Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Er der kløver i græfrø til små haver?

Jeg kan huske at have læst at man blander kløver i græsfrøblandinger for at de skal være mere grønne. Ellers kan jeg ikke lige forstå hvor de smukke kløver er kommet fra. Min plæne har fået lov at vokse længe inden jeg slog den, i håb om at græsset kan udkonkurrere de andre arter.

På det første billede kan man se, at græsset til venstre ikke er slået. Der står en gammel birkestub, som nu er hul, og det må gøre godt for insekter og fugle, håber jeg.

Det er egentlig dejligt at se, hvor meget alting vokser, også de ting, der egentlig ikke skal være i en græsplæne, men lige nu er det faktisk ligemeget, jeg kan ikke gøre andet end at undersøge, om græsset med lidt hjælp (gødning og mindre klipning) kan vinde habitatet.

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, August 17, 2021 at 19:54 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Medmindre der står på pakken med frøene, er der normalt ikke kløver i plænegræs-blandinger. De er nok kommet med fuglene. Og flerårigt ukrudt kan godt klare sig i højt græs, så du må ud med plæeklipperen: den kan ukrudtet ikke lide. Men du må heller ikke slå for kort: pt holder jeg plænen ved de 6 cm. Det afhænger til dels også af, hvor tør jorden er: klipper man for kort, dannes der ikke rødder lange nok til at nå ned i fugtigere lag.
  Med kløver i plænen behøver du ikke tænke på kvælstofgødning, og hvis du af og til undlader at rive afklippet sammen, bliver der lidt til ormene, der gør afklippet genanvendeligt for planterne.

  AagePK

  Wednesday, August 18, 2021 at 8:46 GMT+0000

  • Det har nok stået på den pakke, og det er så grunden til at jeg husker det.

   Jeg har kun sjældent fjernet store totter af afklippet græs, det meste får lov at ligge. “Bio-klip” er noget med at rotoren maser græsbladene til småstykker, men så skal der ikke være udkast og så kan den ikke klare græs, der er højt, – så går den i stå (har prøvet det engang).

   Udkastet på denne plæneklipper er meget lille, det må være en slags kompromis-løsning.

   Det er nok pga. af kvælstof-gødningsdannelse (bakterier på kløver-rødderne) at man blander kløver i.

   Donald

   Wednesday, August 18, 2021 at 10:50 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: