Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Fotografering af regnvejr?

with 8 comments

Grillen havde jeg heldigvis stillet under halvtag, så den ikke var pjaskvåd efter det gode regnvejr søndag eftermiddag.

Men det blev (som så ofte i Danmark) den fineste aften jeg kan mindes nogensinde – lunt uden at være lummert, frisk, renset luft, en let brise, men ikke mere end at man kunne spille kort bagefter!

Grillen blev tændt med de billigste Rema grillkul, tændblokke og tændvædske og passede sig selv. Efter en timestid var der gode gløder – og morgenen efter var det hele aske. Imidlertid oser denne optænding ret meget.

Jeg pudsede en mørbrad og lavede fine mørbradbøffer, som jeg marinerede i rødvin, olivenolie, vinaigrette, krydderier: oregano, dild, citronpeber, lidt lidt chili, peber, salt –

Men det var den friske salat og de nye kartofler, som blev spist, mærkeligt nok var der mørbradbøffer tilbage til mig til i morgen.

Jeg experimenterer lidt med at lave grill-gløder afklip af Thuja, tørrede grene i små stykker, de er meget harpiksholdige, men de er ikke så nemme at få ild i.

Hele seancen går ud på at samle den lille familie, Far, Mor og sønnike, som er granvoksen og gider hygge sig med sine forældre. Jeg fik dog ikke optaget en lille øve-session, som vi foretog inden sønnen vandt stort i Canasta, – udendørs-Canasta!

Stort.

Written by Donald

Sunday, July 4, 2021 at 23:26 GMT+0000

Posted in Vejr

Tagged with

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvor lyder det hyggeligt med jeres grillaften, og menuen er rigtig sommermad.
  Jeg gad nok vide om man kan undgå, at grillkul oser? Hvis jeg sammenligner med vores brændeovn, så er der tændblokke som er lugtfri.

  Madame

  Tuesday, July 6, 2021 at 5:18 GMT+0000

  • Det er så dejligt at der er en grund til at rydde op. Det er – hvis man er positiv – let at se at jeg arbejder med mange ting 🙂
   Jeg spiller ikke så meget kort, men Malte kan koncentrere sig og spiller virkelig godt. Heldigvis kan jeg vinde en sjælden gang imellem, for i Canasta betyder det meget med de kort (“hånden”) man får.

   Donald

   Tuesday, July 6, 2021 at 23:06 GMT+0000

 2. Ren familieidyl! Der er altså noget særligt over at grille noget godt kød en dejlig sommeraften, samtidig med, at man er sammen med dem, man holder allermest af 🙂
  Vi smider tit friske krydderurter på kullene. Det giver masser af røg, men det giver også kødet en god smag.

  Ellen

  Tuesday, July 6, 2021 at 7:03 GMT+0000

  • Det er noget særligt — og efter den regnskylle om formiddagen var luften jo ren og klar.
   Jeg skal huske det med krydderurter på kullene, for jeg har mange merian og citronmelisse.

   Donald

   Tuesday, July 6, 2021 at 23:07 GMT+0000

 3. Thuja indeholder thujon, der er giftigt: jeg ville ikke krydre mine bøffer med thuja-grene. Bladene kan faktisk bruges som bunddække, da giften forhindrer andre planter i at spire. Bare læg grenene i et tyndt lag.

  AagePK

  Wednesday, July 7, 2021 at 1:04 GMT+0000

  • Thujon! Det rimer på Krypton (nå nej, der er trykforskel og mirakelstoffet hedder kryptonit) — Klingon. Det var nyt for mig. Man skal lære så længe man lever.

   Thujon: jeg syntes det lød mistænkeligt som et ord fra “Star Wars” eller de andre rum-film, så jeg slog det op. Det er aldrig sket at du har drevet gæk med tilsyneladende fornuftige observationer, men een gang kunne jo være den første, så jeg slog op i Wikipedia. Lo and behold:

   Thujon er en monoterpen der bl.a. forekommer i planten almindelig thuja (Thuja occidentalis). Forgiftninger med dødelig udgang er forekommet hos mennesker og husdyr ved indtagelse af plantedele, der indeholder thujon. Arbejde med træ fra f.eks. thuja kan udløse eksem.

   Thujon findes også i planten havemalurt.

   Så – nu faldt jeg igen i vanen med at læse alle mulige opslag inden jeg går i gang med det rigtige arbejde! Uha. Jeg skal se at få øvet grundigt i dag, så nu skriver jeg ikke flere lange indlæg … hvis jeg kan lade være!

   Donald

   Wednesday, July 7, 2021 at 8:36 GMT+0000

   • Skulle jeg drive gæk med dig? Ihh, altså: nu vil jeg gøre et forsøg herpå!
    Som du rigtigt skriver: thujon findes også i malurt, og hvad er det nu, man bruger malurt til? Ganske rigtigt: malurt-bjesk, men i denne sammenhæng meget vigtigere: ABSINT! Blandt meget andet som i Pernod. Og som du ved, findes der et udtryk: Den grønne Fe, ved overdreven nydelse af absint. Og det skyldes en forgiftning med thujon, hvorfor man i dag har indført en standard-max-mængde af indholdet af thujon. Det skyldes myndighedernes forsorg, så nyderne ikke udsættes for at blive skøre og afhængige, med et udtryk fra drikken: absintige! 🙂

    AagePK

    Wednesday, July 14, 2021 at 13:26 GMT+0000

    • OK! Det var dog vildt! Den rigtige absint har så vidt jeg husker noget med at den bliver hvid, når man kommer vand i – noget en kemiker kan forklare, ah, jeg fandt en forklaring, når alhoholprocenten er stor, kan olien (smags-stoffet) opløses i alkohol, men når procenten daler fordi man tilsætter vand, så udfældes smags-olien og bliver til “en sky”.

     Den Grønne Fe! Hende tror jeg at jeg har stiftet bekendtskab med fornylig – en gammel bekendt der pludselig ikke kunne stave og havde hallucinationer. Det er sørgeligt. Hvad kan man gøre.

     Men en gang imellem er det nu hyggeligt nok med en Pernod, Ouzo eller – hellere, synes jeg, – Gin og tonic.

     Donald

     Wednesday, July 14, 2021 at 13:48 GMT+0000


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s