og havde også været i Afghanistan-området en enkelt gang, hvis jeg husker rigtigt – uden resultat. Men det var meget lidt og meget sjældent, mine forældre talte om den tid, der var åbenbart også nogle ting de gerne ville skjule.

         Om jeg har læst de anbefalede Week-End Avis artikler? det tror jeg faktisk at jeg fik gjort; men der er ikke meget, der har fæstnet sig, jeg må lige finde dem igen, når jeg har skåret noget revl og krat ned – min lille have er gået helt amok med vækstsæson 2.

         Donald

         Thursday, September 9, 2021 at 15:59 GMT+0000

 2. Det må jeg altså opleve en dag. Hvor må det være dejligt at lytte til jazzmusik i sognelængen.
  Sikke nogle smukke billeder du har taget!

  Madame

  Tuesday, September 7, 2021 at 6:19 GMT+0000

  • Tak – det lys, den lyse aften, jeg elsker det!

   Donald

   Tuesday, September 7, 2021 at 11:27 GMT+0000

 3. Tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har været dødens syg af Corona trods vaccination iflg. hans søns nylige oplysninger til pressen. Det er således et bevis på, at man trods vaccination ikke er helgarderet og deri kan din naturlige ængstelse sagtens have grobund.

  Livet er – bl.a. i Ramløse kulturhus – ved at være normalt. Et markant (myndigheds-relateret) eksempel ses af linkets indhold: https://sum.dk/nyheder/2021/august/regeringen-planlaegger-ikke-at-forlaenge-kategorisering-af-covid-19-som-samfundskritisk-sygdom

  Erik Hulegaard

  Tuesday, September 7, 2021 at 11:48 GMT+0000

 4. Man kan aldrig vide sig helt sikker.
  Vores unge genbo (Hvis man kan sige sådan, når afstanden er 800 meter; men sådan er det på landet.) har en mor med corona i disse dage.
  Moderen ansat i plejesektoren. Fuldt vaccineret. Har symptomer stil med en kraftig influenza.

  natural2222

  Wednesday, September 8, 2021 at 1:36 GMT+0000

  • Hvis jeg kan nøjes med en kraftig influenza, så er jeg glad, det skræmmende er at man kan få lungeskader og skader på andre organer, da hele kroppen i de værste tilfælde er angrebet af virus og har taget skade af iltmangel.

   Men jeg ved godt at man ikke er 100% beskyttet med vaccine; det skal ses som en tidlig mobilisering af forsvaret.

   Jeg håber moderen til jeres unge genbo (ja det kan man godt sige) klarer sig, jeg ved det er hårdt og ønsker hende hurtig helbredelse.

   Donald

   Wednesday, September 8, 2021 at 8:17 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: