Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Idyl og hedebølge

Engang på hospitalet fortalte en sygeplejerske at de i frokoststuen havde sagt at jeg så godt ud … tænk engang.

Sådan en bemærkning kan jo få smilet frem, og jeg tog den til mig og følte mig endnu mere motiveret til at tage bad og gøre mig istand hver dag mellem 10 og 12 (det var svært når man slæbte rundt på en kasse til et lungedræn, men det lykkedes.)

[Men måske mente sygeplejerskerne at jeg i betragtning af at være så gammel og så syg så ud til at klare at holde mig i live et par uger mere ???]

Er jeg for pessimistisk når jeg ser fejlene og farerne bag hvert gadehjørne? En sådan lungehindebetændelse med multiresistente bakterier kan godt slå folk ihjel.

Det smukke træ på den lille plads mellem sportsforretningen, frisøren og Kulturcafe Helsinge kunne nemt blive ramt af den sygdom, som får kastanietræernes blade til at visne for tidligt om efteråret.

Sygdommen kaldes som regel Bleeding Canker of Horse Chestnut og blev først beskrevet fra Storbritannien, Frankrig og Holland, men er ifølge EPPOs Alert liste også observeret i Tyskland og Belgien. Infections by the gram-negative fluorescent bacterium Pseudomonas syringae pathovar aesculi are a new phenomenon, and have caused most of the bleeding cankers on horse chestnut that are now frequently seen in Britain.

Hjemme på terrassen mod vest så jeg en sky gå for solen, lige da det blev for varmt for mig, i avisen læste jeg “Tyskland ramt af katastrofe” og næste dag var det skybrud og oversvømmelse (men ikke her). Er jeg for heldig, spørger jeg somme tider mig selv. Har jeg fortjent at være så heldig?

Advertisement

Written by Donald

Friday, July 16, 2021 at 22:30 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

Tagged with ,

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. At være pessimistisk er en de fleste dyr iboende overlevelsesmekanisme: hvis du altid var 100% optimistisk, kom du hurtigt galt afsted. Men starter du med at være pessimistisk, skeptisk, forsigtig, vil dine erfaringer efterhånden lære dig, hvornår du kan tage det mere roligt. Tænk på en flad, overskuelig landevej: du nærmer dig et kryds, og der nærmer sig et køretøj fra højre: vil det standse, som det skal? Sandsynligvis, men: du må hellere være agtpågivende, til du ser, om det nedsætter farten.
  Som hovedregel: gå altid ud fra, at medtrafikanterne er større fjolser end du selv (selv om det kan kræve overvindelse! 🙂 )
  Hver by har sin heks, hvert sogn sine trolde: mht skybrud i bjergene med katastrofale oversvømmelser er vi heldigvis fri, men til gengæld lurer andre farer langs vore kyster. Vi har dog gennem tiderne også haft jordskred og ødelæggelser pga regn, se f.eks Lønstrup-katastrofen: den 11 August 1877 var et skybrud skyld i et jordskred, der tog flere huse med sig, og afskar adgangen til stranden, da sandet blev til en bred bræmme af kviksand. Siden da er der en slugt på 360 m længde, 15 m bred og 4,5m dyb.
  Og så dukkede endnu en dansker op: Hans Christian Joachim Gram gav navn til den af ham opfundne gram-farvemetode, hvorved man kan skelne bakterier i aerobe og anaerobe.

  AagePK

  Sunday, July 18, 2021 at 6:26 GMT+0000

  • Tak for den oplysning, at det var Hans Christian Joachim Gram som gav navn til “gram-negative bakterier”!!!

   Donald

   Sunday, July 18, 2021 at 19:17 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: