Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Den lyseblå er blevet brun

Der lå et lyseblåt hus her på strækningen langs kystskrænten fra Rågeleje til Udsholt, samme lyseblå farve som den feriekoloni, der lå ved siden af min svigermors sommerhus i Asserbo. Huset på kystskrænten i Rågeleje var vistnok også en slags feriekoloni. (Københavns-Kommunes udflugtsmål for lærere og eventuelt en håndfuld elever.)

Som ung tænkte jeg: Vi tager i sommerhus for at have det godt, hvorfor bliver vi ikke bare boende her? Altså her i området? jeg kiggede længselsfuldt på de små huse, der lå langs med Møllevangsvej, murermestervillaer, parcelhuse, bungalow’er, ikke imponatorer, som min direktør engang kaldte det, men blot små dejlige familieboliger, hvor børn kan klatre i æbletræer.

Engang jeg kørte forbi Rågeleje med min lille søn sagde jeg: Dette er Danmarks smukkeste sted. Jeg tænkte egentlig samtidig “Det ligner Sjællands Odde”, og andre steder i Danmark, men at det er smukt på en sommerdag, det kan man jo selv se …

Så da der skete en masse ting i mit liv valgte jeg at flytte til Nordkysten. Det blev lettere af at min søn sagde “det er et pænt hus!”

På billede to kan man se at renoveringsfirmaet hedder “byggemand.dk” – var der ikke en børneserie, der hed Byggemand Bob?

Advertisement

Written by Donald

Thursday, August 5, 2021 at 8:20 GMT+0000

Posted in Byggeri

Tagged with ,

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det må da give god motion, hvis man tager de trapper hver dag 🙂

  Ellen

  Friday, August 6, 2021 at 13:56 GMT+0000

 2. De små badehuse i Tisvildleje er enestående smukke.
  Det er sjovt, for vores flytning til nordkysten er på næsten samme baggrund som din.

  Madames huskeblog

  Sunday, August 8, 2021 at 11:54 GMT+0000

  • Man kan jo undre sig over at der ikke er flere, endnu – men der er flere nu end for 30 år siden. Jeg prøvede selvfølgelig at finde job i nærheden, men det var ikke ligetil. Mange af naboerne havde job i København, eller de nordlige kvarterer. Man kan jo sige at fx. Vanløse var nem at nå, jeg skulle køre ad motorvejen og så lige et par kilometer til højre til Jernbane-Alle i Vanløse.

   Donald

   Sunday, August 8, 2021 at 12:30 GMT+0000

 3. De små badehytter i Tisvildeleje er enestående smukke!
  Det er sjovt, for vores flytning til nordkysten har næsten samme baggrund som din.

  Madames huskeblog

  Sunday, August 8, 2021 at 11:57 GMT+0000

  • Denne og foregående kommentar røg i spamfilteret, jeg ved ikke hvorfor, og undersøger sagen nærmere senere. Der er ikke en umiddelbar forklaring, når man gennemløber spam-kommentarerne.

   Donald

   Sunday, August 8, 2021 at 12:31 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: