Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kulturcafé Helsinge

Der var kø hos frisøren, så jeg tænkte at jeg kunne gå på indkøb og bagefter kigger forbi igen; men der var stadig mange hoveder, der skulle klippes, så jeg fik en tid halvanden time senere.

Jeg noterede mig så at der sad nogle mennesker og drak en kop kaffe; dér hvor der før var foto-forretning, stod der “Kulturcafé” og indendørs var der et interieur, som jeg ikke har set magen til:

Men det er altså ikke en nyhed, at der er indrettet en café dér, det er mig, der har været meget lidt ude de sidste 3 år, for jeg har jo ikke haft så meget overskud. Jeg skal være glad for at have klaret det vigtigste.

Men som sagt, jeg gik ind og fik en alkoholfri øl, der læskede godt i varmen; der var køligere inde end ude! og der stod et klaver, så spillede lidt og fik venlig invitation til at komme og spille igen en anden gang.

På billedet med de røde vinduesrammer kan man skimte klaveret længst til venstre. Det var et instrument, som havde en acceptabel lyd og tone – og det stemte nogenlunde bortset fra et par toner.

Man kan købe møblementet. Det ser ud til at bordene er gjort i stand, og jeg håber at de finder nye borde, når de får solgt hvad der er på billederne!

Jeg fik ordnet et par ærinder og kom tilbage til en tom frisørsalon. Desværre blev jeg klippet alt for kort og nu kan jeg ikke genkende mig selv, undtagen på tøjet, men trøster mig med at det er meget godt at håret ikke bliver klistret af sved i den hedebølge, vi har.

Vil der mon være hedebølge indtil håret vokser ud igen?

Advertisement

Written by Donald

Monday, June 21, 2021 at 9:26 GMT+0000

Posted in Carpe Diem, Music

Tagged with ,

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det ser da hyggeligt ud på den café. For snart mange år siden var der et værtshus (det var før caféernes tid) i Aalborg, “Romantica”, som også var et skrab-sammen af alle mulige forskellige møbler samt bogreoler. Særdeles hyggeligt sted, og man kunne gratis smøre sig en fedtemad. Billede af facaden her: https://arkiv.dk/vis/3138389 Ejeren var en original, som aldrig lavede (moms?)regnskab – hvorfor skulle han det, når skattevæsenet gjorde det for ham? Han tog vistnok en gang om året til Paris – i taxi 🙂
  Det hænder, at de frisører tager for godt ved, men skidt, det vokser jo ud igen.

  Eric

  Monday, June 21, 2021 at 10:58 GMT+0000

  • Heldigvis har jeg lidt hår på hovedet, og måske har frisøren gjort mig en tjeneste at gøre det SÅ kort når det nu er varmebølge!
   Ham med Cafe Romantica har forstået at man ikke skal gøre noget, som andre kan gøre for én. Men Skattevæsenet har jo nok holdt regnskab med hvad han tjente og så gået ud fra det.

   Donald

   Monday, June 21, 2021 at 21:19 GMT+0000

 2. Igen ærgrer jeg mig lidt over, at jeg ikke har min næsten daglige gang i Helsinge. Cafeen er kommet efter min tid, Men jeg ville have nydt en kop kaffe til dit klaverspil. Det hænder ofte for mig, at min frisør kommer til at klippe mig for kort, men det vokser jo hurtigt ud igen, og i denne varme tid er det da kun behageligt. Knus til dig fra Marianne

  marianne bentzen

  Monday, June 21, 2021 at 11:35 GMT+0000

  • Det var en rar kommentar, men du skal ikke ærgre dig, der er jo heldigvis mange andre steder, hvor man kan komme og nyde en kop kaffe og hyggelige mennesker.
   Og angående håret: Faktisk var det meget rart at det var kort da jeg lørdag sad i 30 °C varme!

   Donald

   Monday, June 21, 2021 at 21:21 GMT+0000

 3. Når fortidens møbelarkitektur i kulturtemplets tætpakkede tilstand betragtes, associeres med din 88-årige frisør. Nu skal man(d) jo ikke skue hunden på hårene, men jeg vover alligevel den påstand: “Du ser rask og særdeles repræsentativ ud!” – Herudover kan adderes, at man som lejlighedsvis besøgende på denne blogplatform er vidende om, at blogejeren også indvendig rummer en potent flerspektret substans. På din egen særlige måde er du “stadig med på noderne!” – God sommer – very best _ehu

  hulegaarddk

  Monday, June 21, 2021 at 11:40 GMT+0000

  • Det var ikke Paul Lauritzen, som klippede mig, han er desværre syg og ville ikke have lavet den slags kortklipning så højt op ad tindingerne. Jeg følte mig som en mellemøstlig bedstefar med den frisure jeg fik dér, men når jeg sørger for at det er tørt og stritter lidt, så går det.
   Tak for den rare kommentar! Og også god sommer ønskes herfra. 🙂

   Donald

   Monday, June 21, 2021 at 21:24 GMT+0000

 4. Det cafékoncept er helt mage til det, der var på Café Korsbæk i Roskilde. Den måtte desværre lukke – hvorfor ved jeg ikke, for jeg syntes altid, at der var masser af kunder. Men det sammensurium af møbler kørte de som sagt også med, og det gav en helt speciel stemning.

  Ellen

  Monday, June 21, 2021 at 14:12 GMT+0000

  • Sammensurium, ja, egentlig er jeg mest bange for at de pæne møbler kan blive beskadigede og dernæst være usælgelige. Men det er jo heldigvis ikke et større problem. Jeg tror ikke at Kulturcaféen skal give overskud, men jeg fik ikke læst hele beskrivelsen på websiden.
   Det er et sjovt sted, hvor man kan møde andre mennesker – det er rart at have sådan et.

   Donald

   Monday, June 21, 2021 at 21:27 GMT+0000

 5. Jeg kender godt denne hyggelige café – jeg har været der et par gange. Og så er det sjovt, at alle møblerne er til salg. Sikke en god idé at du satte dig og spillede!

  Madame

  Monday, June 21, 2021 at 14:18 GMT+0000

  • Han spillede nogle 80’er melodier, Bamses Venner “Vimmersvej”, og jeg gik jo rundt og kiggede (det er meningen at man skal se de ting, der er til salg) og stoppede og klimprede lidt med på “Vimmersvej” på klaveret, og to damer, som var inde efter kaffe, sang med og vi grinede jo (sikken en text!) og så inviterede bartenderen mig til at spille lidt mere. Så det gjorde jeg (uden “båndmusik”).
   Ja det er jo også rart at “bruge” sin musik til et eller andet.

   Donald

   Monday, June 21, 2021 at 21:29 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: