Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

En dag i livet

Onsdag. Planen var at få ordnet mere i haven, nyde sommerferien, som når man har trukket sig tilbage mest består i at nyde varmen, de lange dage, og sidde i haven. Der er et par dage til at solen går ned før kl.21:30

Avisen – tilbud til pensionister – kommer med ulykker, katastrofer og sygdom, som man ikke kan afvise, men heller ikke gøre så meget ved, andet end at holde sig orienteret og følge med i hvilke løsningsmodeller, der kommer på tale – og støtte MSF og stemme på et parti, som ikke afviser mennesker.

Man sammenligner afvisning af asylansøgere med et flygtningeskib som midt i WW2 blev afvist i USA og simpelthen ikke kunne finde havn. Det samme har vi oplevet med redningsskibene i Middelhavet; de bliver afvist og kan ikke lægge til i nogen EU havn. Sammenligningen med WW2 er ikke overdrevet demagogi.

Dengang, WW2, havde Danmark 250-300,000 tyske flygtninge, da det var værst, lige inden 5. Maj 1945. De tyske flygtninge blev sendt hjem – de ville gerne hjem i en eller anden forstand. Man behandlede dem ikke som borgere med rettigheder.

Men den situation var affødt af besættelsen. De flygtninge, vi ser i dag, kommer ikke fra nabolandet.

En simpel beregning siger at hvis flygtninge fra hele verden skulle huses i Danmark ville det være en katastrofe for alle parter. Der er 20 mio.flygtninge. og dobbelt så mange er blevet hjemløse. Alene i Venezuela er der 4.9 mio flygtninge. Selvfølgelig skal byrden fordeles, og helst vendes til en fordel ved integration og uddannelse.

Derfor er det en slags logik at afvise mennesker, som har bevæget sig illegalt gennem hele EU. Danmark er ikke naboland og bliver søgt, fordi vores velfærdssystem er så meget bedre.

Jeg hørte radio i baggrunden og hørte en familier i Syrien kan være fulde af fordomme, had, social kontrol, undertrykkelse. En ung kvinde var blevet gravid og familien følte sin ære krænket, havde dræbt hende og begravet hende i hemmelighed. – Men? – Syrien var dog førhen et vestligt orienteret samfund, husker jeg. Jeg ved ikke hvad radioudsendelsen ville opnå, eller hvem der havde lavet den (jeg har søgt, men den slags søgninger er umulige) – men krig kan jo få de værste sider frem i mennesket.

Var den udsendelse et forsøg på at lægge ved på bålet? Fremme fremmedhadet?

Vi bor i et smørhul. Det skulle nødig smelte helt ned.

Advertisement

Written by Donald

Friday, July 23, 2021 at 10:28 GMT+0000

Posted in Brok, Liv

Tagged with

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kan vi lige blive enige om: at en flygtning er en flygtning er en flygtning. Til han slår rod. Altså: det er min pligt at tage imod ham, og hjælpe ham til det fornødne, til han kan komme hjem til et roligt land.
  Det organiserer så mit hjemland via FN og EU, så det internationale samfund får sat skik på de lande, folk flygter fra. Lige som dengang nogle af vor familie flygtede til Sverige, eller USA, under 2.Verdenskrig. Der gik 5 år, så kunne de komme hjem. De tyske flygtninge kom fra selvskabte plager hertil, og blev derfor snarest muligt sendt hjem. Efter internationale aftaler, og med ditto aftalt kostforplejning imens. De flygtninge, der kom til de sønderjyske hjemmetyskeres hjem, havde samme procentuelle frafald, så det øvrige Danmark behandlede så absolut ikke de tyske flygtninge værre.
  Men på et tidspunkt bliver det for sent at sende folk hjem: de har sået rod, de har fået børn, der går i skole, dansk skole, og så er det hjerteløst at kræve hjemsendelse. Det tager 8 år at få dansk statsborgerskab: har Danmark ikke via det internationale samfund skabt ordnede forhold inden for 8 år, må flygtningen have krav på statsborgerskab. Mener jeg.
  Men der er andre gode grunde til at lave opsamlingslejre for afrikanske flygtninge i Afrika, og for orientalske flygtninge i Orienten, betalt via FN: intet land har ret til at løse et politisk problem, eller et overbefolknings-ditto, ved at koste uønskede borgere ud af hjemlandet.I Nigeria har det vist sig, at unge mænd og kvinder lokkes til at “flygte” til Europa, for at de der kan tjene penge til bagmændene ved prostitution og narko-handel. Således også set i Danmark. Ligesom pirateri i Guinea-bugten er finansieret af eliten i Nigeria. Samme mønster, som dengang man langs slave- og guldkysten falbød slaver til europæiske og amerikanske opkøbere. Historien gentager sig: det skal stoppes!
  Det sidste officielle danske æresdrab var henrettelsen af Struensee, der havde besvangret dronningen, og derfor mulighed for tron-ran.

  AagePK

  Friday, July 23, 2021 at 12:39 GMT+0000

  • Jeg kan kun være enig! Men jeg kan se, at du også kender til de forløb, som ikke lige er efter bogen; de Nigerianske mennesker, som tror at de kan få et godt job i DK uden at være flygtninge.

   De mennesker, som står ved grænsen og banker på, skal vi selvfølgelig tage ind. Det, der så kniber lidt, det er hvis de står i Tyskland (eller kommer med færge fra Sverige, Polen, Estland, Letland. Litauen, Finland for den sags skyld, og ikke har bedt om asyl i det naboland, som anses for sikkert – og så er det at UN og EU konventionerne burde træde til og flygtningene fordeles i alle EU stater.

   MEN EU lande er så forskellige, at det (vistnok) er en hård afvisning at placere sådanne asylansøgere i fx. Bulgarien.

   Hvis de på en eller anden måde er kommet med fly fra et usikkert land til Danmark, så bør man selvfølgelig hjælpe. Hvis der i forvejen er ansøgt og opnået visa, er det en helt anden situation vi taler om.

   Måske derfor er der for svært for mig at forstå andet afsnit hvor du skriver, citat: “Lige som dengang nogle af vor familie flygtede til Sverige, eller USA, under 2.Verdenskrig. Der gik 5 år, så kunne de komme hjem. De tyske flygtninge kom fra selvskabte plager hertil, og blev derfor snarest muligt sendt hjem. Efter internationale aftaler, og med ditto aftalt kostforplejning imens. De flygtninge, der kom til de sønderjyske hjemmetyskeres hjem, […]”

   Klip.

   Ja jeg mener heller ikke at Danmark 1945 behandlede tyske flygtninge meget dårligt. Det er en lang historie. De der vil vise uretfærdigheder, eller lidelser, finder ofte et nyfødt barn, som kunne være reddet, hvis … — Men jeg tror ikke på at Danmark lod børn dø i flygtningelejrene uden at røre en finger – spørgsmålet må være, hvor mange fingre der var tilovers.

   Donald

   Saturday, July 24, 2021 at 8:34 GMT+0000

   • Der har været flere, der bl.a via en tv-udsendelse kolporterede historier om, at danske læger afviste at hjælpe tyske flygtninge og deres børn. Man henviste bl.a til det høje antal børn på kirkegårdene. Men sammenlignet med Sønderjylland, hvor hjemmetyskerne tog imod deres egne, og fodrede dem efter bedste overbevisning, er tabstallene identiske.
    Min farbror Willy var med til at rydde op i kassematterne på Langelinje. Her stod de tyske myndigheder for husning og forplejning. Det var en yderst ubehagelig oplevelse.
    Mht flyvende flygtninge: min datter oplevede at måtte rejse fra Guinea-Bissau ad bagvejen via Gambia for at komme til lufthavnen i Dakar i Senegal. Normalt flyver man direkte fra Guinea-Bissau til Lisabon, når man skal til Europa, men regeringen havde jaget en masse syriske flygtninge op i flyet, og derved tvunget regeringen i Portugal til at nedlægge ruten. Det blev en omvej, nærmest en flugt, men: de kom alligevel hjem til jul! 🙂

    AagePK

    Saturday, July 24, 2021 at 10:17 GMT+0000

    • Jeg måtte igen slå op, Guinea Bissau, og “bagvejen” via Gambia, for at forstå ruten.

     Altså: Man skubber problemet over på andre. Er det også det vi har set med russerne, som sendte flygtninge fra Syrien til … Finland?

     Og de “balkaniske stater”, som sørgede for togtransport gennem landet til Tyskland for de flygtninge, som var kommet fra Tyrkiet (eller Ægypten/Libya) til Grækenland og derfra søgte mod Tyskland?

     Donald

     Saturday, July 24, 2021 at 13:25 GMT+0000

     • Putin, og Erdogan, bruger “flygtninge” aktivt i deres pres-politik: “Jeg vil have min vilje, ellers oversvømmer vi jer med flygtninge, vi selv har skabt!” I Norge oplevede man i 2015 en strøm af syriske og afghanske flygtninge ved Kirkenæs grænseovergang. Flere fortalte til tysk tv, at de havde boet i Rusland i flere år, mange fra den tid, da Rusland trak sig ud af Afghanistan, men nu havde de fået marchordre og en billet til Murmansk/Nikel. Her fik de udleveret en cykel, da den norske grænse ikke må passeres til fods. Cyklerne er delvist nye, men ikke godkendte i Norge: pr 13. November 2015, blev der iflg TV2 sendt 42 tons cykler til skrotning.
      Det svarer til systemet i Tyrkiet, hvor man i havnebyerne havde tonsvis af gummibåde og redningsveste til de spontane flygtningestrømme.

      AagePK

      Sunday, July 25, 2021 at 5:05 GMT+0000

      • Det er den slags historier, som jeg følger med i med en blanding af undren og skræk, tænk at nogle regimer kan være så onde ved almindelige mennesker.

       For helt at forstå, hvordan det kommer i værk, må man også høre mere om, hvordan russerne behandler sin befolkning både her og dér. På én eller anden måde har Putin fået “stemmer” i form af en nogenlunde tilfreds befolkning visse steder, jeg ved ikke hvor meget og hvor, men det er mit indtryk at det ikke er svært for journalisterne at finde en lille familie i Moskva, Donetsk, Volgograd for blot at nævne nogen hvor jeg mener vi har set “vox-pop”. Men den information vi har gennem medierne er selvfølgelig langt fra nok til at danne et helt billede af, hvordan det kan lykkes en korrupt og/eller skrupelløs politiker at forme et lands politik på så grusom en måde.

       Selv om vi skal passe på med historie-forfalskning og fremhævelse af småbitte ting, så ved vi at der var modstand i Hitlers Tyskland, men at det var livsfarligt. Er det hele forklaringen?

       Det samme må man spørge i Rusland.

       Donald

       Sunday, July 25, 2021 at 9:29 GMT+0000

       • Der var en masse U-både i Tyskland under Hitler: det kaldtes de mennesker, som holdt sig under radaren, for ja: det var livsfarligt, som det er i Rusland og Tyrkiet i dag. Jeg er slet ikke forbavset over, at der nu dukker folk op i Vesten, der fortæller om, at de som tyrkiske soldater blev indkaldt til “øvelse”, og da de dukkede op på kasernen, fik udleveret både våben og skarp ammunition, og blev vækket næste morgen ved, at deres officerer arresterede dem for oprørsforsøg. Selv bombningen af parlamentet er udført på Erdogans ordre, er min udlægning. Han har da lært af Putin og Hitler!

        AagePK

        Sunday, July 25, 2021 at 11:52 GMT+0000

        • Historien om de tyrkiske soldater: Den lider af at den er røget over “sandsynlighedsloftet”. Jeg døbte det engang “utrolighedstærskel” eller “usandsynlighedstærskel”, men den metafor er svær at forstå tror jeg.
         Problemet er, at en sand historie, der virker utrolig, bliver mødt med skepticisme.

         Men da jeg ved hvor diabolske en korrupt leder kan blive – og det bliver vi jo belært om ved at følge med i USA’s kamp mod den autokrat, som endda har fået det meste af et af partierne (i et to-partisystem, forstås!) med i en konspiration, som er værre end nogen kan forestille sig.

         Nogen, undtagen mig og en del andre, der var som bekendt advarsler allerede inden valget i 2016.

         Hvis nu det er rigtigt at bombninen i Tyrkiet var “femte-kolonne” arbejde, så må det blive muligt at finde spor — jeg må indrømme at jeg ikke har interesseret mig så meget at jeg har læst videre på Tyrkiet? Hvorfor ikke? Netop fordi der er så tykt med løgne og vildledninger. Men også fordi der er 80 mio. Tyrkere og det er ikke så mange der blev ofret af Erdogan – eller tager jeg fejl? var det under en million … men det er jo faktisk mange!!!

         Man burde tage sig tid til at sætte sig ind i det. Du ved så meget og følger med, er du stødt på “bag kulisserne” om Erdogan?

         Donald

         Monday, July 26, 2021 at 13:01 GMT+0000

        • I Tyskland har journalister oma været skeptiske mht Erdogan i rigtigt mange år, lige som enkelte danskere. De har derfor opbygget et netværk, som virker rigtigt godt, og har leveret flere gode “bag kulissen”.udsendelser. Det har fået øjnene op hos en del politikere, så de ikke opleves helt så naive som danske ditto; til gengæld har Erdogan været rasende. Bl.a over, at han ikke har måtte føre valgkamp i Tyskland, og at det ikke blev så nemt at infiltrere de tyrkisk ledede moskeer. Men Erdogan har en lang snor i folk: iflg forfatningen kan en tyrker ikke fraskrive sig sit statsborgerskab, han er slave i al evighed flere generationer frem. Og har du familie, evt en arv af ejendom i Tyrkiet, hvad gør du så?
         Derfor vender danske unge tyrkere hjem for at aftjene værnepligt, få blod på hænderne i Erdogans hårdhændede politik overfor kurdere og andre dissidenter, og stille op for landsholdet.
         So einfach ist es…

         AagePK

         Monday, July 26, 2021 at 14:48 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: