Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Artsrigdom

Går man for vidt når man ofrer millioner og standser byggerier for at redde en padde?

Advertisement

Written by Donald

Friday, August 27, 2021 at 15:00 GMT+0000

Posted in Naturpleje

Tagged with ,

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg har lyst til at vende spørgsmålet om:
  “Går man for vidt, når man starter stort byggeri et sted, der er habitat for truede/sjældne dyrearter?”

  Eric

  Friday, August 27, 2021 at 16:06 GMT+0000

  • Jeg har lyst til at stille mange flere spørgsmål: Hvordan kan det være at vi altid først opdager truede arter lige i nærheden af menneskers aktiviteter? Hvad med de 100vis af arter, som forsvinder hver dag i Amazon eller andre mærkelige biotoper?

   Men selvfølgelig skal man værne om både dyr og planter, især gamle træer, der er som byer af arter.

   Man skal også værne om mennesker, og især børn, på grund af den vanskelige og specielle måde at individerne udvikler sig og modnes i forkert rækkefølge.

   Donald

   Friday, August 27, 2021 at 20:09 GMT+0000

 2. Totalt enig med Eric.
  Alle dyrearter er her med et formål. De er blevet sorteret via selektion til at udfylde en plads et helt bestemt sted i en helt bestemt habitat. Huse og andre bygninger kan man flytte derhen, hvor de ingen skade gør, eller steder, vi allerede har ødelagt.

  AagePK

  Friday, August 27, 2021 at 19:17 GMT+0000

  • Yes yes se min kommentar til Eric, men tænk også på at der ikke er nogen steder, hvor huse ikke gør nogen skade.

   Donald

   Friday, August 27, 2021 at 20:10 GMT+0000

   • Der er noget, der hedder genbrug. Også af byggetomter.
    Selvfølgeligt skal man også her overveje, om en given bygning har en historie eller arkitektur, som bør bevares, også, hvis bygningen indgår i et ensemble. Amalienborg er et ensemble, altså skal man ikke få gode ideer her. 🙂

    AagePK

    Friday, August 27, 2021 at 20:50 GMT+0000

    • I gamle dage kørte (den ret begrænsede) biltrafik gennem Amalienborg, og det er et smukt anlæg, selvfølgelig skal man ikke rive det ned …

     Det minder mig om en murer, som sagde at hvis man byggede sådan som de byggede dengang, Thura og andre, så ville det ikke blive mere kostbart end de moderne byggerier.

     Jeg tænkte ved den lejlighed: måske endda billigere, for man har større erfaring og ryger ikke ind i de fælder, der er ved moderne byggeri.

     Men det, som jeg tænkte på, er nu mere den lille mistanke om der måske er mere miljø-interesse i de henliggende ikke-friserede områder, som ligger i byområder, og derfor har biologer (som er by-mennesker?) opdaget sjældne arter. Men jeg tager måske fejl. Hvis man fandt de specielle padder, som lever i de områder, man ønsker at bebygge, andre steder, fjernt fra København, så ville min mistanke være bekræftet. Men jeg går ikke ud og leder, og byggefirmaerne gør det heller ikke, så måske er der virkelig en sjælden art hvis eneste habitat er “Lærkesletten” på Amager.

     Donald

     Saturday, August 28, 2021 at 20:10 GMT+0000

 3. Gennem år-millionerne er arter opstået og forsvundet, endda før mennesket kom på banen. Og der kom hele tiden nye arter til, der udfyldte hullerne. “For de gamle, der faldt, er der nye overalt…”
  Men da jeg lever mindre efter The Grandfather Clause: It didn’t kill my grandfather to smoke, so why should it kill me? lever jeg efter Mormor-princippet: syntes din Mormor, at det var i orden at svine Verden til, smide med karamel-papir, eller tage livet af en uskyldig padde?
  Jamen, så lad dog være!

  AagePK

  Saturday, August 28, 2021 at 21:27 GMT+0000

  • Jeg ville ønske at flere levede efter mormor-princippet!
   Og jeg må understrege at det kun er i en uofficiel brainstorming skrivelse at man skal komme med sådanne indsigelser imod beskyttelse af padde-habitater.

   Enhver mormor ville foretrække at en padde-art forsvandt hvis det kunne bedre forholdene for et menneskebarn, som ellers ville bo for dyrt med stressede forældre i en storbyjungle. Men – jeg er ret sikker på at der er andre løsninger, som måske endda kunne generere arbejde og export-indtægter; flytning af padder eller kreering af nye habitater for truede arter er det, der falder mig først ind.

   En anden tanke, man bør forfølge, er om vi bliver guidet i retning af holdninger ved at vi læser farvede fremstillinger, altså en fremlæggelse af et problem på en måde, der enten får smilet frem (årh hva’ – på grund af en padde!?) eller modvilien, hadet, (Nej de rige skal ikke have lov til at bygge dér! Vores dejlige vilde område, vores grønne plet, hvor lærkerne synger og græsset ikke bliver slået!)

   Donald

   Sunday, August 29, 2021 at 5:34 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: