Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ikke opstillet regnfoto

with 3 comments

Med moderne kameraer er der muligheder, som er helt fantastiske i sammenligning med hvad mennesker kunne for 100, 150 og 200 år siden.

Det må ikke medføre at man tænker at de var primitive for 200 år siden. Eckersbergs marinebilleder er så præcise som fotografier, men – ligesom man ser detailler af en fodboldkamp bedre i TV så kunne kunstneren Eckersberg give et helhedsindtryk, som (næsten) var bedre end virkeligheden.

Men kameraer af i dag har forskellige kvaliteter (selvfølgelig) og det har fascineret mig at mit “elendige” mobilkamera kan noget med tid og lys, som det ældre Canon SX120-IS ikke kunne – det er mere lysfølsomt og kan udjævne for store kontraster. Til gengæld er opløsningsevnen ikke særlig god, og zoom større end 1.7 gange er ikke særlig godt – så kan man lige så godt tage et udsnit og forstørre.

Man kan se de mest vidunderlige detail-rige billeder på andre blogge. Specielt tænker jeg på de smukke billeder fra Fredensborg, som jeg lige har set her.

Written by Donald

Tuesday, July 6, 2021 at 23:38 GMT+0000

Posted in Skov og have

Tagged with ,

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kameraer er heldigvis blevet hver mands eje, og det allerbedste er, at man efter filmrulle-æraen kan tage flere tusind billeder, smide dem væk i én uendelighed og kun lige gemme det, der blev virkelig godt 🙂

  Ellen

  Wednesday, July 7, 2021 at 11:14 GMT+0000

  • Nemlig! man skal lige vænne sig til det.

   En detalje er at nogle kameraer bruger mere disk plads end nødvendigt (fx hvis objektiverne er ikke så gode så det giver mening at bruge 5MB for 1 billede) og I/O operationer kan derfor tage længere tid end nødvendigt.

   Men så vidt jeg ved hænger det sammen med at HW fabrikanterne på et tidspunkt så mindeligt bad softwareproducenterne om at bruge mere hukommelse og disk! Ellers ville salget falde og de ville gå fallit!

   Donald

   Wednesday, July 7, 2021 at 11:17 GMT+0000

 2. Tusind tak for de pæne ord, Donald! Hvor er vi heldige at have vores moderne kameraer, der kan utroligt meget – selv de ganske små lommekameraer, der fx går i indstillingen makro af sig selv.
  Jeg skal love for, at vi har fået regn i de sidste dage! Der er et flot regnvejrsbillede, du har taget!

  Madame

  Thursday, July 8, 2021 at 15:50 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s