Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

En travl uge

Hvordan skal man beskrive det – det er jo ikke anstrengelser, som jeg ville synes var noget at tale om for bare 20 år siden (bare 20 år? Så ved man at man er nået op i den tredie alder, eller er det den fjerde?)

Mandag: Ryddede et halvt snebærkrat og fik hjælp til at fælde lærketræer i naboskellet, kan ikke lade være med at tænke på at det er den … femte familie i nabohuset gennem de år jeg har boet her. Jeg fik også afleveret min violin til reparation + en lang snak med violinbyggeren.

Tirsdag lidt mere oprydning i haven. Jeg fik jeg hentet min violin – igen snak – og fik spillet lidt; det er ikke sjovt, når man er øm i alle led og muskler.

Onsdag aften var der EM og selv om det jo er spændende nok og selv om det ikke var mig, der skulle lave noget, så kunne jeg mærke udmattelsen af kroppen fra de foregående dage.

Torsdag ville jeg være taget til Kulturcafe, men jeg opgav, da jeg måtte tage en lur midt på dagen og iøvrigt lå brak — næsten, jeg spiller altid lidt klaver, det holder humøret oppe og hovedet igang.

Fredag – endelig! efter en afslappet hjemmedag med lidt havearbejde og meget klaverspil kunne jeg så pludselig mærke at nu var kroppen gearet til at gå en længere tur, ikke de 8 km som jeg gerne vil, men den lille 4 km tur fra Tisvildeleje Strandparkering til Stængehage (en meget lille “pynt”, som må skyldes et stenrev der ændrer strømforholdene lidt) og tilbage ad Strandvejen. Billeder ovenfor.

Det er så oplivende, så skøn en tur. Og det er godt for vægten, hvis jeg ikke går den tur mindst én gang om ugen, så stiger kropsvægten.

— Men nu er spørgsmålet så: Hvorfor er man nogen gange helt ovenud i “god form” og andre gange øm og træt?

Jeg husker at det værste symptom på lymfoma/cancer (DLBCL, slå det op i Wikipedia) for nøjagtig 3 år siden var at jeg ikke kunne bevæge mig uden smerter.

Min teori, min “forståelse” af situationen, som den er nu, er at kroppens immunsystem efter søvn og hvile restituerer og kan hamle op med rester af de sygdomsramte celler. Jeg har spurgt lægen og han siger det er OK at tage Tramadol smertestillende piller. Det gode ved situationen er, at når jeg kommer igang efter hvile og den første morgenømhed, så har jeg det godt, og da er smertestillende piller ikke nødvendige.

Lørdag: Var til marked på Præstens Mark, til musik i Kulturcafe, og lavede lille familiemiddag, musik med Malte.

Søndag: Violinspillende gæst.

Mandag: Mere havearbejde. – Så man kan da ikke sige at jeg er helt til rotterne.

Advertisement

Written by Donald

Monday, July 12, 2021 at 21:48 GMT+0000

Posted in Carpe Diem, Skov og have

Tagged with ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vel er du da ej helt til rotterne, og du har lov til at være træt indimellem. Jeg synes du klarer det flot efter din alvorlige sygdom.
  Men jeg er da også indimellem irriteret over, at jeg ikke kan alt det, jeg gerne ville kunne. Der er bare ikke så meget at gøre ved det – jeg prøver at sige til mig selv, at det kun bliver værre, hvis jeg lader mig gå på af det.

  Ellen

  Wednesday, July 14, 2021 at 18:47 GMT+0000

 2. Jeg synes også, at det er et helt ok ugeprogram du har nået.
  Smerter er noget underligt noget.
  Nogle gange skal man have respekt for smerterne, da de kan være et signal til, at en kropsdel skal holdes i ro, og andre gange skal smerterne modarbejdes.

  natural2222

  Thursday, July 15, 2021 at 2:52 GMT+0000

  • Tak for kommentaren;
   Ja det er altså ikke altid logik, der gælder, når man har smerter af den ene og anden slags. Man må eksperimentere, og så iøvrigt holde sig for øje at det altid er godt med så meget motion som muligt – uden at gå til yderligheder!

   Donald

   Thursday, July 15, 2021 at 20:59 GMT+0000

 3. Du har været en del flittigere end denne kommentator, som ikke lider af smerter, men blot er doven.

  Eric

  Thursday, July 15, 2021 at 5:57 GMT+0000

  • Jamen jo 🙂 Sammenligninger kan altid trøste den der bekymrer sig!

   Donald

   Thursday, July 15, 2021 at 21:00 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: