Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Skomager, gå fra din læst

Flemming, autoværksted-ejer og chef og dygtig alt-mulig tekniker, syntes ikke man skulle lave rust på skærmene, de er ikke farlige.

Men alligevel, kønt så det ikke ud. Jeg følte at jeg ikke kunne være bekendt at blive set med en bil i den tilstand, så jeg måtte forlade min læst selv om jeg ikke er skomager …

Det er jo virkelig kun kosmetik for begyndere.

For nogle uger siden kunne man få en pænere udgave af samme bil for 15000 kr. nysynet. Jeg burde ikke give dette tip til nogen, det er ikke ofte, at der er et så godt tilbud på Bilbasen, men Octavia fra Skoda, (som har nogen lighede med VW Passat fra år 2000, også lighed med en Audi-model) blev i perioden 1997-2007 lavet godt for at vinde markedsandele ved gode anmeldelser og lave driftsomkostninger.

Denne model er fra år 2000 og kører godt og stille (forholdsvis), dejlig fornemmelse at køre gennem regnvejr uden at blive våd. Den skal synes i april 2022, og måske går den ikke gennem synet (den er begyndt at ruste underneden). Der er ikke nogen nyere Octavia til den lave pris lige nu, næste gang der kommer en Octavia til salg, tror jeg at jeg køber den.

Eller måske skulle man se efter en Nissan Micra – min søn har én fra 1999 som stadig kører og ser pæn ud! Og den er billigere i drift.

Iøvrigt har jeg opdaget en mærkelig egenskab: Denne Octavia triller fantastisk godt, og hvis vejen bare går en anelse ned ad bakke, så holder den farten 80 km i timen uden at motoren trækker (man kan koble ud).

Hvis man kører ned ad bakke uden motor bruger man naturligvis mindre benzin. Men ved at udnytte at denne bil triller kan jeg få den op på 18 km. pr.liter. Der er selvfølgelig mindre biler, som kører 21 – eller endda 30 km/L. Min søn kunne få min gamle Fiat til at køre 21km/L, men det gjorde jeg aldrig.

I morgen skal jeg køre langt, så må vi se om det føles anderledes (haha, selvironisk latter).

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, July 27, 2021 at 19:42 GMT+0000

Posted in Brok

Tagged with

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg er godt klar over at der skal slibes, spartles, males og helst også over-lakeres, – men alt har sin tid. (Er det ikke nu man skal sige det?)

  Donald

  Tuesday, July 27, 2021 at 21:11 GMT+0000

 2. Min svoger kører Oktavia. De biler er nærmest uopslidelige. Hans bil nærmer sig den halve million km.
  Ud over det kosmetiske var det nok en god beslutning at lukke det direkte hul i skærmen.
  Om det er helt glat eller ej er da ligegyldigt. De fleste har så travlt med at nyde deres egen bil, at de knapt ænser hvad der holder omkring dem.
  Nyd i stedet at have en bil i en prisklasse, hvor renteudsving og afskrivninger er ligegyldige regnskabstal.

  natural2222

  Wednesday, July 28, 2021 at 2:28 GMT+0000

  • Ja klart det er en rar fornemmelse at renteog afskrivning er uden betydning.!
   Og turen gik glat, ingen kommentarer på rastepladsen til lapperne på bilen.
   Hilsen fra Aarhus, Donald

   Donald

   Thursday, July 29, 2021 at 14:11 GMT+0000

 3. John havde en Skoda Octavia før han købte sin Ford Kuga for kort tid siden. Den kørte også 18 km/l i snit på årsbasis. Min Skoda Citigo kører mellem 20 og 25, hvis jeg kører pænt.
  Det bliver spændende hvad du finder ud af. Det er altid en balancegang, hvornår man skal stoppe med at ofre mere på den gamle bil og købe en anden.

  Ellen

  Thursday, July 29, 2021 at 8:47 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: